Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

No Νταβίδ Σίλβα, no party!!

Παίζει ο Νταβίδ Σίλβα; Κανένα πρόβλημα. Η Μάντσεστερ Σίτι θα είναι δημιουργική και σχετικά απρόβλεπτη. Απουσιάζει ο Ισπανός; Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

No Νταβίδ Σίλβα, no party
Οι «πολίτες» θα είναι υπερβολικά προβλέψιμοι. Μετά την Μπάγερν και την εξάρτησή της απ' τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, οι «θορυβώδεις» μπλε κερδίζουν και αυτοί τον τίτλο της ομάδας που εξαρτάται υπερβολικά από έναν ποδοσφαιριστή της, για να λειτουργήσει όπως θέλει.
Ο Σαμίρ Νασρί, ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε ώστε να κάνει τον Σίλβα, προκειμένου να παίρνει και καμιά ανάσα ο Ισπανός, σιωπά. Οπως σώπασε και κατά την αποχώρησή του απ' το «Etihad» μετά το παιχνίδι στο Κάρλινγκ Καπ με τη Λίβερπουλ. Αυτοκίνητο που μετέβαιναν φίλοι της τελευταίας τον εντόπισε να οδηγεί το δικό του. Του φώναξαν, εν κινήσει, του ζήτησαν να κατεβάσει το παράθυρο και του είπαν «δεν έπρεπε ποτέ να φύγεις απ' την Αρσεναλ, έκανες λάθος». Ο Γάλλος πάτησε γκάζι, χωρίς να σχολιάσει, και απομακρύνθηκε.
Το λάθος προφανώς και δεν είναι μόνο δικό του. Μπορεί να έχει ξενερώσει στη Σίτι, μπορεί να έχει «κάτσει» στο συμβόλαιο που κέρδισε, αλλά φταίει και ο προπονητής του, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, για τη μη αξιοποίηση των όσων μπορεί να προσφέρει. Αποτέλεσμα; Η Σίτι να μην έχει φαντασία, κάθετη πάσα και μεγάλη ικανότητα διάσπασης οργανωμένης άμυνας όταν απουσιάζει ο Σίλβα, διότι ο αντικαταστάτης αδυνατεί να δεχτεί πως είναι απλά τέτοιος και είναι... αλλού.
Και δεν βάζουμε ακόμη στην κουβέντα την απουσία του Γιάγια Τουρέ εν όψει του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Δεχόμαστε ότι οι δύο ήττες της Μάντσεστερ Σίτι στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια που έλειψε ο Ιβοριανός, ήρθαν σε παιχνίδια Κυπέλλων, ήτοι διοργανώσεων που δεν «καίνε» τους «πολίτες» όσο το πρωτάθλημα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: