Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Και συ Γιαννάκη πάρτους τα μυαλά…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, το 13, το 14 και το… 22ο!
Μας αφήνει το 2013 και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μας λείψει και ιδιαίτερα για πολλούς και διάφορους λόγους. Οικονομικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς, αρειανούς.
Αγωνιστικά για τον ΑΡΗ ήταν ότι… λιγότερο χειρότερο από την καταστροφή στο ποδόσφαιρο και μίας ολοκληρωτική προσπάθεια αναγέννησης στο μπάσκετ.
Η… σπυριάρα καλαθόσφαιρα έδωσε στον αρειανό την ευκαιρία να χαμογελάσει, έστω και παροδικά. Με παιχνίδια με πάθος, τσαμπουκά και… αρειανή τρέλα που  έβγαλαν οι πιτσιρικάδες σε αρκετές περιπτώσεις. Την ελπίδας κατάκτησης ενός τίτλου. Η ιαχή ΑΡΗ ΓΕΡΑ ΕΣΥ ΘΑ ΞΕΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ , ακούστηκε και πάλι στο θρυλικό Παλέ, στην σάλα Νίκος Γκάλης.
Το 13 φεύγει και μέσα στο 2014, ο ΑΡΗΣ ονειρεύεται ότι οι 21 τίτλοι του στο ταβάνι του Αλεξανδρείου, που με τόση ζήλεια (και φθόνο) κοιτάνε οι φτωχοί συγγενείς του αθλήματος, θα γίνουν 22. Ο Παναθηναικός είναι το φαβορί, με μπάτζετ 30 φορές μεγαλύτερο, με επιλογές και όποτε παίζει στο Ηράκλειο (και όχι μόνο) με τους… γκρι να θέλουν να επιβεβαιωθεί ο κανόνας. Ο ΑΡΗΣ όμως είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ.
 Η ομάδα που έτυχε την αποδοχή όλων, όσα αστέρια και αν προσθέσουν οι νεόπλουτοι της πρωτεύουσας με όπλο το χρήμα, τα κλειστά συμβόλαια της Ευρωλίγκας και κάθε μέσο και τρόπο ολοκληρωτικού ελέγχου του αθλήματος.
Ο ΑΡΗΣ έχει την δίψα για διάκριση, την τρέλα, την προσμονή για ένα τίτλο μετά από πολλά χρόνια που θα σταθεί περήφανα δίπλα στα υπόλοιπα 21 τρόπαια.
Ο ΑΡΗΣ επιχειρεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του και θεωρώ κομβική την επιλογή του προπονητή. Ο ΑΡΗΣ θέλει τον Γιαννάκη, ο Γιαννάκης να επιστρέψει στον ΑΡΗ και μένει ο… Κινέζος να πει το ΝΑΙ , παράλληλα με τις προοπτικές που ζητάει ο Έλληνας τεχνικός. Ποιες είναι αυτές; Το μπαν της ΦΙΜΠΑ να πάψει να υφίσταται. Και αν λίαν συντόμως ακουστούν τα ευχάριστα από το άρθρο 99, τότε θα είναι πιο εύκολο να τελειώσουν και οι υποθέσεις που έχουν απομείνει για να γίνουν οι κινήσεις ενίσχυσης και ενόψει του τελικού.
Ανεξάρτητα όμως από τον τελικό είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να έρθει ο Γιαννάκης. Ο ΑΡΗΣ μόνο να κερδίσει έχει από αυτό το τεράστιο όνομα του ελληνικού μπάσκετ. Μετά την… επιστροφή του Γκάλη στην οικογένεια του, είναι καιρός να γυρίσει και το άλλο ιερό τέρας του ελληνικού μπάσκετ. Το χρωστάει άλλωστε και ο Γιαννάκης στον ΑΡΗ. ΑΠό όλα όσα απλόχερα του έδωσε ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας!
Η ΚΑΕ σημειώνει ως σλόγκαν ότι αποτελεί υποχρέωσή της να ξαναγράψει την ιστορία. Τι καλύτερο να το κάνει με τον Γκάλη,τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά. Τι καλύτερο να αρχίσουμε εκ νέου στο Παλέ να φωνάζουμε το «Και συ Γιαννάκη πάρτους τα μυαλα;».
Μπορεί να χρειαστεί υπομονή και ένα χρονικό διάστημα και αυτή την στιγμή δίνεται η ευκαιρία στον ΑΡΗ και να περιμένει, καθώς ο Παρασκευάς Μουρατίδης και έμπειρος τεχνικός είναι και μπορεί να κουμαντάρει το καράβι για όσο διάστημα χρειαστεί. Ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι, αν στραβώσει ο… Κινέζος και πάρει… μετάθεση για το καλοκαίρι η επιστροφή του Δράκου!
ΥΓ1 Θεωρώ ότι με δεδομένες τις συνθήκες και τις απαγορεύσεις που έχει ο ΑΡΗΣ, οι κινήσεις με Μπουγαίδη, Βλάχο είναι από αυτές που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ μόνο από αυτές τις ηλικίες μπορεί να… ψωνίσει και από αυτές τις ηλικίες είναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει. Για αυτό άλλωστε δεν θα προχωρήσουν περιπτώσεις τύπου… Κοκκίνη, ενώ ο Παπαστεριανός μπορεί να δώσει δύναμη στο χώρο του κέντρου, αφού όμως πρώτα λύσει το συμβόλαιο του με τους Ρουμάνους.  Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις παικτών που απασχολούν με… δανεισμό και όχι από τον Ολυμπιακό. Σε κάθε περίπτωση πάντως με τον Απόλλωνα είναι απαραίτητες οι προσθήκες, πόσο μάλλον μετά από τις απώλειες Τάτου, Κύργια λόγω καρτών.
ΥΓ2 Τα είπα και το πρωί στο Λίμπερο. Τι μπορείς να πεις σε ένα γονιό που χάνει το αγγελούδι του, τόσο πρόωρα και άδικα; Κουράγιο, δύναμη; Πέρι μόνο εσύ ξέρεις το μέγεθος του πόνου και της απώλειας. Παραπονεμένα λόγια γεμάτα θλίψη και το αίσθημα της αδικίας να κυριαρχεί. Κρίμα. Και ήταν το δεύτερο χτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο για την οικογένεια του ΑΡΗ. Ο Βασιλάκης Αντωνίου άφησε την κάμερα της Δημοτικής Τηλεόρασης, πήρε το κασκόλ του με το μπουλντόγκ επάνω και πλέον συνάντησε τα άλλα αδέρφια του στον Σ.Φ.ΑΡΗ Παραδείσου. «Τσαλτίδη σε κάθε γκολ του ΑΡΗ θα παίζει ο Μποέμης, όπως παλιά. Έτσι μεγαλώσαμε» έλεγε πριν κάποια χρόνια. Καθιερώθηκε Βασίλη με δική σου εντολή!
ΥΓ3 Απο τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι πρώτιστα στο 2014 να έχουμε την υγεία μας. Και αμέσως μετά ο Θεός του Πολέμου θα την βγάλει την άκρη του. Είτε έτσι, είτε... αλλιώς!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: