Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Εδώ είναι παράγκα. Εκεί τι είναι;

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μία επισήμανση στο blog του στο gazzetta για τα πέναλτι και την...κόκκινη παράγκα.
Το διάβασα στην στήλη με τα…τιτιβίσματα εδώ στο gazzetta. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέει, δεν έχει παραχωρήσει πέναλτι στους τελευταίους 76 αγώνες στην Premier League!
Μιλάμε δύο ολόκληρα χρόνια, όπως το έψαξα λίγο. Από τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 και την ήττα της 2-3 από την Μπλάκμπερν. Και ξέρετε τι σημαίνει 76 αγώνες Πρέμιερ Λιγκ. Δύο ολόκληρα πρωταθλήματα, αφού 38 αγωνιστικές είναι η κάθε σεζόν.
Άρα, σε δύο ολόκληρα πρωταθλήματα η, αν θέλετε σε δύο ολόκληρα χρόνια, ουδείς Άγγλος διαιτητής δεν έχει σφυρίξει πέναλτι εις βάρος της Γιουνάϊτεντ. Μάλιστα, στο ίδιο διάστημα μέτρησα 14 πέναλτι που έχουν σφυριχτεί υπέρ της κι έγιναν γκολ. Κι όλα με το σκορ να είναι ισόπαλο η, να βρίσκεται αυτή πίσω στο σκορ. Άρα, σε καθοριστικές στιγμές των αγώνων της.
Και ξέρετε γιατί το επισημαίνω εδώ; Γιατί διάβαζα τις προάλλες σε ένα πρωτοσέλιδο στη Θεσσαλονίκη, προφανώς άρα ως "παράπονο" του ΠΑΟΚ, ότι έχει να σφυριχτεί πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού εδώ και 66 αγώνες πρωταθλήματος. Τι σύμπτωση: δύο χρόνια! Ναι, από τότε που έχει να σφυριχτεί πέναλτι κι εις βάρος της Γιουνάϊτεντ! Από τις 27 Νοεμβρίου του 2011 και το Αστέρας-Ολυμπιακός 2-0. Σε ήττα, δηλαδή, του Ολυμπιακού, όπως είχε σφυριχτεί και το αντίστοιχο σε ήττα της Γιουνάϊτεντ.
Παρεμπιπτόντως, στο ίδιο διάστημα μπορεί κάποιος να μετρήσει 11 πέναλτι που έχουν σφυριχτεί υπέρ του Ολυμπιακού κι έγιναν γκολ. Μπορεί και να είναι κι ακριβώς ίδιος ο αριθμός και των υπέρ πέναλτι και να έχει χάσει περισσότερα ο Ολυμπιακός απ΄ ότι η Γιουνάϊτεντ.
Κι εντάξει έχει πλάκα ότι οι δύο ομάδες κληρώθηκαν και θα παίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά η ερώτηση είναι απλή: ρε παλικάρια και στην Αγγλία υπάρχει κόκκινη παράγκα και δουλεύει για λογαριασμό της Γιουνάϊτεντ;
Δηλαδή, εδώ η ιστορία των πέναλτι του Ολυμπιακού είναι θέμα παράγκας. Στην Αγγλία η ιστορία των πέναλτι της Γιουνάϊτεντ θέμα τίνος είναι;…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: