Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ο σκόπελος από τη... Βοιωτία!!

Κατ' αρχάς ζητώ συγγνώμη από το φιλοθεάμον κοινό, που αγνόησα και δεν σχολίασα την επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Ο σκόπελος από τη... Βοιωτία
Πράγματι. Μετά το σοκ του μηδέν-μηδέν με τη Δόξα στο Καυτανζόγλειο, το ματς με τον Θρασύβουλο που ακολουθούσε είχε τις ιδιαιτερότητές του: Πώς θα αντιδρούσαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού;
Πώς θα εκλάμβαναν το πρόστιμο του μισού εκατομμυρίου ευρώ που τους είχε επιβάλλει ο Βαγγέλης; Ο πρόεδρος μπορεί να είναι αβέρτος και κουβαρντάς, αλλά δεν είναι κορόιδο. Οταν στην ποδοσφαιρική πιάτσα δεν υπάρχει σέντζι, ο Βαγγέλης που φυσάει το χρήμα θέλει να το δείχνει κιόλας.
Αν έχεις τα λεφτά, αλλά δεν τα χαλάς, είναι άχρηστα. Κάπως έτσι, λοιπόν, έδωσε δύο κατοστάρικα χιλιάδες πριμ για την εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ενδεχόμενα γιατί οι παιχταράδες του Θρύλου κέρδισαν μαζί και τον Κουκουλάκη που σφύριζε κόντρα. Χωρίς έξτρα πριμ, άλλωστε, έχουν κερδίσει φέτος τον ΠΑΟΚ και ο Εργοτέλης και ο Αστέρας Τρίπολης.
Τέλος πάντων. Θέλοντας, λοιπόν, ο Βαγγέλης να δείξει τα λεφτά που έχει, έταξε άλλα τρία κατοστάρικα χιλιάδες πριμ. Για την εξαιρετικά κρίσιμη εξάδα αγώνων που λέγαμε, με Λιβαδειά, Δόξα, Κέρκυρα και σία. Σούμα, λοιπόν, πέντε κατοστάρικα χιλιάδες έξτρα πριμ. Οταν πεντακόσα χιλιάρικα δεν έχουνε πάρει από την αρχή της σεζόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ για τα κανονικά λεφτά που έχουν να λαμβάνουν. Κι επειδή, λοιπόν, ο Βαγγέλης ζοχαδιάστηκε από το μηδέν-μηδέν με τη Δόξα, τους το έβαλε πρόστιμο. Που θα το χαρίσει μόνο αν πάρουν το πρωτάθλημα.
Σ' αυτό το κομβικό σημείο, λοιπόν, βρέθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Θρασύβουλο. Τον Θρασύβουλο των δύο βαθμών σε δέκα ματς της Football League και των 2-14 τερμάτων. Με το επιβλητικό 3-0 να χρήζει της απαραίτητης ανάλυσης. Κι ύστερα κάποιοι επιμένουν να αναρωτιούνται για την κρίση του Τύπου και τι θα γίνει τελικά με τους αναγνώστες που χάνονται. Αύριο Σάββατο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός έχει έναν ακόμα σκόπελο να ξεπεράσει.
Τον Λεβαδειακό του Γιάννη Κομπότη (φωτό), που έχει παράδοση εξαιρετικών εμφανίσεων στο Καραϊσκάκη. Ο κουτοπόνηρος Βοιωτός, μάλιστα, δεν κατεβαίνει να παίξει με πράσινες φανέλες που είναι τα χρώματα της ομάδας του. Με προφανή στόχο να παραπλανήσει και να κοιμίσει τον αντίπαλο. Ταυτόχρονα υπάρχει κι ένα ακόμα τεράστιο ερωτηματικό. Τι θα κάνει η Νova; Πώς θα αντιδράσει στη δικαιολογημένη οργή του Βαγγέλη;
Ποιον θα στείλει να μεταδώσει το ματς; Ή μήπως θα βάλουν τον ίδιο που ήταν στο Καυτανζόγλειο; Θα μου πείτε τώρα κι ο Γέστε περπάταγε στο Καυτανζόγλειο. Κι ο Βαλβέρδε τον έβαλε με τον Θρασύβουλο. Κι είπε μάλιστα ότι «όσο είναι παίκτης μαζί μας, θα προσπαθήσουμε να τον εκμεταλλευτούμε». Γιατί λοιπόν αυτό που ισχύει για τους ποδοσφαιριστές να μην ισχύει και για τους εκφωνητές; Κι αν στο φινάλε δεν έχει γνώμη ο Βαγγέλης ποιος παίζει στην ομάδα του, γιατί να έχει ποιος κάνει τη μετάδοση; Αυτά.
Ντε και καλά θέλουν να κάνουν κουμάντο

ΠΡΙΝ αυτή η καταραμένη παγκόσμια ποδοσφαιρική συντεχνία εφεύρει το αυτοδιοίκητο, όλα πήγαιναν πρίμα. Ειδικά στην Ελλάδα που έκανε κουμάντο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού. Αυτός αποφάσιζε για όλα: Πόσες ομάδες ανεβαίνουνε και πέφτουνε από κάθε κατηγορία. Πόσες μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών επιτρέπονται.
Ποιος θα είναι ο αρχιδιαιτητής και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας. Τα πάντα όλα. Μια 100% δημοκρατική διαδικασία. Που είχε ξεκινήσει από την ένδοξη απριλιανή επταετία. Επί Χούντας άλλωστε είχε ιδρυθεί η ΓΓΑ. Με πρώτο γγΑ τον Ασλανίδη (φωτό). Επί Δημοκρατίας μετά όμως δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες είχε και ο Κίμωνας Κουλούρης του '81. Κι αν έχεις όλα αυτά στα χέρια σου συν τα λεφτά είσαι ο καπετάν γαμάω.
Εσύ κανονίζεις ποιος θα πέσει, ποιος θα ανέβει και ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Ολα αυτά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, που προέκυψε αυτό το καταραμένο αυτοδιοίκητο και οι κρατικές «παράγκες» στο ποδόσφαιρο έλαβαν τέλος. Πού να κάτσουνε φρόνιμοι όμως υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς; Ολοι θέλουνε ντε και καλά να κάνουν κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Από τον Μεϊμαράκη και τον Λιάνη μέχρι τον Ορφανό και τώρα τους Μπιτσαξογερουλάνους. Ολοι να θέλουν τις αρμοδιότητες του Ασλανίδη. Και πολύ περισσότερο τώρα με την άνοδο στην εξουσία των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ.
Οι επενδυτές πίνουν από Σίβας και πάνω

ΜΕΤΑΞΥ Αδαμίδη και Ξενιάδη, η ταπεινότητά μου επιλέγει τον δεύτερο. Ο Ξενιάδης τουλάχιστον έχει κι ένα χιούμορ. Τον ρωτάνε στο τηλέφωνο αν έχει συλληφθεί ξημερώματα της Τρίτης, μετά την εμφάνισή του στην τηλεόραση, κι έχει έτοιμη την απάντηση: «Ποιο τμήμα, ρε παιδιά; Για πατσά πήγα».
Του ξανατηλεφωνάνε την Τετάρτη αν είναι στο μεταγωγών και η απάντηση του είναι ρητή και ξεκάθαρη: «Τι λέτε, παιδιά; Σίβας πίνω με τους φίλους μου». Οχι κανένα Ντιούαρς δηλαδή ή Κάτι Σαρκ. Οι επενδυτές πίνουνε σπέσιαλ. Από Σίβας και πάνω. Κι αν αύριο του ξανατηλεφωνήσουνε, θα πει ότι είναι στην Ομόνοια για σαλέπι. Δεν είσαι και μπροστά για να κάνεις διασταύρωση. Ο Αδαμίδης αντίθετα και με την αλήθεια έχει τσακωθεί και πλάκα δεν έχει. Και είναι απλό. Η αρχή είναι μόνο δύσκολη.
Αν πεις το πρώτο ψέμα, θα πεις και δεύτερο. Μετά και τρίτο. Και δεν έχεις πρόβλημα ούτε στο τέταρτο ούτε στο πέμπτο. Και η μονοτονία αυτή είναι που κουράζει. Από τις δεσμεύσεις για να πληρωθούν οι παίκτες της ΑΕΚ μέχρι τη μαϊμού παραίτηση. Ο Ξενιάδης τουλάχιστον με το Σίβας και τον πατσά έχει χιούμορ.
Με ετήσια αμοιβή 250 χιλιάδες δολάρια μαύρα και καμιά 50αριά χιλιάδες γιούρο για έξοδα κίνησης μόνο ένας ανόητος παραιτείται από πρόεδρος.
-Οbserver
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέσα ή έξω ήταν χθες ο Ξενιάδης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: