Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

0-0 ημίχρονο, νίκη τελικό; Όχι τόσο απλό…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την…συνήθεια του φετινού Ολυμπιακού του Μίτσελ!

0-0 ημίχρονο, νίκη τελικό; Όχι τόσο απλό…
•? Μάλλον ξεπέρασε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός στα τρία τελευταία παιχνίδια του. Και στα τρία το αποτέλεσμα του α΄ ημιχρόνου ήταν 0-0!

•? Λέω ξεπέρασε τον εαυτό του, γιατί είναι συχνό φαινόμενο η ομάδα φέτος να μπαίνει καθυστερημένα στο παιχνίδι, υπό την έννοια τουλάχιστον της επιθετικής πίεσης κι αποτελεσματικότητας. Είχε συμβεί άλλες έξι φορές από την αρχή της περιόδου το ίδιο πράγμα, αλλά τώρα έγινε τρεις φορές μέσα σε δέκα ημέρες! Και με Ατρόμητο στο Περιστέρι και με Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη και με Αστέρα στην Τρίπολη.

•? Είναι ένα ρίσκο που παίρνει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του, να μη φορτσάρει στο α΄ημίχρονο παρά μόνο σε μικρά του διαστήματα. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι συνήθως δικαιώνεται. Στα εννιά φετινά παιχνίδια που ήταν 0-0 στο ημίχρονο κέρδισε στα εφτά!

•? Το ποσοστό είναι καλό, αφού του στράβωσαν μόνο τα παιχνίδια στο Αγρίνιο και στο Περιστέρι. Όμως, η δική μου αίσθηση είναι ότι το ποσοστό των νικηφόρων αποτελεσμάτων θα ήταν 100%, αν ο Ολυμπιακός προηγούνταν έστω 1-0 στο ημίχρονο. Πολύ απλά, γιατί στα 11 παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο ημίχρονο, κέρδισε και στα 11!

•? Αντίθετα, με το 0-0 στο ημίχρονο, όχι μόνο έφερε τις δύο ισοπαλίες-μοναδικά του φετινά μη νικηφόρα αποτελέσματα-αλλά και δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να κερδίσει στα υπόλοιπα: 1-0 τον ΠΑΟ στο 90’, 1-0 στην Τρίπολη στο 79’, 2-1 τον Ατρόμητο στο Φάληρο, 2-0 τον Αστέρα στο Φάληρο (πρωτάθλημα) με το 1-0 με πέναλτι στο 74, 2-0 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με το πρώτο γκολ στο 66’, 2-0 με το Λεβαδειακό στο Φάληρο με το δεύτερο γκολ στο 89’, 1-0 την Καλονή στο ΟΑΚΑ…

• ?Είναι φαίνεται μία τακτική αυτή από πλευράς Μίτσελ, να φορτσάρει ο Ολυμπιακός στα β΄ ημίχρονά του, εκεί άλλωστε και που κρίνονται τα παιχνίδια. Τότε, που ο Ολυμπιακός συνήθως εμφανίζεται πιο φρέσκος από τους αντιπάλους του και κάνει τη διαφορά με τις αλλαγές του. Όμως, είναι σαφές ότι πρόκειται για τακτική, αν όντως είναι τακτική, με ρίσκο, καθότι όταν παίζεις τόσο συχνά με τη φωτιά, δεν είναι πάντοτε εύκολο να αποφεύγεις να καίγεσαι.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: