Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Πρώην της… Microsoft αγοράζει με ποσό ρεκόρ τους Κλίπερς!

Ο πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, φέρεται να συμφώνησε για την αγορά των Κλίπερς έναντι 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πρώην της… Microsoft αγοράζει με ποσό ρεκόρ τους Κλίπερς
Στα χέρια του Στιβ Μπάλμερ, άλλοτε εκτελεστικού προέδρου της Microsoft, φαίνεται πως καταλήγουν οι Κλίπερς. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο ζάπλουτος επιχειρηματίας φέρεται να κέρδισε το διαγωνισμό για τις μετοχές καταβάλλοντας πρόταση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δύο άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ένας του μεγιστάνα των media Ντέιβιντ Γκέφεν (που είχε στο πλευρό του και την Όπρα Γουίνφρεϊ) κι ένας ακόμη από το Λος Άντζελες, είχαν προσφέρει 1,6 και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Οι Κλίπερς τέθηκαν προς πώληση μετά την απόφαση του ΝΒΑ να τιμωρήσει με δια βίου αποκλεισμό τον Ντόναλντ Στέρλινγκ για το περίφημο ρατσιστικό του παραλήρημα. Για να προχωρήσει η πώληση θα πρέπει να εγκριθεί από τον Στέρλινγκ, αλλά και την ένωση των ιδιοκτητών. Ο 80χρονος άνδρας δεν έχει πολλά περιθώρια, αφού παρά την προσπάθειά του να κρατήσει την ομάδα, αναμένεται να εξωθηθεί από τη λίγκα καθώς η ένωση ιδιοκτητών χρειάζεται τα 3/4 των ψήφων για να τον απομακρύνει.

Εφόσον η πώληση ολοκληρωθεί, θα αποτελεί ρεκόρ για το ΝΒΑ και θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία στο χώρο του αμερικανικού αθλητισμού μετά την πώληση της ομάδας μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, το 2012 έναντι 2,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Στέρλινγκ είχε αγοράσει τους Κλίπερς το 1981 έναντι μόλις 12,5 εκατ. δολαρίων.

Ο 58χρονος Μπάλμερ, που αποχώρησε από τη Microsoft το Φεβρουάριο, διαθέτει τεράστια περιουσία, παραμένει στη διοίκηση της εταιρείας-κολοσσού, ενώ έχει και 4% μετοχών στην εταιρεία λογισμικού «Redmond», αξίας 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: