Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τελείωσαν τα.. αστεία!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο gazzetta.gr ότι ήρθε η ώρα στον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League. Οι χαλαρές συζητήσεις περί... σεντονιού στην Τούμπα έδωσαν τη θέση τους στη ρεαλιστική προσέγγιση: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκλείσει τη Μέταλιστ; αμέσως μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Νιόν το μεσημέρι της Παρασκευής. Η χαλαρή διάθεση που υπήρχε έπαψε να υπάρχει διότι όλοι, εντός κι εκτός ομάδας, συνειδητοποίησαν ότι τα… αστεία τελείωσαν και έφθασε η ώρα να αντιμετωπίσουν ρεαλιστικά την συμμετοχή της ομάδας στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και την απόπειρα πρόκρισης στα play off της διοργάνωσης.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια διάχυτη αισιοδοξία στην οικογένεια του ΠΑΟΚ για την ευρωπαική πορεία της ομάδας, κυρίως λόγω της τιμωρίας της Φένερμπαχτσέ που έδινε το δικαίωμα στον Δικεφάλο να συμμετέχει στην κλήρωση ως ισχυρός. Την τελευταία στιγμή η κατάσταση ανατράπηκε το CAS έβαλε από το… παράθυρο τις Τούρκικες ομάδες στην κληρωτίδα και ο Δικέφαλος όντας ανίσχυρος πλέον, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους Ουκρανούς που συμπεριλαμβάνονται στις 30 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Καλώς η κακώς υπήρχε η εντύπωση ότι ομάδες όπως η Σάλτσμπουργκ, η Γκρασχόπερς, η Ζούλτε Βάρεγκεμ, η Κοπεγχάγη και η Μπούρσασπορ (που θα αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ αν «έμπαινε» στην κλήρωση ως ισχυρός) ήταν στα μέτρα του Δικεφάλου. Όχι, ότι η Μέταλιστ είναι μεγαθήριο αλλά σίγουρα βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση από τον ΠΑΟΚ.

Οι Ουκρανοί έχουν διατηρήσει τον κορμό τους, είναι πιο έτοιμη ομάδα δηλαδή σε σχέση με τον ΠΑΟΚ που προσπαθεί με τις προσθήκες 8 νέων παικτών στο ρόστερ του να αποκτήσει ομοιογένεια. Παράλληλα οι διακρίσεις της Μέταλιτσ τελευταία χρόνια στη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ την έσπρωξαν στην 30η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ που μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ίσως ήταν η καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Ωστόσο η υπόθεση πρόκριση είναι πολύ – πολύ δύσκολη αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Σαφώς μέχρι την ημέρα που ο Δικεφάλος θα υποδεχθεί τους Ουκρανούς στην Τούμπα (χωρίς φιλάθλους θυμίζω λόγω της γνωστής τιμωρίας) θα έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αλλά είναι γεγονός ότι πλέον αντίπαλος του είναι ο χρόνος.

Το γεγονός ότι ο Νέτσιντ μόλις αποκτήθηκε –και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί- ενώ ακόμα δεν έχει προστεθεί στην ομάδα ο επιτελικός χαφ που θα αναλάβει να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται στην οργάνωση του παιχνιδιού, δεν είναι στα συν του ΠΑΟΚ. Με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά είναι εξαιρετικά αμφίβολο, ακόμα κι αν αποκτηθεί σήμερα ο δημιουργικός χαφ που θέλει ο Στέφενς, αν θα προλάβει να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας.

Θα χρειαστεί να καταβληθεί υπερπροσπάθεια για να καταφέρει το σύνολο του Χούμπ Στέφενς να βρεθεί και στην επόμενη κλήρωση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ δύσκολη αποστολή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει πιθανότητες ή ότι δεν έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις με επιτυχία.
Το γεγονός ότι όλοι έχουν αντιληφθεί –ιδιαίτερα μέσα στην ομάδα- ότι τα αστεία τελείωσαν και η αποστολή τους είναι κάτι περισσότερη από δύσκολη είναι στα συν! Τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: