Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Να ξεπεράσουμε τα οκτώ της Ρεάλ»

Στόχο να ξεπεράσουν τα 8 πρωταθλήματα Ευρώπης της Ρεάλ Μ. θέτουν για τον Παναθηναϊκό Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δυσαρέσκεια για Ομπράντοβιτς και Ιτούδη αντίστοιχα.

«Να ξεπεράσουμε τα οκτώ της Ρεάλ»
Πρώτη ομάδα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Ευρώπη θέλουν να κάνουν τον Παναθηναϊκό Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως δηλώνουν σε συνέντευξή τους στη Live Sport.

Πάντως ο ιστορικός ηγέτης της ΚΑΕ δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αν και ο γιος του κρατά ανοικτή την πόρτα για τον Σέρβο προπονητή, όχι όμως και για τον Δημήτρη Ιτούδη.

Να ξεπεράσει τα 8 της Ρεάλ

Π. Γιαννακόπουλος: «Βεβαίως και μπορεί να ξεπεράσει τα οκτώ της Ρεάλ. Ασυζητητί ναι. Επιθυμία όλων μας είναι αυτό».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τα φτάσουμε. Θα είναι σε δύο, σε τρία, σε πέντε χρόνια; Δεν είναι στόχος ζωής, αλλά παραγοντικής καριέρας. Όσο έχω τη στήριξη του πατέρα, του θείου και της οικογένειάς μου, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

«Δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά…»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε πως δεν είχε πρόθεση να ασχοληθεί με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά δεν ήθελε να αφήσει ακέφαλη και στη μοίρα της την ομάδα.

«Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα που ήταν αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μείνει ακέφαλος. Ακούγοντας τον πατέρα και το θείο μου ότι κουράστηκαν και ήθελαν να αποχωρήσουν, προσπάθησα να βρω κάποιον συνεχιστή, δεν βρήκα, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, να πέσει στη Γ’ Εθνική. Τα μοντέλα της πολυμετοχικότητας, τα μοντέλα που οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν μια ομάδα, δεν πετυχαίνουν. Δυστυχώς το μόνο μοντέλο που πετυχαίνει είναι του ανθρώπου που έχει τρέλα», τόνισε.

Τους διχάζει ο Ομπράντοβιτς

Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος διαφώνησαν για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πρώτος δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο που έφυγε και τόνισε πως ο «Ζοτς» τελείωσε για την ομάδα του, αλλά ο δεύτερος εμφανίστηκε βέβαιος πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει.

Π. Γιαννακόπουλος: «Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε για να βρει ελεύθερο δρόμο να κάνει αυτά που νομίζει εκείνος. Για τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τελειώσει. Είναι επαγγελματίας και βρήκε κάτι καλύτερο, κατά τη γνώμη του. Επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης, με γεια του με χαρά του. Καλή του τύχη. Δυστυχώς επηρεάστηκαν και κάποιοι παίκτες και αποχώρησαν. Ενώ δεν έπρεπε. Γιατί ο προπονητής έφυγε, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα διαφωνήσω με τον πατέρα μου. Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Θα ήταν χαρά μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούμε. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του, εγώ τον αγαπάω, είναι ο μεγάλος μου αδερφός και είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι μας. Δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι σίγουρος».

Δυσαρέσκεια για Ιτούδη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πάντως, δεν θεωρεί το ίδιο ευπρόσδεκτο τον Δημήτρη Ιτούδη στον οποίο «χρεώνει» πολλές από τις αποχωρήσεις της περασμένης σεζόν. «Επηρέασε τον κόουτς να φύγει και πολλούς αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε… Έτυχε πέρσι να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις. Ο κ. Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος πως αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που λέγεται Δημήτρης Ιτούδης, θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στενοχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς, αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερο. Για τον Δημήτρη Ιτούδη, όμως, η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Για πάντα».

Εμπιστοσύνη σε Πεδουλάκη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος νοστάλγησε κάποιες στιγμές τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Αργύρη Πεδουλάκη. «Θα πω ψέματα, αν πω πως δεν σκέφτηκα κάποιες στιγμές μέσα στη σεζόν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά πως σκέφτηκα ‘να είχα τον Ομπράντοβιτς’. Όμως ο Αργύρης πέτυχε και έχει κερδίσει το να χτίσουμε μαζί τον Παναθηναϊκό της επόμενης πενταετίας», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: