Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Το 2013 μέσα από εικόνες!!

bayern
Το 2013 μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες και εμείς κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς, μέσα από φωτογραφίες που αξίζει να θυμηθούμε… Απολαύστε τες!



Η ικανότητά του στα χτυπήματα φάουλ είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο τα «διάσημα» πόδια του Ντέιβιντ Μπέκαμ τον απογοήτευσαν σε ταξίδι που είχε πραγματοποιήσει στην Κίνα τον περασμένο Μάρτιο. Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής έδειχνε σε μικρά παιδιά την τέλεια εκτέλεση φάουλ, όταν γλίστρησε και έπεσε κάτω…





Λένε πως αριθμός τρία είναι μαγικός αριθμός, αλλά στην περίπτωση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι το τέσσερα ήταν το τυχερό του νούμερο για το 2013. Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ σκόραρε τέσσερα γκολ στη νίκη των Γερμανών επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πολωνός φορ πανηγύρισε, δείχνοντας τέσσερα δάχτυλα στους φίλους της Ντόρτμουντ, χαρίζοντάς μας μια απολαυστική φωτογραφία.



Μπορεί να μην είναι κανίβαλος, αλλά ο Πατρίς Εβρά επέλεξε έναν άκρως ρεαλιστικό τρόπο για να διακωμωδήσει το δάγκωμα του Λουίς Σουάρες στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς της Τσέλσι. Η κόντρα του Γάλλου αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Ουρουγουανό άσο της Λίβερπουλ είναι γνωστή και ο Εβρά παρίστανε πως δαγκώνει ένα πλαστικό χέρι, μετά την περίφημη πλέον δαγκωνιά του Σουάρες στον Ιβάνοβιτς.




Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τη Μπαρτσελόνα, αμέσως μετά τη φυγή του Πεπ Γκουαρντιόλα από την ομάδα. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» υπό τις οδηγίες του Τίτο Βιλανόβα, κατάφεραν και κέρδισαν το πρωτάθλημα Ισπανίας από τη Ρεάλ Μαδρίτης και έγιναν η πρώτη δύναμη της χώρας.



Η ιστορία του είναι από τις πιο συγκινητικές στην ιστορία του αθλητισμού, με τον Έρικ Αμπιντάλ να ξαναφορά την φανέλα της Μπαρτσελόνα ξανά, μετά από μεταμόσχευση ήπατος. Η επιστροφή του στα γήπεδα τον περασμένο Απρίλη αναγνωρίστηκε από τους συμπαίκτες του ως πιο σημαντική ακόμα και απ’ όλα τα τρόπαια που κατέκτησαν τα περασμένα χρόνια.




Χωρίς αμφιβολία η απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσουν να αποσυρθεί από τους πάγκους, ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς. Ο Σκωτσέζος τεχνικός, ύστερα από 26 χρόνια στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χαιρέτησε τον κόσμο του «Ολντ Τράφορντ» για τελευταία φορά στην εντός έδρας νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Σουόνσι τον περασμένο Μάιο με 2-1.




Η Serie Α μπορεί να μην έχει τη λάμψη που είχε τη δεκαετία του ’90, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Γιουβέντους εντός συνόρων. Υπό τις οδηγίες του Αντόνιε Κόντε η «Μεγάλη Κυρία» κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της.





Ο Άριεν Ρόμπεν είχε χάσει σε έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε δυο για το Τσάμπιονς Λιγκ και σε έναν για το γερμανικό Κύπελλο. Ωστόσο, τον Μάιο είχε έρθει η ώρα του να πανηγυρίσει, χαρίζοντας με δικό του τέρμα το Τσάμπιονς Λιγκ στη Μπάγερν.





Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, όταν ο Γκάρεθ Μπέιλ άφησε τη Τότεναμ για χάρη της Ρεάλ έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ!




Η συμμετοχή της Γαλλίας στο επερχόμενο Μουντιάλ της Βραζιλίας έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολη μετά την ήττα των «τρικολόρ» στο Κίεβο από την Ουκρανία με 2-0. Ωστόσο, στο Παρίσι η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ κατάφερε και ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ, παίρνοντας την πρόκριση με 3-0.




Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ δήλωσε πως ο Μέσι είναι καλύτερος του Ρονάλντο, επειδή «ο Πορτογάλος περνά πολύ χρόνο στα κομμωτήρια». Ωστόσο, ο Πορτογάλος είχε την απάντηση πετυχαίνοντας χατ- τρικ μέσα στη Σουηδία, στέλνοντας με αυτόν τον εμφατικό τρόπο τη χώρα του στα τελικά του ΜουντιάλΠηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: