Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και την Ελλάδα!!

Είχαν βάλει «κοριούς» και στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον – Η Γερμανία, η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχαν συνάψει μυστικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις!

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν και την Ελλάδα
Οι Ευρωπαίοι απαίτησαν εξηγήσεις για το αμερικανικό πρόγραμμα κατασκοπείας που φέρεται ότι είχε στόχο τους θεσμούς της ΕΕ και εκατομμύρια ευρωπαίων πολιτών ενώ στην τελευταία μέχρι στιγμής εξέλιξη η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" υποστήριξε χθες Κυριακή ότι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα περιλαμβάνονται μεταξύ των 38 στόχων που παρακολουθούνταν από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

Σύμφωνα πάντα με την "Γκάρντιαν", η παρακολούθηση της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ έφερε την κωδική ονομασία "Πάουελ" και η επιχείρηση εναντίον της ελληνικής πρεσβείας την ονομασία "Κλοντάικ".

Ωστόσο μία νέα αποκάλυψη έρχεται να φέρει ξανά τα πάνω κάτω, καθώς σύμφωνα με τον Observer οι Ευρωπαίοι είχαν συμφωνήσει στα προγράμματα παρακολούθησης.

Ο Γουέιν Μάντσεν, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) αποκαλύπτει ότι η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν ο αμερικανός πρώην κατάσκοπος, Εντουαρντ Σνόουντεν, είχε συνάψει μυστικές συμφωνίες με τουλάχιστον επτά ευρωπαϊκές χώρες για την χρήση των προσωπικών στοιχείων πολιτών και θεσμών την ώρα που η Ε.Ε και η Γερμανία ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα για το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε χώρες της γηραιάς ηπείρου, όπως και στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, φέρεται να έχει μπει στο "μικροσκόπιο" των Αμερικανών.

Ο αμερικανικός ιστότοπος Drudge Report επικαλούμενος το πρώην στέλεχος της NSA, Γουέιν Μάντσεν, υποστηρίζει ότι ο "Μεγάλος Αδερφός των ΗΠΑ επιτελούσε το έργο του με την... ανοχή επτά ευρωπαϊκών κρατών: της Δανίας, της Ολλανδίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Οι ηγεσίες των χωρών αυτών είχαν την δώσει την συγκατάθεσή τους για την διοχέτευση προσωπικών στοιχείων των πολιτών τους -κινητά τηλέφωνα και διαδικτυακή επικοινωνία- όποτε τους το ζητούσε το αμερικανικό NSA.

Κι ενώ ο πρόεδρος της ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον για το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων, οι αποκαλύψεις του Μάντσεν φέρνουν σε δεινή θέση όχι μόνο τον πλανητάρχη αλλά και την ηγεσία χωρών που σήμερα εκφράζουν την έντονη δυσφορία της για το ότι μπήκαν στο στόχαστρο του Μεγάλου Αδερφού «made in USA». Η Ανγκέλα Μέρκελ που εμφανίστηκε δυσαρεστημένη με τις αποκαλύψεις αυτές, καλείται και η ίδια να απολογηθεί για τα όσα της προσάπτει το πρώην στέλεχος της NSA.

Από την πλευρά του, ο Γουέιν Μάντσεν υποστηρίζει ότι προέβη στις αποκαλύψεις αυτές γιατί "δεν έπρεπε η κοινή γνώμη να μείνει στο σκοτάδι".

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο βρετανικός Guardian o οποίος έχει "επαφές" με το βαθύ λαρύγγι των υποκλοπών, Εντουαρντ Σνόουντεν - ήταν η πρώτη εφημερίδα που αποκάλυψε την ταυτότητα του Αμερικανού πρώην κατασκοπου- αρχικά ανέβασε την είδηση στην ιστοσελίδα του, εν συνεχεία όμως την... απέσυρε. Την ίδια ώρα, ο βρετανικός "The Observer" προτίμησε να την αναδείξει τοποθετώντας την στο πρωτοσέλιδό του.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: