Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο Ιβάν Σαββίδης και το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα!!

Ο Ιβάν Σαββίδης και το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα
Με δεδομένο ότι στο ταμείο υπάρχουν τα λεφτά που έβαλε ο Σαββίδης για να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τι τον εμπόδιζε να βγάλει ένα σημαντικό ποσό και να κάνει μια μεταγραφή «αεροδρομίου»;
Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.
Προφανώς τον εμπόδισε η επιχειρηματική λογική.

Μια ομάδα που ιδροκοπάει για να αποφύγει τη χρεωκοπία είναι άστοχο να σπαταλάει λεφτά. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει τη λογική του Βουλινού, του Μπατατούδη, του Γούμενου. Νοιάζεται πρώτα να εξυγιάνει οικονομικά τον ΠΑΟΚ και μετά… Ποιο ακριβώς θα είναι το «μετά» το κρατάει για τον εαυτό του.

Ο ομογενής επιχειρηματίας μπήκε στον ΠΑΟΚ ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις. Μίλησε μόνο για την εξυγίανση της ΠΑΕ, ενώ συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις να τάζονται λαγοί με πετραχήλια. Φαίνεται καθαρά πως ο Σαββίδης δεν προτίθεται επί του παρόντος να διαταράξει τον σχεδιασμό της διοίκησης Βρύζα. Ούτε πρόκειται να βάλει δικό του άνθρωπο στο αγωνιστικό τμήμα. Προκύπτει πως δεν ενδιαφέρεται για πρόσκαιρες εντυπώσεις.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν άλλες, πιο μεγαλεπήβολες και δυνητικά πιο επικερδείς. Ο Σαββίδης είναι πολιτικό -όχι μόνο επιχειρηματικό μέγεθος στη Ρωσία. Θεωρείται ως ένας από τους συνεργάτες του προέδρου Πούτιν.

Η είσοδός του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η αφορμή. Αιτία θα πρέπει να θεωρείται το γενικότερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που αναπτύσσεται στη Ρωσία για επενδύσεις στην Ελλάδα. Έτσι αντικρίζοντας την κατάσταση, θα ήταν λάθος να συγκρίνουμε τον ομογενή επιχειρηματία με όσους πέρασαν, σκόρπισαν λεφτά και άφησαν χρέη στον «δικέφαλο του Βορρά»…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: