Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δέδας: «Θα γίνουν αγώνες υψηλού επιπέδου…»

Δύσκολη χαρακτήρισε και ο Γιώργος Δέδας την κλήρωση των ομίλων του Eurocup, ενώ κάνοντας μία πρώτη ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ, διαπίστωσε και ο ίδιος πόσα εμπόδια θα πρέπει να ξεπεράσει η ομάδα για να φτάσει στην επόμενη φάση.

«Ξέραμε εκ προοιμίου ότι θα είναι δύσκολη η κλήρωση, με βάση τις ομάδες και την δυναμικότητά τους. Νομίζω ότι έχουμε ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της διοργάνωσης και σίγουρα έχουμε το χαμηλότερο του ομίλου. Τα μπάτζετ παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι αυτά που παίζουν μπάσκετ. Αυτό το ξέρουμε και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε. Πριν αρχίσουν οι αγώνες κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα προκριθεί», σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Δέδας και αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε έναν από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ…

«Η Lokomotiv Kuban είναι πολύ ισχυρή ομάδα, θεωρώ ότι είναι μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες του Eurocup, σύμφωνα με το ρόστερ της αλλά και την δυναμική της. H Buducnost  είναι μία ομάδα που την ξέρουμε πολύ καλά και σαν ομάδα, αλλά και όλες τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και με το ταξίδι και όλα τα υπόλοιπα. Για την τουρκική ομάδα την Karsiyaka, έχω μάθει αρκετά από τον αδερφό μου (σ.σ. ο Στέφανος Δέδας είναι προπονητής στην Gaziantep). Παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο στην έδρα της και είναι ομάδα ρυθμού, ειδικά όταν παίζει στο γήπεδό της ενώ ο Ventspils, είναι ίσως η ομάδα για την οποία εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω και τόσο πολλά πράγματα, αλλά θεωρώ ότι θα έχει γρήγορο παιχνίδι όταν παίζει στην έδρα της, Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις ομάδες από την Λετονία. Για την Zielona Gora είναι πιο απλά τα πράγματα. Είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, πέρσι ήταν στην Ευρωλίγκα, φέτος ήταν στα προκριματικά και δυσκόλεψε αρκετά την Unics, άρα πρόκειται για ομάδα που έχει παραστάσεις υψηλού επιπέδου και ποιότητα».

Ο Γιώργος Δέδας αναφέρθηκε και στα κέρδη που μπορεί να έχει ο ΠΑΟΚ από την διοργάνωση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι πρόκειται για έναν όμιλο που υπόσχεται θέαμα υψηλού επιπέδου και σίγουρα πρέπει να προετοιμαστούμε για αγώνες υψηλού επιπέδου. Και εμείς, αλλά και ο κόσμος που θα έχει την ευκαιρία να δει ομάδες με άλλη μπασκετική κουλτούρα και να δει πολύ όμορφο μπάσκετ. Κι εμείς από την πλευρά μας, ξέρουμε ότι το Eurocup είναι κάτι διαφορετικό, είναι δύσκολο σαν διοργάνωση και πέρα από αυτή την πρώτη ανάγνωση, θα έχουμε σίγουρα πιο ασφαλή άποψη όταν θα ολοκληρωθεί και το σκάουτινγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: