Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σάντι... Sunday!!

Σάντι... Sunday!
Η φαντασία του Σάντι Καθόρλα που έφτιαξε το πρώτο γκολ και έβαλε το δεύτερο, σε συνδυασμό με την έμπνευση που άντλησε η Άρσεναλ από το «Άνφιλντ» και το τραγικό λάθος του Πέπε Ρέινα, οδήγησαν τους «κανονιέρηδες» στην πρώτη νίκη της σεζόν με το 2-0 κόντρα στη Λίβερπουλ!

Τα δύο από τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Λονδρέζων βρήκαν δίχτυα, ο Αμπού Ντιαμπί βρήκε τον καλό του εαυτό και παρουσίασε στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ ό,τι καλύτερο έχει από τα ποδοσφαιρικά του προσόντα και η Άρσεναλ επιτέλους πανηγύρισε, κάνοντας σεφτέ στα «τρίποντα» και μάλιστα, με τα πρώτα γκολ στο νέο πρωτάθλημα!

Κακός ο Μπορίνι για τη Λίβερπουλ, Σουάρεζ και Στέρλινγκ έτρεξαν πολύ χωρίς αποτέλεσμα, εξαιρετικός ο Σέλβεϊ για το διάστημα που αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος, απειλώντας την εστία των φιλοξενούμενων.

Α’ ημίχρονο:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τα δυνατά και τα αδύναμα στοιχεία των δύο ομάδων να φανερώνονται από το… πρώτο δευτερόλεπτο. Τι σημαίνει αυτό; Η Λίβερπουλ με τους Μπορίνι και Σουάρεζ με ταχύτητα και τεχνική έκαναν δύσκολη τη ζωή των Βερμάελεν και Μερτεσάκερ, αλλά ο Σάντι Καθόρλα με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση, μπορούσε με ευκολία να ανοίξει ρήγματα στα μετόπισθεν των «κόκκινων» και να κάνει απειλητική την Άρσεναλ. Στο 10ο λεπτό ο Φάμπιο Μπορίνι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή για να δοκιμάσει το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και λίγο αργότερα, το ίδιο έκανε και ο Σουάρεζ, έχοντας ξεπεράσει με ευκολία τον Μερτεσάκερ.

Όλα άλλαξαν όταν οι γηπεδούχοι ξαφνικά εμφάνιζαν σημάδια αδυναμίας να κρατήσουν τη μπάλα και να τη στείλουν σωστά στην επίθεση. Όσο χανόταν ο έλεγχος στη μεσαία γραμμή, τόσο ο Σάντι Καθόρλα έπαιρνε θάρρος. Έτσι, δεν χρειάστηκε και πολύ για να γίνει η «ζημιά». Ο Τζέραρντ έκανε κακή επιλογή προσπαθώντας να βρει τον Σουάρες και η Άρσεναλ έφτασε γρήγορα στα αντίπαλα καρέ, για να κάνει ο Καθόρλα την ασίστ στον Ποντόλσκι και αυτός από πλάγια θέση να πλασάρει τον Ρέινα για το 1-0 στο 31ο λεπτό! Η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ, ήταν ένα δοκάρι σε σουτ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο 39’, με τους «κόκκινους» να κινδυνεύουν να δεχτούν και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα! Ευτυχώς για αυτούς, ο Ολιβιέ Ζιρού σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 42’ για να παραμείνει το εύθραυστο προβάδισμα των Λονδρέζων.

Β’ ημίχρονο:

Ο Αμπού Ντιαμπί έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και στο χώρο του κέντρο «έκοβε και έραβε», δίνοντας στην Άρσεναλ το πάνω χέρι. Τα «γεμίσματα» στην περιοχή του Ρέινα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο αποδέκτη και αφού το μομέντουμ γύρισε, η Λίβερπουλ έφτασε αρκετές φορές κοντά στην ισοφάριση. Αρχικά, ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σουάρεζ από τον Μερτεσάκερ στο 51ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ουρουγουανός επιθετικός είδε τον Μανόν να του λέει «όχι» σε δυνατό σουτ και τα κόρνερ που κέρδιζαν οι γηπεδούχοι, έφερναν πίεση στην περιοχή της Άρσεναλ. Αρκούσε λίγη σταθερότητα, όμως, από τον πορτιέρο των «κανονιέρηδων» για να μη δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης, κάτι που έλειπε από τον Ρέινα.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, σε σουτ του Τζένκινσον με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να μπλοκάρει τη μπάλα και στο 68’, η μια και μοναδική προσπάθειά του ήταν… αρκετή για να τον αναγκάσει να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Σάντι Καθόρλα με εκπληκτική κίνηση βρέθηκε από αριστερά απέναντι από τον Ρέινα, σούταρε δυνατά και ο γκολκίπερ της Λίβερπουλ έχασε τη μπάλα μέσα από την «αγκαλιά» του για να γίνει το 2-0! Ο Ολιβιέ Ζιρού, όσο κι αν… «σκύλιασε», δεν κατάφερε να σκοράρει, η Λίβερπουλ έχασε δύο ευκαιρίες με τους Σέλβεϊ και Σουάρεζ στο 87ο λεπτό και το σκορ έμεινε ως είχε για να πανηγυρίσει η Άρσεναλ για πρώτη φορά φέτος την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Σκρτελ, Σαχίν (67’ Σέλβεϊ), Τζέραρντ, Άλεν, Στέρλινγκ, Σουάρεζ, Μπορίνι (54’ Ντάουνινγκ)

Άρσεναλ: Μανόν, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν (90’ Κοσιελνί), Τζένκινσον, Γκιμπς, Ντιαμπί, Αρτέτα, Τσάμπερλεϊν (72’ Ράμσεϊ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (82’), Ζιρού

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: