Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τα "τρύπια" ταμεία εκτός Σούπερ Λίγκας!!

Η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ βγαίνει η 2η ομάδα της βαθμολογίας. Ο ΟΦΗ και ο Άρης μπαίνουν στην πεντάδα των πλέη-οφ της Σούπερ Λίγκας, αλλά την θέση τους παίρνουν οι ομάδες που τερμάτισαν στην 6η και 7η θέση! Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Τα "τρύπια" ταμεία εκτός Σούπερ Λίγκας
Και η ζωή συνεχίζεται με φωνές, προσφυγές και αντεγκλήσεις ολόκληρο το καλοκαίρι, μέχρι να ξεκινήσει η νέα σεζόν.
Όχι δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι το επακόλουθο όσων θα δούμε να εκτυλίσσονται από τα τέλη Απριλίου και μετά, καθώς χθες φάνηκε ξεκάθαρα από την απόφαση του ΔΣ της διοργανώτριας ότι η πλειοψηφία των ομάδων ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ να αλλάξουν τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων.
Θα παραμείνουν το ίδιο αυστηρά όπως και πέρυσι, παρά το γεγονός ότι η χώρα βιώνει δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και στην Αστροναυτών 1 θα μπορούσαν να κάνουν και λίγο τα… στραβά μάτια.
Αντ΄ αυτού φάνηκαν αμέσως και οι συμμαχίες, αλλά και οι ομάδες που έχουν σήμερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στη 2η κατηγορία είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΟΦΗ που ζήτησαν να ΜΗΝ υπάρχει ΠΟΙΝΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ για τις ομάδες που χρωστούν, αλλά απαγόρευση μεταγραφών.
Αντίθετα η Ξάνθη, η Κέρκυρα, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανιώνιος, που είναι ομάδες από το μπλοκ των μικρομεσαίων, ψήφισαν ΥΠΕΡ του υποβιβασμού!
Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά ότι οι 7 προαναφερόμενες ομάδες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και όταν έρθει η ώρα της αδειοδότησης θα έχουν τις έχουν πληρώσει. Έτσι, θα πάρουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
Οι υπόλοιπες όμως, που ενδεχομένως να μη τα καταφέρουν, ακόμα κι αν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα, μπορεί να οδηγηθούν στη Football League προς όφελος των ΠΑΕ που μπορεί αγωνιστικά να έχουν πέσει, αλλά να είναι οικονομικά φερέγγυες και να πάρουν τη θέση των άλλων!
Με άλλα λόγια η προσπάθεια για την κατάκτηση των βαθμών στους 14 αγώνες που απομένουν ως την 30η αγωνιστική θα συνεχιστεί απ΄ όλους, αλλά το μεγαλύτερο άγχος θα το έχουν οι ομάδες που ξέρουν ότι υπάρχει ΤΡΥΠΑ στα οικονομικά τους.
Για τις ομάδες της κορυφής, που θα διεκδικήσουν τις θέσεις στην Ευρώπη, υπάρχει έτσι κι αλλιώς η ΟΥΕΦΑ, η οποία και θα κρίνει αν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις. Οπότε τα γκολ στα γήπεδα και τα τρίποντα που θα διεκδικήσουν οι ομάδες στη συνέχεια μπορεί έχουν το νόημά τους, αλλά για κάποιες ίσως να μην αποδειχθούν αρκετά.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: