Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Εχει στοιχήματα ο Ολυμπιακός!!

Εχει στοιχήματα ο Ολυμπιακός
Τα συν και τα πλην των «ερυθρόλευκων» σε σχέση με την περσινή περίοδο και η αναπλήρωση των κενών που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση βασικών παικτών.Ο Ολυμπιακός δεν έκανε άλλη μεταγραφή και η διοίκηση εξήγησε τους λόγους μέσω του διευθυντή Επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά.

Ο τελευταίος γνωστοποίησε τις προτάσεις που έγιναν σε συγκεκριμένους παίκτες και με τη μικρή πιθανότητα που υπάρχει για προσθήκη με ελεύθερο παίκτη υπάρχει πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για το ρόστερ με το οποίο θα πορευτούν οι πρωταθλητές τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο -στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος αλλά και στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα στοιχήματα που ήδη υπήρχαν προστέθηκαν και άλλα, καθώς δεν αποκτήθηκε παίκτης στη θέση του Κέβιν Μιραλάς, ενώ δεν υπήρξε προσθήκη ενός κλασικού αμυντικού μέσου, θέμα που προέκυψε το τελευταίο δεκαήμερο. Σε σχέση με την ενδεκάδα της περασμένης περιόδου, οι βασικές αποχωρήσεις είναι τρεις, (Μιραλάς, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ) και γίνονται τέσσερις λόγω του τραυματισμού τού Παπαδόπουλου. Επίσης δύο ακόμη παίκτες, οι Μαρκάνο, Μακούν αγωνίστηκαν σε πολλά παιχνίδια και ειδικά ο πρώτος ήταν σημαντικός, ειδικά στην Ευρώπη είτε ως στόπερ είτε ως μπακ. Η μεγάλη μεταγραφή είναι ο Μασάντο, τη θέση του Μέλμπεργκ πήρε ο Κοντρέρας, στα χαφ αποκτήθηκε ο Γκρέκο, ενώ έγινε άνοιγμα στην ελληνική αγορά και παίκτες όπως ο Σιόβας, ο Παπάζογλου και ο Μανωλάς θα κληθούν να δώσουν λύσεις.

Οι απώλειες για τον Ολυμπιακό είναι ο Μιραλάς, που μπορούσε να κάνει το απρόβλεπτο σε έναν αγώνα, το πετυχημένο αμυντικό δίδυμο των Μέλμπεργκ - Παπαδόπουλου και ο συνδυασμός με το τρίγωνο που δημιουργούνταν με τον Ορμπάιθ, συν τη μία ακόμη αξιόπιστη λύση που έδινε στην άμυνα ο Μαρκάνο. Ο Μασάντο θα είναι πολύ σημαντικός διότι θα κληθεί σε πολλά ματς να παίξει αριστερά, αλλά και επειδή έχει την ποιότητα να βοηθήσει γενικά μεσοεπιθετικά. Το ένα στοίχημα αφορά τη βοήθεια που θα προσφέρει ο Γκρέκο, που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη ως βασικός. Αν ο Ιταλός δώσει λύσεις, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει πολλές επιλογές στο παιχνίδι του.

Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η αμυντική λειτουργία. Οχι μόνον το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αλλά συνολικά η αμυντική λειτουργία. Και στη ροή του αγώνα και στις στημένες φάσεις, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα. Ο Ζαρντίμ φαίνεται να προσανατολίζεται σε καθιέρωση του 4-2-3-1, να παίζει (ειδικά στην Ευρώπη) με δύο αμυντικούς μέσους για θεωρητικά τουλάχιστον καλύτερη θωράκιση της άμυνας και το ζητούμενο είναι να βρει τη χημεία, για να πάρει καλά αποτελέσματα. Από αυτή τη διαδικασία θα δοθούν ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ να δείξουν την αξία τους. Παίκτες όπως ο Φέισα και ο Φετφατζίδης, αν και δεν ξεκίνησαν στο πρωτάθλημα, αλλά και σε νέα παιδιά που αποκτήθηκαν (στο κέντρο της άμυνας).


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: