Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Μεγάλωσε" ο Πόποβιτς!!

Η πορεία νεαρού ποδοσφαιριστή από την ημέρα που φόρεσε για πρώτη φορά ποδοσφαιρικά παπούτσια μέχρι σήμερα που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

"Μεγάλωσε" ο Πόποβιτς
Ξεκινώντας την καριέρα του από 5 χρονών, σίγουρα δε θα φανταζόταν ότι θα έρθει η στιγμή που θα υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Πόποβιτς, ο οποίος την Πέμπτη (12/1) έγινε επαγγελματίας, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο (μέχρι Δεκέμβρη 2014) με τους "ασπρόμαυρους".
Ο Δημήτρης Πόποβιτς κατάγεται από τις Σέρρες και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Σε ηλικία πέντε ετών γράφτηκε στην ακαδημία των Πόντιων Σερρών και στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίστηκε για εννέα χρόνια περνώντας από διάφορες κλίμακες της ομάδας. Ως μέλος της μικτής Σερρών, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εντόπισαν κατευθείαν το πλούσιο ταλέντο του και δεν άργησαν να κάνουν την πρώτη κίνηση.
Το 2009 ο Πόποβιτς ντύνεται στα "ασπρόμαυρα". Σε ηλικία 14 ετών εντάσσεται στην ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ, όπου από την πρώτη στιγμή είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Με τη Γ' ομάδα του “Δικεφάλου” φτάνει στο final-4 του πρωταθλήματος, αλλά οι "ασπρόμαυροι" ηττούνται στον τελικό.
Το 2010 αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στην Κ17 υπό τις οδηγίες του Θόδωρου Σαββίδη, φτάνει επίσης με τη Γ' ομάδα στο final-4 του πρωταθλήματος, αλλά στον ημιτελικό αποκλείονται από τον Παναθηναϊκό.
Τη φετινή σεζόν προωθήθηκε στην ομάδα Κ20 του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός της Β' ομάδας του "Δικεφάλου", Νίκος Κολομπούρδας, του έδειξε από την πρώτη στιγμή εμπιστοσύνη, δίνοντάς του φανέλα βασικού. Ο Πόποβιτς μέχρι στιγμής είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με επτά γκολ.
Οι εμφανίσεις του Πόποβιτς με την Κ20, αλλά και αυτές με την πρώτη ομάδα, όταν ο Λάσλο Μπόλονι του έδωσε την ευκαιρία, "ανάγκασαν" το Ρουμάνο να εισηγηθεί την προώθηση του στην πρώτη ομάδα. Πολλές φορές ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε επικεντρωθεί στο παιχνίδι του νεαρού, κάνοντάς του μαθήματα για να γίνεται όλο και καλύτερος.
Ο νεαρός παίκτης είναι αριστεροπόδαρος, αγωνίζεται στην αριστερή μεσοεπιθετική πτέρυγα και μετά την αποχώρηση του Βιεϊρίνια, σίγουρα ο νεαρός έχει πολλές πιθανότητες να πάρει μέσα στη σεζόν την ευκαιρία από τον τεχνικό του "Δικεφάλου". Ενώ, είναι ένα από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Ελλάδας Παίδων.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: