Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Προσεκτικοί στις κρίσεις μας!!

Αποκλειστήκαμε και αυτό πόνεσε. Αποκλειστήκαμε γιατί δεν φροντίσαμε να αποδείξουμε πως το θέλουμε περισσότερο από αυτούς. Αποκλειστήκαμε γιατί παρουσιάσαμε μία αλαζονεία πριν τη δεύτερη αναμέτρηση, μια σιγουριά πως θα περάσουμε, σε μία φάση που αυτά τα συναισθήματα είναι πολύ πρώιμα για μία νέα ομάδα. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Προσεκτικοί στις κρίσεις μας
Αποκλειστήκαμε γιατί ο Έτο θέλησε να κάνει δηλώσεις που αφήνουν ανοιχτή την πόρτα της Δυναμό και όταν κατάλαβε το λάθος του, επηρεάστηκε και η απόδοσή του.
Αποκλειστήκαμε, γιατί ο Κουμαλό δεν μας έχει δείξει μέχρι σήμερα ούτε έναν σοβαρό λόγο που ήρθε στον ΠΑΟΚ σε επίπεδο χαρακτηριστικών. Αποκλειστήκαμε γιατί ο Λίνο νόμιζε πως παίζουμε ζώνη και άφησε ελεύθερο τον παίκτη του.
Αποκλειστήκαμε γιατί ο Γκαρσία ήταν ανέτοιμος και γιατί εδώ και τρεις αγώνες καλύτερός μου χαφ είναι ο 19χρονός Κάτσε, αποκλειστήκαμε γιατί έπεσαν τα ποσοστά επιτυχίας του Κλάους στις τελικές προσπάθειες και οι δύο ακραίοι μας χαφ δεν πρέπει να μπήκαν ποτέ να αγωνιστούν.
Αποκλειστήκαμε, γιατί είμαστε μία ομάδα που δεν είναι σε θέση να σηκώσει τις απουσίες Σαλπιγγίδη – Λάζαρ, αποκλειστήκαμε γιατί οι αλλαγές του Δώνη δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω.
Όποιος αναλύσει λίγο τους δύο αγώνες, θα διαπιστώσει πως ήμασταν και άτυχοι. Πολύ άτυχοι, αλλά και πέρυσι, όταν ακυρωνόταν το γκολ του Λούκας στη Τούμπα χωρίς λόγο και ξυπνούσε μέσα στον Μπαλάφα ο κρυμμένος Φαν Μπάστεν, ήμασταν τυχεροί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το σεβόμαστε.
Μιλάμε για τη δημιουργία μίας νέας ομάδας. Λάθη θα κάνουν όλοι μέχρι να βρούνε τον ρόλο τους, μέχρι να βρούνε τους αυτοματισμούς και τις σταθερές του.
Λάθη θα κάνει ο Δώνης, λάθη θα κάνει ο Γκαρσία, λάθη θα κάνει ο Γλύκος και πάει λέγοντας. Λάθη θα κάνω και εγώ, γιατί θα προσπαθώ μέσα μου να απαιτώ πράγματα από μία νέα ομάδα που δεν μπορεί να τα πετύχει. Τουλάχιστον όχι ακόμη.
Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ δίνει την ευκαιρία στον Δώνη να βρει χρόνο να δουλέψει πάνω σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Σίγουρα, ο χρόνος που θα είχε αν έπαιζε Πέμπτη – Κυριακή, δεν θα ήταν αρκετός για να δουλέψει σε τακτικά θέματα. Όμως όπως και να χει, οι απαιτήσεις από τον Δώνη αυξάνονται, έχοντας στη πλάτη του την προχθεσινή αποτυχία. Στο χέρι του, στη δουλειά του ιδίου και των συνεργατών του, είναι να κερδίσει τη μάχη.
Το πιο δύσκολο κομμάτι δημιουργίας, είναι του χαρακτήρα της ομάδας. Και ο χαρακτήρας, δεν μπορεί να στηθεί γύρω από προσωπικότητες μειωμένης ευθύνης. Οι συνεχείς τραυματισμοί του Γκαρσία, ο τραυματισμός του Σαλπιγγίδη, το κακό ξεκίνημα του Λάζαρ και η έλλειψη πρωτοβουλιών από παίκτες σαν τον Γεωργιάδη, τον Λίνο και τον Έτο, έχουν φορτώσει με τεράστιες ευθύνες τον Κλάους που μόνο αυτός βρίσκει δίχτυα και με λιγότερες αλλά περισσότερες για τη φάση της καριέρας που περνάνε, σε παίκτες όπως ο Κατσικάς, ο Γιάννου, ο Πέλκας, ο Κάτσε κτλ.
Εδώ κάπου εμφανίζεται ο κίνδυνος της αποτυχίας αν η διαχείριση δεν είναι σωστή και αν αυτά τα παιδιά δεν ωριμάσουν πριν από την ώρα τους.
Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όλοι στις κρίσεις μας, να αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που έχτισε ο Σάντος και πως αν θέλουμε να δούμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο ξανά, θα πρέπει να υπομείνουμε ότι και οι οπαδοί του Άγιαξ κάθε τρία χρόνια. Γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο.
Πάμε τώρα στα προσωπικά μου, αλλά και της ιστοσελίδας που διαβάζετε. Στην τελευταία εκπομπή που είχα κάνει στον 103, είχε πει πως πρέπει να ασχοληθώ με την ανάπτυξη του PAOK24. Αυτό και έκανα, αφού ηρέμησα σε πρώτη φάση από την μιζέρια των ερτζιανών που πήγε να μου χαζέψει τον εγκέφαλο.
Από τη Δευτέρα, μπαίνω ξανά στούντιο μαζί με τον Δημήτρη Τσορμπατζόγλου, έχοντας όλα τα στελέχη του PAOK24 στη διάθεσή μας, για να ενημερώσουμε τον ΠΑΟΚτσή. Αυτό που κάναμε δηλαδή από εδώ μέσα, να το μεταφέρουμε και στα ερτζιανά.
Η σχέση μας με τον Libero107,4 δεν είναι υπαλληλική, αφού η μορφή της συμφωνίας είναι διαφορετική και αφορά ουσιαστικά την πληρωμή ενοικίου για την παρουσία μας εκεί, σε ένα πρότζεκτ που εμείς προτείναμε και έγινε αποδεκτό.
Η συγκεκριμένη συχνότητα, ήταν η μοναδική που μπορούσε να καλύψει το πρότζεκτ, γιατί απλούστατα δεν υποστηρίζει καμία εφημερίδα, ούτε η ιδιοκτησία της νομίζει πως έχει υπό τον έλεγχό της την ελληνική έκδοση του BBC.
Αυτά τα γράφω, γιατί πολλοί καλοθελητές, κυρίως από τον ερμαφρόδιτο χώρο μας θα μιλήσουν για κωλοτούμπες και διάφορα τέτοια.
Εγώ είμαι σίγουρος και για την εμπορική επιτυχία του συγκεκριμένου πρότζεκτ, αλλά κυρίως για την ψυχική μου ηρεμία, αφού με τον Δημήτρη στο στούντιο και κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, θα λειτουργώ χωρίς νεύρα και με καθαρό μυαλό.
Η εκπομπή θα ξεκινάει στις 12.30 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνεται στις 15.00. Στόχος μας είναι να καλύπτουμε την επικαιρότητα όπως και εδώ, με σοβαρότητα αλλά και αγάπη για την ομάδα.
Επίσης, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που θα προηγούνται από εμάς τα παιδιά του allaboutaris και κυρίως ο Χρύσανθος, αφού αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία διασκέδασής μου σε αυτή την περίοδο κρίσης.
Μετά την διάλυση των Monty Python, τον θάνατο του Θανάση Βέγγου, την έλλειψη έμπνευσης του Μελ Μπρουκς, τα παιδιά έχουν καλύψει μεγάλο ποσοστό του κενού που άφησαν οι προαναφερθέντες.
Η σεζόν ξεκινά καλά και ελπίζω να τελειώσει καλύτερα.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: