Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

«Υπάρχει όραμα στον Εύοσμο»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα Παναγιώτης Διλμπέρης. Ο Μακεδόνας τεχνικός αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη- πρόκριση της ομάδας του επί της ΑΕΚ χθες στο Καυτανζόγλειο, αλλά και στους στόχους που θέτουν στον Εύοσμο ενόψει της νέας χρονιάς.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές. Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Τους τελευταίες 6-7 μήνες γίνετε πολύ σκληρή και καλή δουλεία από όλους στο σύλλογο. Δυστυχώς για εμάς που παίζουμε σε μικρότερες κατηγόριες τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω μας μόνο αν κάνουμε κάτι ανάλογο όπως η νίκη επί της ΑΕΚ».

-Για την αλλαγή σελίδας στον Αγροτικό Αστέρα και τις προοπτικές που έχει ο σύλλογος:

«Η ομάδα έχει σίγουρα προοπτικές. Ο δήμος Εύοσμου έχει πανελλαδικά το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας δημοτών. Ο νέος κόσμος είναι αυτός που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος του Εύοσμου διψάει για ποδόσφαιρο. Έχει ποδοσφαιρική κουλτούρα. Ο πρόεδρος αλλά και η διοίκηση του συλλόγου έχουν όραμα και καθαρό πλάνο» και συνέχισε:
«Για εμάς αποτελεί όνειρο να οδηγήσουμε την ομάδα στα σαλόνια της football league. Να οργανώσουμε το σύλλογο ώστε να πατάει σε στέρεες βάσεις. Να βγάζουμε παίκτες από τις ακαδημίες μας, να αναπτύξουμε το τμήμα μάρκετινγκ, να φέρουμε τον κόσμο της περιοχής στο γήπεδο. Μόνο έτσι ο Αγροτικός Αστέρας θα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και δε θα εξαρτάται πλέον από παράγοντες. Θα είναι αυτάρκης».

-Για την απόφαση του να αναλάβει τον πάγκο του Αγροτικού Αστέρα:

«Το πρότζεκτ των ανθρώπων της ομάδας ήταν πολύ ελκυστικό. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που αγαπώ πολύ και οι συνθήκες εργασίας εδώ είναι ανάλογες ομάδων μεγαλύτερης κατηγόριας. Στον Εύοσμο αισθάνομαι δημιουργικός, παραγωγικός. Ξεκίνησε μια προσπάθεια να φτιαχτεί καινούριο γήπεδο στον άνω Εύοσμο. Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι δε θα ολοκληρωθεί ποτέ. Έμεινε ημιτελές και το χρησιμοποιούμε μόνο σαν βοηθητικό. Η βελτίωση των υποδομονων είναι το πρώτο μέλημα που έχουμε στο μυαλό μας, όμως για να υπάρχει εξέλιξη σε αυτό τον τομέα πρέπει η ομάδα να ανέβει κατηγόρια».

-Για τις αντιδράσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ μετά τη λήξη του αγώνα:

«Δε θέλω να κρίνω τη στάση των ανθρώπων της ΑΕΚ. Έχω θητεύσει πολλά χρόνια με τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος είχε δόγμα και συμφωνώ με αυτό, ότι οι ποδοσφαιριστές δε φταίνε ποτέ. Δεν μπορείς να απαξιώνεις τους ποδοσφαιριστές δημοσίως. Κάθε δράση έχει και την ανάλογη αντίδραση. Η ΑΕΚ θα ανέβει κατηγόρια κατά 99%. Οι παίκτες αυτό που χρειάζονται είναι στήριξη».

-Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει απαξιωθεί τελείως. Από τη Super League απουσιάζουν οι μεγάλες ομάδες. Φαινόταν από καιρό ότι τα πράγματα θα έφταναν εδώ που έφτασαν. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει, με οποίους τρόπους το έχει καταφέρει αυτό και στον ΠΑΟΚ ευτυχώς ήρθε ο Σαββίδης. Όλες οι άλλες ομάδες λίγο πολύ, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όπως και στη δεύτερη κατηγόρια, το 60% των ομάδων είναι κατεστραμμένο οικονομικά. Η τρίτη κατηγορία είναι πλέον ερασιτεχνική. Συμμετέχουν σε αυτήν ομάδες χωριών των 300 ατόμων. Δε θέλω να απαξιώσω αυτές τις ομάδες, όμως έτσι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Όλο αυτό που έγινε φέτος με την αναδιάρθρωση είναι ένα λάθος.
Μας προβληματίζουν και μας θλίβουν όλα αυτά».

- Τέλος, το προσωπικό του μήνυμα για το νέο έτος:

«Ο κόσμος περνάει πολύ δύσκολα. Η ανεργία είναι μάστιγα. Έχω νιώσει και εγώ αυτήν την κατάσταση στο πετσί μου, αφού χτύπησε και τη δικιά μου πόρτα η κρίση. Εύχομαι υγειά και χαμόγελα. Ελπίζω σε μια ανοδική πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον. Δεν περιμένω σίγουρα θαύματα από κανέναν. Πρέπει ο κόσμος να βρει δουλεία για να υπάρξει ανάπτυξη.»Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: