Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Ήταν απλά καλύτεροι»

Την ανωτερότητα της Βραζιλίας παραδέχτηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

«Ήταν απλά καλύτεροι»
Πήγε στη Βραζιλία για να λάβει μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ως κάτοχος τόσο του Μουντιάλ, όσο και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η εθνική Ισπανίας δεν θα μπορούσε παρά να είναι το φαβορί για την τελική επικράτηση. Όμως, στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα με 3-0 από τη Βραζιλία, μένοντας στη δεύτερη θέση. Η ήττα αυτή, σύμφωνα με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ήρθε απόλυτα φυσιολογικά, αφού οι διοργανωτές παρουσιάστηκαν ανώτεροι σε όλους τους τομείς.

«Το αποτέλεσμα μαρτυρά πως, απλώς, ήταν ανώτεροι από εμάς. Για αυτό θα πρέπει να τους συγχαρούμε. Πραγματικά, έπαιξαν πολύ καλύτερα από την ομάδα μου και κατέκτησαν δίκαια το τρόπαιο», παραδέχτηκε αρχικά ο προπονητής της Ισπανίας.

Μιλώντας για την ομάδα του, ο πρώην τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έδειξε ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα της. «Κάναμε ένα καλό τουρνουά. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και δείξαμε πως ανήκουμε στην παγκόσμια ελίτ. Ωστόσο, η Βραζιλία αποδείχτηκε ανώτερη και με περισσότερη ενέργεια από εμάς. Ελπίζω το επόμενο καλοκαίρι να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο Ντελ Μπόσκε.

Για τον τελικό, πάντως, δεν έκανε κάποιο σχόλιο. «Θεωρώ πως ήμαστε άτυχοι σε κάποιες φάσεις, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Δεν πρέπει να είμαστε απογοητευμένοι, αλλά ικανοποιημένοι από τη συνολική εικόνα μας», περιορίστηκε να πει ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: