Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει αρνητικά!!

Ο Νέρι Καστίγιο αποβλήθηκε φέτος για δεύτερη φορά προβληματίζοντας με τη συμπεριφορά του. Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης.

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει αρνητικά
Ο μόνος που δικαιολογημένα δικαιούται να διαμαρτύρεται για την αγωνιστική συμπεριφορά του Νέρι Καστίγιο είναι ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ Ντόνετσκ κ. Ρινάτ Αχμέτοφ ο οποίος το 2007 κατέβαλε σε μετρητά 16 εκατ. δολάρια στον Ολυμπιακό για να τον αποκτήσει. Ο Καστίγιο ήταν παίκτης της Σαχτάρ μέχρι το περασμένο καλοκαίρι που πλήρωσε και από την τσέπη του προκειμένου να μείνει ελεύθερος και να υπογράψει στον Αρη διετές συμβόλαιο. Με την πρωταθλήτρια Ουκρανίας αγωνίστηκε συνολικά σε 12 παιχνίδια σημειώνοντας 1 γκολ, αλλά τι γκολ. Αξίας 16 εκατ. δολαρίων. Ενδιάμεσα παραχωρήθηκε δανεικός στην αγγλική Μάντσεστερ Σίτι, στην ουκρανική Ντνιεπρ και τους Σικάγο Φάιαρς των ΗΠΑ. Ως δανεικός στις τρεις ομάδες αγωνίσθηκε σε 18 παιχνίδια χωρίς να σκοράρει!
Ο Αρης όταν έκλεινε συμφωνία με τον Καστίγιο γνώριζε ότι δεν αποκτούσε έναν ταλαντούχο επιθετικό, αλλά έναν ώριμο και απογοητευμένο παίκτη ο οποίος δεν είδε άσπρη μέρα από το 2007 που εγκατέλειψε τον Πειραιά. Στη Θεσσαλονίκη ο διεθνής με το Μεξικό Καστίγιο, νόμιζε ότι μπορεί να ξαναβρεί τον χαμένο του εαυτό. Οτι θα γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Στο βάθος του μυαλού του ενδεχομένως πίστευε ότι ο Αρης ίσως αποτελούσε εφαλτήριο για μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα.
Πολλές φορές η πραγματικότητα ξεγελάει. Ο Καστίγιο δεν έδωσε και δεν πήρε από τον Αρη αυτό που περίμενε. Την 5η αγωνιστική στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας (0-0) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επανήλθε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-1) στο οποίο πέρασε αλλαγή στο 50΄ χωρίς να προσφέρει επιθετικά τίποτα. Την επόμενη αγωνιστική στην εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (3-0) ο προπονητής του κ. Σάκης Τσιώλης τον άφησε εκτός ομάδας. Στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (2-3) ο νέος προπονητής του Αρη κ. Μίχαλ Πρόμπιερζ τον κράτησε στο ματς 95 λεπτά για να κάνει μία και μόνο τελική προσπάθεια.
Βασικό τον ξεκίνησε και στην εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ (1-0) αλλά και στην εκτός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο (1-2). Στα δύο παιχνίδια ο Καστίγιο είχε στο ενεργητικό του μηδέν γκολ και 2 τελικές προσπάθειες. Φυσιολογικά στον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Χαριλάου, ο Καστίγιο έμεινε στον πάγκο. Μπήκε αλλαγή στο 61΄ με την ομάδα του να προηγείται 3-1. Ενοχλημένος που δεν ξεκίνησε βασικός, έβγαλε στο γήπεδο την οργή του. Οταν είχε την μπάλα έμπαινε και έβγαινε στην αντίπαλη περιοχή, ντρίμπλαρε ακόμη και τον εαυτό του ενώ βρισκόταν σε θέση για σουτ και εν ολίγοις δεν την έδινε σε κανέναν μέχρι να τη χάσει. Ο κ. Πρόμπιερζ τον άφησε εκτός αγώνα στην εκτός έδρας ήττα (1-0) από τον Αστέρα Τρίπολης, τον «ανέχτηκε» 55΄ στο εντός έδρας 0-0 με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια τον έστειλε να προπονείται με τη δεύτερη ομάδα.
Ο πολωνός προπονητής λίγες μέρες μετά έφυγε από τον Αρη και ο Καστίγιο την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε βασικός και φουριόζος εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας στο 12΄ το γκολ της νίκης. Την Πέμπτη (12/1) στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι κατάφερε και πάλι να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου άνοιξε το σκορ για τον Αρη και στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αποχωρώντας έφτυσε τον προσωπικό του αντίπαλο Σκόνδρα και τα έβαλε ακόμη και με συμπαίκτες που προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν. «Εντάξει, αντέδρασα άσχημα, αλλά τρελάθηκα με το… ξύλο που έφαγα. Με χτυπούσαν συνέχεια. Ήρθε και η ανατροπή του σκορ και δεν άντεξα…» δικαιολογήθηκε εκ των υστέρων.
Ο Καστίγιο ήταν πάντως τυχερός. Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Τάσος Σιδηρόπουλος, δεν έγραψε στο φύλλο αγώνα την «επίθεση» στον Σκόνδρα. Αν οι αθλητικοί δικαστές αγνοήσουν τα δημοσιεύματα και το βίντεο της αναμέτρησης ο Καστίγιο θα αποφύγει τη βαριά καμπάνα (3 αγωνιστικές). Δύο από τα επόμενα παιχνίδια του Αρη θα τα δει πάντως από την εξέδρα. Την Κυριακή στο ματς πρωταθλήματος και πάλι εναντίον του Ατρόμητου στο Περιστέρι θα εκτίσει την αποβολή του στο παιχνίδι του Κυπέλλου και στις 18 Ιανουαρίου θα χάσει την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό επειδή συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.
Με 748 λεπτά συμμετοχής σε 10 αγώνες και απολογισμό 1 γκολ, 10 τελικές προσπάθειες, 6 κίτρινες και 2 κόκκινες κάρτες, ο Καστίγιο είναι πολύ κοντά στο να επαναλάβει στον Αρη, τα... κατορθώματά του στη Σαχτάρ, στην Ντνιεπρ και στους Σικάγο Φάιαρς. Ας πρόσεχαν όποιοι και όταν τον επέλεγαν να έρθει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης...
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: