Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταθλήτρια των μεταγραφών η Παρί!!

Πρωταθλήτρια των μεταγραφών η Παρί
Η Παρί Σεν Ζερμέν, μέσω των Αράβων ιδιοκτητών της έχει χρήματα και δεν το κρύβει. Ο Παριζιάνικος σύλλογος είναι η ομάδα που δαπάνησε τα περισσότερα λεφτά για μεταγραφές στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο αυτό το καλοκαίρι, δείχνοντας έτσι ότι δεν την επηρεάζει η οικονομική κρίση.

Οι πρωτευουσιάνοι ξόδεψαν 141 εκατ. ευρώ τη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε , σύμφωνα με το σάιτ «Transfermarkt». Οι μεταγραφές των Τιάγκο Σίλβα, «Ίμπρα», Λαβέτσι και Λούκας Μόουρα κυρίως ανέδειξαν το σύλλογο στη πιο «σπάταλη» ομάδα της ηπείρου, κάτι που προς το παρόν δεν έχει αποτέλεσμα αφού παραμένει χωρίς νίκη ακόμη στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Τσέλσι που δαπάνησε 103.8 εκατ. ευρώ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, από τα οποία τα 40 πήγαν στη Λιλ για την απόκτηση του Εντέν Αζάρ.

Άλλα 40 εκατ. ευρώ ξόδεψε η Μπάγερν Μονάχου για να ντύσει στα κόκκινα τον Χάβι Μαρτίνεθ παίρνοντας τον από την Μπιλμπάο, πληρώνοντας τη ρήτρα αποδέσμευσης του. Οι Βαυαροί είναι τρίτοι στη σχετική λίστα με 70.3 εκατ. ευρώ.

Την πεντάδα κλείνουν η Τότεναμ που έκλεψε την παράσταση τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών με συνολικά 65.4 εκατ. ευρώ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 64.7 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη μεριά υπάρχει και το αντίστοιχο Top 5 των ομάδων που αποκόμισαν τα μεγαλύτερα έσοδα από τις μεταγραφές παικτών που αποχώρησαν.

Πρωτοπόρος σε αυτή την κατηγορία είναι η Μίλαν που παραχώρησε πακέτο στην Παρί Σεν Ζερμέν τους Σίλβα και «Ίμπρα» για να έχει συνολικό χρηματικό όφελος από τις πωλήσεις παικτών της 69 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη θέση η Τότεναμ που όχι μόνο ξόδεψε αλλά και πούλησε αυτό το καλοκαίρι με κορυφαία την παραχώρηση του Μόντριτς στη Ρεάλ Μαδρίτης και συνολικά έβαλε στα ταμεία της 67.38 εκατ. ευρώ.

Τρίτη η Άρσεναλ που με την παραχώρηση του Φαν Πέρσι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κυρίως, έβαλε στην τσέπη της συνολικά 56.05 εκατ. ευρώ.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η ιταλική Τζένοα που αποκόμισε ελέω κυρίως Παλάσιο , συνολικά 54.3 εκατ. ευρώ και η βραζιλιάνικη Σάο Πάολο που είδε να αποκομίζει 43 εκατ. ευρώ από την πώληση παικτών της.

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει επηρεάσει το μεταγραφικό παζάρι στην Ελλάδα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι το χρήμα δεν κινείται και ότι δεν γίνονται μεγάλα «deal» στον υπόλοιπο κόσμο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: