Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Ο Ολυμπιακός επενδύει και γίνεται καλύτερος»

Το πλάνο που υπάρχει για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ανέλυσαν μέσω της «SportDay» οι Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Παύλου, Θοδωρής Ελευθεριάδης, τονίζοντας ότι δίνεται έμφαση στα τμήματα υποδομής.

«Ο Ολυμπιακός επενδύει και γίνεται καλύτερος»
Στο όραμα που υπάρχει για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού μίλησαν στην «SportDay» ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου τμήματος, Γιώργος Παύλου, ο γενικός αρχηγός, Γρηγόρης Γεωργάτος και ο τεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Ελευθεριάδης.
Διαβάστε απόσπασμα των όσων δήλωσαν…

«Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες. Επενδύει και γίνεται καλύτερος. Φέτος για παράδειγμα έγινε μία μεγάλη ανανέωση στο έμψυχο δυναμικό της ακαδημίας. Στους προπονητές. Ήρθαν έμπειροι άνθρωποι όπως ο κύριος Γεωργάτος, ο οποίος είχε έρθει από πέρυσι. Αυτοί οι έμπειροι άνθρωποι θα βοηθήσουν τα παιδιά, μεταφέροντάς τους εμπειρίες και να τους μάθουν τα μυστικά αλλά και να τους βάλουν στην ψυχολογία και τη νοοτροπία των πρωταθλητών. Από την άλλη ο κύριος Ελευθεριάδης ήρθε από την Εθνική στην οικογένεια του Ολυμπιακού για να βοηθήσει και να εξελίξει την ακαδημία σε θέματα τεχνικής και τακτικής. Στέλνουμε τους ανθρώπους μας στο εξωτερικό για να μάθουν νέα πράγματα και να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες. Επενδύουμε σε εγκαταστάσεις επίσης».

Στην ερώτηση γιατί ο Ολυμπιακός αποφάσισε ν' αφήσει το μοντέλο «Στορκ» ο κ. Παύλου μας εξήγησε: «Αποφασίσαμε να στελεχωθούμε με ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από τον Ολυμπιακό. Εχουν δουλέψει ως ποδοσφαιριστές και ξέρουν τη νοοτροπία αλλά πέρα από αυτό είναι πολύ σπουδαίο η διαφορά νοοτροπίας που έχει ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής από έναν Βορεοευρωπαίο. Εχει σημασία η μεταδοτικότητα στο κομμάτι της ακαδημίας. Φυσικά ο κύριος Στορκ μας βοήθησε σημαντικά και συνέβαλε στην εξέλιξη και τη βελτίωση της ακαδημίας μας, και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Η ακαδημία θέλει χρόνο και χρειάζεται υπομονή. Στελεχωθήκαμε με έμπειρους ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν και την ελληνική πραγματικότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάμε στο εξωτερικό να δούμε πώς εργάζονται και να το ενσωματώσουμε στο δικό μας μοντέλο...».

Το πρόβλημα της β’ομάδας

«Δεν είναι τωρινό το θέμα. Για την ακρίβεια, το πρόβλημα. Είναι ένα θέμα που απασχολεί τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια. Πως δεν υπάρχουν οι Β' ομάδες όπως υπάρχουν σε όλα τα μεγάλα (και όχι μόνο) πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ρωτήσαμε τον κ. Παύλου εάν έχει αλλάξει κάτι τους τελευταίους μήνες, αλλά όπως μας εξήγησε: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η Β' ομάδα. Δυστυχώς, οι συνέταιροί μας στη Σούπερ Λίγκα δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία γιατί είναι μια διαδικασία που χρειάζεται έξοδα. Και οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν χρήματα για τα βασικά πράγματα μιας ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός παρ' όλα αυτά προσπαθεί και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν σ' επαγγελματικό επίπεδο (εκτός από τα παιδιά που διαλέγει και ο κύριος Μίτσελ). Πολλά παιδιά πήγαν στο εξωτερικό (Ιωαννίδης, Ρουγκάλας, Καραγκούνης), πολλά παιδιά παίζουν ως δανεικοί σε ομάδες της Super League όπως ο Λυκογιάννης στον Εργοτέλη, και άλλα παιδιά στη Football League όπως οι Λεάντρο, Δημήτρης Σιώπης, ο Βλάχος και ο Ψυχογιός αλλά και ο Διαμαντάκος πέρυσι, ο οποίος πήρε εμπειρίες και φέτος είναι μέλος της πρώτης ομάδας, αλλά κι άλλα παιδιά που δίνουμε σε ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες. Είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που έχουμε...».

Η συνεργασία με τον Μίτσελ

«Τολμώ να πω πως η συνεργασία με την πρώτη ομάδα είναι η καλύτερη που είχε ο Ολυμπιακός ποτέ! Με την έλευση του κυρίου Μίτσελ έχουμε μια τρομερή συνεργασία και επαφή με τη μεγάλη ομάδα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για ένα μεγάλο κλαμπ. Η ακαδημία είναι το μέλλον και αυτό μας το δείχνει η μεγάλη ομάδα. Από τους Καρεμπέ και Ισά μέχρι τους Μίτσελ και Αλκόρτα, αλλά και τους Νικοπολίδη, Μουρίκη και Ράντο με τους οποίους έχουμε καθημερινή επαφή. Μας ρωτάνε για την εξέλιξη ποδοσφαιριστών», τόνισε ο γενικός αρχηγός των ακαδημιών.

Πώς ξεχωρίζει ένα ταλέντο από τις δεκάδες σχολές που έχει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός για να έρθει στου Ρέντη;

«Ο Ολυμπιακός έχει πάρα πολλά χρόνια που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των σχολών. Γι' αυτό το πρότζεκτ είναι υπεύθυνος ο κύριος Νάνος. Το Δίκτυο Σχολών του Ολυμπιακού απαρτίζεται από 40 σχολές και πάνω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αριθμώντας περίπου 6.500-7.000 αθλητές. Ο σκοπός των σχολών είναι διττός. Αρχικά η αναγνώριση των ταλέντων και σε δεύτερο πλάνο η σωστή εκμάθηση του αθλήματος που αγαπούν -του ποδοσφαίρου- αλλά και η φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι. Στου Ρέντη υπάρχουν τ' αγωνιστικά γκρουπ. Από τις Κ-10 και πάνω. Φέτος και από τον Νοέμβριο θα έχουμε και τις Κ-9, Κ-8 αγωνιστικά γκρουπ που σημαίνει ότι θα εμποτίζουν τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία από πιο μικρά γκρουπ. Τα βάζουμε φέτος για πρώτη φορά. Στην ακαδημία φιλοξενούνται 40 παιδιά ηλικίας από 15 ετών και πάνω, από όλη την Ελλάδα από Αλεξανδρούπολη έως Κρήτη τα οποία διαμένουν στις εγκαταστάσεις μας και εμείς φροντίζουμε για τη διαμονή, διατροφή και την σχολική τους εκπαίδευση παράλληλα με μαθήματα ξένων γλωσσών».

Αναλυτικά στο σημερινό φύλλο της «SportDay»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: