Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"Κύπελλο και πεντάδα!"

Ο Τάσος Καραμάνος μιλάει για τη μεγάλη πρόκριση του Ατρόμητου επί του Άρη, το έντονο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του Γιώργου Δώνη και την... ξέφρενη πορεία της!


"Κύπελλο και πεντάδα!"
Μετά το 1-0 μέσα στην έδρα σας πιστέψατε ότι μπορείτε να το γυρίσετε;
«Σίγουρα γιατί ναι μεν δεχτήκαμε νωρίς το γκολ, αλλά είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και το θέμα ήταν να τις αξιοποιήσουμε, όπως και έγινε. Όλοι πιστεύαμε στην ανατροπή».

Το γκολ του Φυτανίδη σας απελευθέρωσε ώστε να δείξετε άλλο πρόσωπο;
«Ναι, γιατί δεχτήκαμε νωρίς το γκολ μεν, αλλά είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να το ανατρέψουμε και θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δημιουργήσαμε περισσότερες απειλητικές καταστάσεις και αποδώσαμε σωστό ποδόσφαιρο στο τέλος, έχοντας την ηρεμία να πετύχουμε και το δεύτερο γκολ».
Παρατάξατε μια 11άδα με 10 Έλληνες. Το ελληνικό στοιχείο βοηθάει στην ομοιογένεια και στην καλή πορεία;
«Είναι σίγουρα πολύ ευχάριστο να βλέπεις 10 Έλληνες στην 11άδα μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί. Γιατί είμαστε στην οκτάδα και ψηλά στο πρωτάθλημα. Οι περισσότεροι είμαστε νέα παιδιά που θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καλό στο μέλλον και αυτό μας βοηθάει να έχουμε πολύ μεγαλύτερη ομοιογένεια, είμαστε όλοι μια οικογένεια είτε Έλληνες είτε ξένοι».
 
Και στις καλύτερες οικογένειες όμως συμβαίνουν... επεισόδια. Αυτό του Τάτου με τον Μήτρογλου τελικά μήπως σας συσπείρωσε περισσότερο;
«Είναι και στο άτομο, ο Κώστας ξέρουμε όλοι ότι είναι ένας... εκκεντρικός χαρακτήρας (γέλια). Όλα αυτά γίνονται μέσα στην ένταση του παιχνιδιού, ήθελε όσο τίποτα την μπάλα για να σκοράρει. Όπως είπαν τα παιδιά, αλλά και ο προπονητής αυτά συμβαίνουν. Μετά το ματς ξεχνιούνται και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στον Ατρόμητο».
 
Έχετε βλέψεις για δεύτερο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου;
«Η αλήθεια είναι πως ναι, το σκεφτόμαστε και μας το λέει και ο προπονητής μας, ότι δηλαδή το ειδικό βάρος μιας φανέλας δημιουργείται από τους τίτλους. Είναι διαφορετικό από το να μπεις στην πεντάδα του Πρωταθλήματος. Σίγουρα έχουμε υψηλές βλέψεις, όχι μόνο να πάμε στον τελικό, αλλά να διεκδικήσουμε και το ίδιο το τρόπαιο».
 
Πέρυσι το Κύπελλο χάθηκε με... επεισοδιακό τρόπο. Σας... `χρωστάει` η ιστορία τον τίτλο;
«Δεν ξέρω αν μας το χρωστάει, δεν ήμουν και πέρυσι στην ομάδα, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε τις ικανότητες και το ρόστερ. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει πολλά πράγματα φέτος».
 
Μπορείτε να αντέξετε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο;
«Σίγουρα είναι δύσκολο, θέλει απόλυτη συγκέντρωση και πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες. Αλλά έχουμε δείξει ότι τα καταφέρνουμε περίφημα, το θέλουμε πάρα πολύ να διακριθούμε και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τα καταφέρουμε».
 
Πως βλέπεις το ματς της Κυριακής με τον Άρη, αυτή τη φορά για τη Σούπερ Λιγκ;
«Σίγουρα όταν κερδίζεις μια ομάδα και μετά την ξαναβρίσκεις μετά από λίγες μέρες μπροστά σου για άλλο θεσμό, έχεις στο μυαλό σου ότι την κέρδισες και πας με μοναδικό στόχο τη νίκη. Για εμάς δεν υπάρχει περιθώριο άλλου αποτελέσματος και πιστεύουμε να πανηγυρίσουμε άλλη μια νίκη».
 
Ο κόσμος παιχνίδι με το παιχνίδι «αγκαλιάζει» περισσότερο την ομάδα. Αποτελεί ένα από τα στοιχήματά σας;
«Οι νίκες φέρνουν τον κόσμο στο γήπεδο και θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε περισσότερο στο γήπεδο. Το Περιστέρι είναι μεγάλος δήμος και τουλάχιστον τους μισούς από όσους είχαμε πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου πρέπει να έχουμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Οι φιλοδοξίες μας είναι υψηλές και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε τον κόσμο μας».
 
Μίλησες για υψηλές φιλοδοξίες... τελικά μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτός ο Ατρόμητος;
«Ούτε εμείς δεν ξέρουμε που μπορούμε να φτάσουμε! Σίγουρα θέλουμε πεντάδα, δεν το κρύβουμε και ξέρουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που είμαστε στους `8` του Κυπέλλου, με μια ευνοϊκή κλήρωση μπορούμε ξανά να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε το καλό ποδόσφαιρο που ξέρουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε έτσι».

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: