Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κι όμως, οι Ισπανοί… χάνουν! (video)

Είχαμε κοντέψει να το ξεχάσουμε. Να πειστούμε πως είναι ανίκητοι. Η Βραζιλία όμως μας θύμισε ότι υπήρξαν… εποχές που οι Ισπανοί έχαναν -και μάλιστα και με διαφορά!

Κι όμως, οι Ισπανοί… χάνουν! (video)
Είχε γίνει δεδομένο -για τους ίδιους. Απελπιστικό -για τους αντιπάλους. Κουραστικό -για τους τρίτους.

Για περισσότερα από τρία χρόνια (μέχρι το αποψινό 3-0 από τη Βραζιλία στον τελικό του Confederations Cup) η Ισπανία… δεν έχανε!

Τα μεγάλα σερί όμως με θόρυβο σπάνε. Και το «πλατς» από τη σφαλιάρα που έφαγαν οι Ίβηρες από τη «σελεσάο» ακούστηκε μέχρι την… Ελβετία!

Εκεί όπου ήταν η τελευταία φορά που σημειώθηκαν πανηγυρισμοί κατόπιν επίσημου παιχνιδιού ομάδας με τους «φούριας ρόχας». Μετά την επικράτηση 1-0 της ομάδας του Ότμαρ Χίτζφελντ στην πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ του 2010.

Μια νίκη που… νευρίασε τόσο τους Ισπανούς, ώστε να μην πάρουν απλά την κούπα στη συνέχεια. Αλλά και να μείνουν αήττητοι για τα 30 επόμενα επίσημα ματς (29 νίκες, 1 ισοπαλία)…



Σε κάποια φιλικά ωστόσο η Ισπανία ήταν πιο… συγκαταβατική. Ενίοτε και κακή. Όπως σ’ αυτό με την Αργεντινή τον Σεπτέμβρη του 2010. Τότε που έχασε 4-1 και σημείωσε την τελευταία ήττα της με τρία γκολ διαφορά -πριν την αποψινή…



Αν αναρωτιέσαι, δε, πότε ήταν η τελευταία φορά που η Ισπανία έχασε με τρία γκολ διαφορά σε επίσημο παιχνίδι, τότε πρέπει να πάμε ακόμα πιο πίσω. Σε εποχές όπως το 1985. Όταν γέλασαν και τα… μουστάκια του Ίαν Ρας, μετά την τεράστια νίκη της Ουαλίας με 3-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ!



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: