Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Λοράν Μπλαν και Λουίς Ενρίκε... 18 χρόνια πριν!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω στη σεζόν 1996-97, όταν οι δύο νυν τεχνικοί της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα ήταν συμπαίκτες στους «μπλαουγκράνα».
Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Μπαρτσελόνα απόψε στο Παρκ Ντε Πρενς για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους δύο αντίπαλους προπονητές να διασταυρώνουν για πρώτη φορά τα «ξίφη» τους. Λοράν Μπλαν και Λουίς Ενρίκε γνωρίζονται όμως πολύ καλά, καθώς τη σεζόν 1996-97 υπήρξαν συμπαίκτες. Και μάλιστα στην Μπαρτσελόνα.
ADVERTISEMENT
Ο Γάλλος αμυντικός ήταν η πρώτη μεταγραφή των «μπλαουγκράνα» επί εποχής του αείμνηστου Μπόμπι Ρόμπσον, ενώ ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έγινε κάτοικος Βαρκελώνης μια εβδομάδα αργότερα. Η πρώτη τους κοινή συμμετοχή στην ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα πραγματοποιήθηκε στις 28 Αυγούστου 1996 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το σούπερ καπ Ισπανίας, σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκαν, επίσης, Ντιέγκο Σιμεόνε και Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν στο Βιθέντε Καλντερόν με 3-1, όμως Μπλαν και Λουίς Ενρίκε πανηγύρισαν τον πρώτο τους τίτλο με τη νέα τους ομάδα, χάρις στο 5-2 του πρώτου ματς στο Καμπ Νου.
Οι δυο τους αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε 33 παιχνίδια, μετρώντας 22 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Κι επειδή καμιά φορά τα παιχνίδια των αριθμών είναι περίεργα, εκείνη τη σεζόν η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Μόνο που ο νυν τεχνικός των Παριζιάνων, Λοράν Μπλαν, δεν είχε αγωνιστεί απέναντι στη σημερινή του ομάδα, λόγω τραυματισμού. Ο Λουίς Ενρίκε είχε αγωνιστεί κανονικά, με τους «μπλαουγκράνα» να νικούν με 1-0, χάρις σε ένα πέναλτι του Ρονάλντο και να κατακτούν το τρόπαιο.
18 χρόνια μετά, οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν...





*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: