Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Με 12.000 για το πρώτο χειροκρότημα!

Η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο συνοδεύτηκε από την παρουσία 12.000 και πλέον φίλων της ομάδας στις εξέδρες του γηπέδου της Τούμπας. Προσέξτε: Ο ΠΑΟΚ μάζεψε πάνω από 12.000 κόσμο σε μια τυπική προπόνηση έχοντας στην πραγματικότητα στο ρόστερ του του έναν μόνο σταρ. Τον Ολλανδό προπονητή Χούμπ Στέφενς.
Ο Λόπεζ από την Γρανάδα, ο Βιτόρ από την Μπενφίκα, ο Τζιόλης και ο Σκόνδρας που είναι οι μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις του δικεφάλου δεν αρκούν για να συγκινήσουν ιδιαίτερα τους οπαδούς της ομάδας.
Ωστόσο, 12.000 κόσμο δύσκολα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν στο πρώτο τους φιλικό σε Καραϊσκάκη και Λεωφόρο μέσα στο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός. Κι ο ΠΑΟΚ τους μάζεψε σε μια προπόνηση μόνο για το χειροκρότημα!
Το γιατί είναι προφανές. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την δυναμική της ομάδας και του brand name που λέγεται ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει με το όραμα που δίνει η παρουσία ενός επιχειρηματία όπως ο Ιβάν Σαββίδης στην ομάδα και η δίψα για διακρίσεις.
Ο Ολυμπιακός, μπορεί να είναι και πάλι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά είναι μια ομάδα με χορτασμένους φιλάθλους, οι οποίοι κάθε χρόνο βλέπουν το ίδιο έργο.
Ικανοποιητική πορεία στην Ευρώπη, που φθίνει μετά την παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και έναν χαλαρό περίπατο μέχρι την φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Περισσότερο μονότονο μοιάζει και λιγότερο συναρπαστικό το σενάριο μέχρι την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της ομάδας.
Στον Παναθηναϊκό από την εποχή της πολυ-μετοχικότητας και της βροχής των εκατομμυρίων πέρασαν στην εποχή της πολυ-λιτότητας! Μέχρι και η μάχη για την ευρωπαϊκή συμμετοχή χάθηκε σε ένα φάκελο με χαρτιά που έλλειπαν!
Η ελπίδα έγκειται στη δημιουργία μιας νεανικής ομάδας που θα παίζει ποδόσφαιρο με την ψυχή και το πάθος. Αλλά και η ΑΕΚ με τον ίδιο στόχο ξεκίνησε πέρυσι. Να χτίσει μια ομάδα από τα σπλάχνα της και τις ακαδημίες της, να μειώσει τα κόστη της και να έρθει ίσα βάρκα ίσα πανιά σε 4-5 χρόνια.
Αλλιώς τα σχεδίαζε όμως κι αλλιώς της βγήκαν. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να το σκέφτεται ο Γιάννης Αλαφούζος.
Τι μένει λοιπόν, απέναντι από τον κυρίαρχο, αλλά χορτασμένο Ολυμπιακό; Μένει ο ΠΑΟΚ που έχει λαό για κάθε περίσταση (και καλή και δύσκολη) και κυρίως ενθουσιασμό και δίψα για ένα τίτλο.
Η υπέρβαση από τον κόσμο του ΠΑΟΚ έχει ήδη γίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Και θα γίνει και φέτος. Το στοίχημα αφορά πλέον την υπέρβαση της νέας ομάδας που χτίζει ο πολύπειρος Χουμπ Στέφενς. novasports gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: