Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Έτοιμο το μουσείο της Εθνικής!!

Σχεδόν έτοιμο είναι το νέο Μουσείο της Εθνικής μας ομάδας το οποίο δημιουργεί ο Σύλλογος Φίλων Εθνικής Ελλάδος «Γαλανόλευκος Φάρος».
Έτοιμο το μουσείο της Εθνικής!
Μία πρωτοποριακή προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα, ένα Μουσείο το οποίο κανένας άλλος δεν πήρε τη πρωτοβουλία στο παρελθόν να δημιουργήσει. Ο «Γαλανόλευκος Φάρος», με αγνή και ανεπιτήδευτη αγάπη για την Εθνική μας, βρίσκεται πάντα στο πλευρό της οπουδήποτε και αν αγωνίζεται.
Με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του, Νίκο Φλέκκα, εδώ και πολλά χρόνια, από την ίδρυσή του το 2004, συλλέγει οτιδήποτε έχει σχέση με την Εθνική μας ομάδα. Φυσικά, με την αμέριστη συμπαράσταση των διεθνών που έχουν αγκαλιάσει από τη πρώτη στιγμή αυτή τη προσπάθεια και δίνουν συνεχώς αντικείμενα και φανέλες της Εθνικής τόσο του σήμερα, όσο και από παλαιότερες εποχές.
Έτσι, πέρυσι δημιούργησε τον... πρόδρομο του σημερινού Μουσείου στα Χανιά. Ένα αρχικό Μουσείο, το οποίο στεγάστηκε σε ένα χώρο στο παλιό λιμάνι των Χανίων, ο οποίος πλέον αποδείχθηκε μικρός για να φιλοξενήσει αυτή τη τεράστια συλλογή εκθεμάτων. Ξεκίνησε με κάποιες φανέλες και συνεχίστηκε με μπάλες από τους σημαντικότερους αγώνες της Εθνικής μας, εισιτήρια, λάβαρα, αντικείμενα αγώνων, τύμπανα, μέχρι και το ακριβές αντίγραφο του τροπαίου που κατέκτησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Euro της Πορτογαλίας.
Ένας πραγματικός θησαυρός δηλαδή! Μια προσπάθεια η οποία πλέον έχει γιγαντωθεί (μετά και τη μεταφορά του για λίγες ημέρες στο Παλαιό Φάληρο στην Αθήνα, το οποίο σας είχαμε παρουσιάσει), η συλλογή εκθεμάτων είναι πλέον τεράστια και η μεταφορά σε ένα νέο χώρο, αρκετά μεγαλύτερο και η δημιουργία του από την αρχή ήταν επιβεβλημένη.
ΠΗΓΗ: campion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: