Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μπαρτσελόνα: Hat tricks made in Brazil!! (vids)

Ο Νεϊμάρ πέτυχε χατ τρικ κόντρα στην Γρανάδα και ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τους άλλους τέσσερις Βραζιλιάνους που έκαναν τριπλέτα με την Μπάρτσα στην Primera Division.
Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο πρωταγωνιστής στη σαββατιάτικη νίκη στο «Καμπ Νόου» αφού οδήγησε την Μπάρτσα στο άνετο -όπως εξελίχθηκε- 6-0 σε βάρος της ομάδας του Καπαρός. Ο πρώην άσος της Σάντος σκόραρε στο 26', το 46' και το 66' πετυχαίνοντας τριπλέτα και έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που το κάνει στην Primera Division μετά τους Ντιέγο Κόστα (2011) και Ζόνας (2013), αμφότεροι σε βάρος της Οσασούνα. Ο Νεϊμάρ έγινε ο 5ος Βραζιλιάνος της Μπαρτσελόνα που πετυχαίνει χατ τρικ στο πρωτάθλημα και πρώτος μετά τον Ριβάλντο, που το έκανε το 2001.
ADVERTISEMENT
Εβαρίστο
Πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που έκανε χατ τρικ στο πρωτάθλημα ήταν ο Εβαρίστο ντε Μασέδο. Ο επιθετικός από το Ρίο Ντε Τζανέιρο αγωνίστηκε με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα από το 1957 μέχρι το 1962, έβαλε 78 γκολ σε 114 εμφανίσεις και πέτυχε 8 χατ τρικ στη λίγκα, τα οποία μάλιστα όλα ήταν στο «Καμπ Νόου». Το πρώτο ήρθε τον Μάρτιο του 1958 κόντρα στην Βαγιαδολίδ (7-1) και ακολούθησαν Σαραγόσα (5-1), Ρεάλ Μαδρίτης (4-0), Οσασούνα (6-0), Ρεάλ Σοσιεδάδ (6-2), Μαγιόρκα (4-2), Αθλέτικ Μπιλμπάο (4-2), με την Ατλέτικο Μάδρίτης (5-1) να είναι το τελευταίο «θύμα» του τον Νοέμβριο του 1961. Οσα χατ τρικ και αν έκανε πάντως ο Εβαρίστο δεν θα άλλαζε ποτέ τον λόγο για τον οποίο τον θυμούνται οι οπαδοί των Καταλανών. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε στην Μαδρίτη σε βάρος της Ρεάλ και οδήγησε την Μπάρτσα στον αποκλεισμό των Μερένγκες από το Κύπελλο Πρωταθλητριών το οποίο είχαν κατακτήσει τα πέντε προηγούμενα χρόνια.



Ρομάριο
Ενας από τους κορυφαίους killers όλων των εποχών, ο Ρομάριο έχει γράψει και αυτός το όνομά του στα βιβλία της Μπαρτσελόνα. Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος που είχε 1.000+ τρόπους για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, στα δύο χρόνια που ήταν κάτοικος «Καμπ Νόου» (1993-1995) πέτυχε πέντε χατ τρικ στο πρωτάθλημα. Το πρώτο τον Σεπτέμβριο του 1993 με αντίπαλο την Ρεάλ Σοσιεδάδ (3-0) και το επόμενο το έκανε στο «Βιθέντε Καλδερόν» επί της Ατλέτικο, η οποία όμως αν και βρέθηκε να χάνει 0-3, πήρε νίκη με 4-3. Σειρά στη λίστα του είχαν Ρεάλ (5-0) και Οσασούνα (8-1) για να πάρει εκδίκηση τον Μάρτιο του 1994 κόντρα στους Ροχιμπλάνκος (5-3).




Ρονάλντο
Απλά φαινόμενο. Ο καλύτερος επιθετικός που έχουν δει τα μάτια μας, αγωνίστηκε για μία σεζόν στην Μπαρτασελόνα (1996-97) και έκανε πράγματα που έχουν κάνει ελάχιστοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Πρώτη τριπλέτα για τον θρυλικό Βραζιλιάνο, ήρθε τον Οκτώβριο του 1996 σε εντός έδρας αγώνα με την Βαλένθια (3-2), ακολούθησε αυτή με την Ράγιο Βαγιεκάνο (6-0) και έκλεισε τα χατ τρικ του κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης σε ματς στο «Βιθέντε Καλδερόν» (2-5). Ο Ρονάλντο δυστυχώς για την Μπαρτσελόνα δεν έμεινε για να συνεχίσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και επιδόσεις και το καλοκαίρι άφησε το «Καμπ Νόου» για την Ιταλία και την Ιντερ.




Ριβάλντο
Ο άνθρωπος που στη δύση της καριέρας του έπαιξε σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, είναι ο τελευταίος πριν τον Νεϊμάρ που έκανε χατ τρικ σε αγώνα της Primera Division. Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός «χτύπησε» τρεις φορές στον αγώνα των Μπλαουγκράνα με την Οβιέδο τον Απρίλιο του 1999, όμως το δεύτερο και τελευταίο χατ τρικ του το 2001 πέρασε στην ιστορία. Την τελευταία αγωνιστική η Μπάρτσα ήθελε μόνο νίκη με την Βαλένθια για να μπει στα προκριματικά του Champions League και ενώ το σκορ ήταν 2-2 με δύο δικά του γκολ (μακρινό φάου και απίστευτο σουτ από τα 25 μέτρα), διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 90' με ανάποδο ψαλίδι έξω από την περιοχή...



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: