Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Φτου ξ-Ελε-υθερία!!

Φτου ξ-Ελε-υθερία
Το γκολ του Μενδρινού (50’) έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να αποδράσει με διπλό από την έδρα της Βέροιας (1-0) και να κάνει το δύο στα δύο στο νέο πρωτάθλημα.

Τα «πιτσιρίκια» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, απαλλαγμένα από το άγχος της πρεμιέρας, διαχειρίστηκαν το ματς όπως ακριβώς έπρεπε, διατήρησαν την εστία τους ανέπαφη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και δικαιώνουν τον «Ελέ» για την εμπιστοσύνη που τους δείχνει.

Μετά τους 11 Έλληνες με τους οποίους ξεκίνησε στην πρεμιέρα ο Πανιώνιος κόντρα στον Άρη, αυτή τη φορά ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 10.

Πως έπαιξαν

Ο Μάκης Χάβος κατέβασε" τους γηπεδούχους σε σύστημα 4-2-3-1. Μοναδική έκπληξη η συμμετοχή του Καντιμοίρη κάτω από τα δοκάρια, με τον Δασκαλάκη να μένει εκτός 11αδας. Η τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς δεξιά, Σνάουτσνερ, Τόμας, Τζημογιάννης και Γεωργέας. Τα δύο αμυντικά χαφ οι Ζε Βιτόρ και Καλογέρης. Η επιθετική τριάδα αποτελούταν από τους Μπαργκάν Μπελόν και Ολαϊτάν, με μοναδικό προωθημένο τον Ιωάννου.

Από την άλλη μεριά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε την ομάδα του, χωρίς τους Λαμπρόπουλο και Καμπάνταη, οι οποίοι είχαν αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στο εναρκτήριο παιχνίδι του Πανιωνίου. Ο τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος βρέθηκε εκτός 18άδας και τη θέση του στην 11αδα πήρε ο Περιστερίδης. Η τετράδα στην άμυνα ήταν οι Σπυρόπουλος, Ανδράλας, Κουλουχέρης και Κούρος. Τα αμυντικά χαφ οι Μενδρινός και Ρόβας, ενώ μπροστά τους οι Αραβίδης, Γουνδουλάκης και Οκόγε. Μοναδικός προωθημένος ο Διαμαντάκος, που κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πανιώνιου.



Αρκετός ήλιος, λίγοι θεατές, όμως ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός. Η Βέροια είχε τη μπάλα στην κατοχή της και προσπαθούσε ως γηπεδούχος να «κάνει» παιχνίδι. Πρώτη απειλητική στιγμή για τη «βασίλισσα του βορρά» στο 12’ με τον Ολαϊτάν να μην σημαδεύει σωστά μέσα από την περιοχή. Η Βέροια ήταν αυτή που προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως, με τον Πανιώνιο να αναλώνεται σε αντεπιθέσεις. Πηγή κινδύνου για τους νεοφώτιστους ήταν ο Ολαϊτάν από τη δεξιά πλευρά, που προσπαθούσε να «ανεβάσει» την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και πάλι οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες, αν και μπορεί το σκορ να παρέμενε στο 0-0, όμως υπήρχε διάθεση και από τις δύο πλευρές. Πιο κλασική ευκαιρία στο πρώτο μέρος για τη Βέροια στο 32’, με τον Μπελόν να βγάζει τη κάθετη πάσα στον Ιωάννου, με τον τελευταίο να μπαίνει προς τη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε χωρίς κοντρόλ δεν βρήκε στόχο.

Γκολ με το… καλημέρα

Τις προσπάθειες της για κάποιο γκολ συνέχισε η Βέροια με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Μόλις στο 49’ ο Όλαϊτάν βγήκε τετ-α-τετ, επωφελούμενος την αδράνεια στην άμυνα του Πανιώνιου, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ κακό, με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν. Και δεν έφτανε αυτό, καθώς μόλις δευτερόλεπτα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Οκόγε έκανε την πάσα στον Μενδρινό και ο τελευταίος με πολύ όμορφο πλασέ έκανε το 1-0 υπέρ του Πανιώνιου! Προσπάθησε στη συνέχεια η «βασίλισσα του βορρά», πήρε την πρωτοβουλία του αγώνα, όμως ο «Ιστορικός» ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις και προσπαθούσε να «κλειδώσει» τη νίκη με κάποιο δεύτερο γκολ.

Ο «Ελέ» είχε κλείσει σωστά το… διάδρομο της ομάδας του προς τον Περιστερίδη, βάζοντας διπλή ζώνη άμυνας και την ώρα που ο Έλληνας γκολκίπερ όταν χρειαζόταν δήλωνε «παρών». Ο Χάβος από την άλλη προσπαθούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, αλλάζοντας πλευρές στους μεσοεπιθετικούς του παίκτες, όμως και πάλι οι Νεοσμυρνιώτες αμύνονταν αρκετά καλά, κρατώντας το υπέρ τους 1-0.

Η «βασίλισσα του βορρά» δεν κατάφερε τελικά να πετύχει κάποιο τέρμα, το 1-0 υπέρ των Νεοσμυρνιωτών παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα και η ομάδα του Μάκη Χάβου έμεινε στον… πάτο της βαθμολογίας χωρίς βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια. Από την άλλη, ο… ελληνικός Πανιώνιος συνεχίζει να εντυπωσιάζει, έχοντας κάνει το δύο στα δύο.


Δείτε τις φάσεις του αγώνα:






Βέροια(Μάκης Χάβος): Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ (59' Καλτσάς), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γεωργέας (66' Γεωργιάδης), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Μπελόν (77' Πέρεθ Μορένο)

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μπάρμπας, Βεργώνης, Μενέντες

Πανιώνιος(Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Κούρος (74' Κούρντι), Ρόβας, Γουνδουλάκης (61' Αυλωνίτης), Μενδρινός, Αραβίδης, Οκόγε (69' Ντούνης), Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Ανέστης, Γιαννούλης, Σάμαρης, Κολοβός

Διαιτητές: Α. Γιάχος, Δ. Σαραϊδάρης, Κ. Ποντίκης
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: