Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Oύτε νέος, ούτε εξελίξιμος, ούτε γεροδεμένος, αλλά... Ιμπαγάσα!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον Αριέλ Ιμπαγάσα που ίσως αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και που δεν είναι ούτε εξελίξιμος, ούτε ταλαντούχος, ούτε γεροδεμένος, ούτε ψηλός, αλλά έχει τόσα άλλα πλεονεκτήματα, που και στα 37 του,  «πουλάει»!
Aν επρόκειτο για φανταστική αγγελία που θα διαφήμιζε ποδοσφαιριστή, θα μπορούσε κάποιος να πει «νέος, ωραίος, εξελίξιμος, ταλαντούχος, ψηλός, γεροδεμένος, με καλά και τα δύο πόδια». Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, δεν έχει όλα αυτά τα στοιχεία, οσονούπω (Οκτώβριο) θα γίνει 37άρης κι όμως, αν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, δεν θα γίνει περιζήτητος, ωστόσο, μπορεί να προσφέρει κάποια στοιχεία στην επόμενη ομάδα της καριέρας του. Είτε είναι η Μαγιόρκα στην οποία ήταν και για πολλά χρόνια μέλος του ρόστερ της, είτε άλλη ελληνική ομάδα που  μπορεί να τον βολιδοσκοπήσει…
      Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε στον πρόλογο μπορεί να μην τα έχει ο ύψους 1μ66  αργεντινός μέσος, όμως ας ρίξουμε μία ματιά στα πλεονεκτήματα που έχει.

+ Η τιμή του συμβολαίου του κατ΄ αρχήν αναμένεται να πέσει κατά πολύ. Είναι μεγάλο όνομα, έπαιρνε περίπου 700.000 ωστόσο με 300.000 περίπου και κάτι ακόμη (κατά προσέγγιση), μπορεί να αποτελέσει μία καλή λύση σε μία ομάδα. Σκεφτείτε ότι κάποτε η τιμή του για ένα χρόνο συμβολαίου ήταν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ!
+ Έχει εμπειρίες 19 ετών στην πλάτη του και στα πόδια του (343 συμμετοχές και 33 γκολ μόνο στην Ισπανία), κάτι πολύ σημαντικό για μία ομάδα. Με την ωριμότητα και τη σοφία που διαθέτει από διάφορες καταστάσεις που έχει περάσει, μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο την ομάδα του, αλλά και τον προπονητή στο έργο του.
+ Διαβήτης στις πάσες του. Τι να πει κανείς για τον «Κάνιο» σε ό,τι αφορά στις πάσες του, που είναι το πιο δυνατό στοιχείο του, μαζί με τη φαντασία που διαθέτει στο παιχνίδι του. Γκολ μπορεί να μην βλέπετε συχνά, όμως οι ασίστ (7 φέτος) και οι πάσες του μπορούν να σπρώξουν μία ομάδα στη νίκη. Ο καθένας στο ρόλο του, το είδος του και ο Ιμπαγάσα στις… πάσες του! Στα επιτυχημένα γεμίσματα ήταν τρίτος στη λίστα μολονότι δεν έπαιξε και πολλά ματς φέτος στον Ολυμπιακό με 58 στα 135 και στην ουσία είναι δεύτερος, καθώς ο Επστάιν είχε λιγότερα επιτυχημένα (58/178) αλλά είχε περισσότερες προσπάθειες.
+ Όταν δεν έχει τραυματισμό ,γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό που αφορά στην επιλογή του και όχι η ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής, κάνει την διαφορά. Μήπως θυμάστε το περσινό ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, όπου όλοι μιλούσαν και έγραφαν για έναν δαιμονισμένο έφηβο; Όταν ο Ιμπαγάσα δεν έχει τραυματισμό ή ενοχλήσεις, είναι μισή ομάδα μόνος του και δεν το λέμε εμείς, το υπογράφουν τα κατορθώματά του! Συνολικά έπαιξε φέτος 1152 λεπτά στο πρωτάθλημα.
+ Μεγάλο όνομα, διαφήμιση. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα που έχει αγωνιστεί σε μεγάλες  ομάδες στο εξωτερικό (Ατλέτικο Μαδρ. Ρέάλ Μαγιόρκα, Λανούς , Βιγιαρεάλ ), την Εθνική Αργεντινής και από το 2010 με επιτυχία στον Ολυμπιακό και το να τον έχει μία ομάδα στη σύνθεσή της αποτελεί σίγουρα διαφήμιση. Κοντά στα 37 του, θα πει κάποιος, ναι, ακόμη και έτσι, ο Ιμπαγάσα είναι ένα όνομα που πουλάει και μπορεί να βοηθήσει μία ομάδα αγωνιστικά, αλλά και στο κύρος της. Μπορεί να φέρει έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά και από τις πωλήσεις της φανέλας.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: