Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μυροφορίδης: «Εχει όλα τα εχέγγυα»

Ο Παύλος Μυροφορίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το φετινό ρόστερ, το μοναδικό του φόβο αλλά και τον Σπύρο Παπαθανασάκη

Δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πεποίθηση ή καλύτερα την πίστη του ότι ο Ηρακλής τη φετινή χρονιά διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα. Η οποία διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να πραγματοποιήσει μία ανταγωνιστική πορεία, με τελικό στόχο την άνοδο στη SuperLeague. Το ίδιο τόνισε (και) χθες  στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα», μιλώντας για… όλους για και όλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχω κανένα άγχος για την ομάδα. Οσον αφορά το ποδόσφαιρο με το οποίο ασχολούμαστε έχουμε μάθει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Εγώ για αυτό το οποίο όμως είμαι σίγουρος είναι ότι έχουμε καλή ομάδα. Και επειδή έχω γίνει κουραστικός να το λέω, τονίζω ότι έχουμε μία ομάδα που χρειάζεται απόλυτη στήριξη. Στις δύσκολες ημέρες, γιατί οι εύκολες είναι για όλους ίδιες.

Οι εύκολες ημέρες έχουν πολλούς πατεράδες. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε στήριξη από τον κόσμο, έχει αγκαλιάσει την ομάδα».

Ποια είναι όμως η άποψή του για την γκρίνια που υπήρξε μετά από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα;

«Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένα πράγματα αυτά. Το δύσκολο είναι να ξέρεις και να μπορείς να στηρίξεις έναν προπονητή που δουλεύει πολύ. Και ο Νίκος Παπαδόπουλος αφιερώνει πολλές ώρες της ημέρας για την ομάδα. Η κριτική η καλόπιστη είναι δεκτή για όλους και από όλους. Η πονηρή είναι η κακή. Η ομάδα έχει όλα τα εχέγγυα τη φετινή χρονιά, έχει την ηρεμία που έλειπε όλα τα χρόνια να κάνει κάτι καλό. Ο μόνος που μπορεί να το διαλύσει αυτό είναι ο ίδιος ο Ηρακλής. Το μόνο που φοβάμαι είναι ο κακός μας εαυτός».
                  
Η σημασία της ισχυρής διοίκησης 

Ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή ρωτήθηκε και για τον Σπύρο Παπαθανασάκη και πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη μίας στιβαρής διοίκησης.

«Οταν υπάρχει μία σταθερή διοίκηση και ξέρεις ότι κοιτάζεις το μέλλον με αισιοδοξία, υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι εδώ όταν τον χρειαστείς, προσφέρει ηρεμία σε όλους τους εργαζόμενους στην ομάδα. Δημιούργησε φιλοδοξία σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να ήταν εδώ, να νιώθουν όλοι τη σκιά του. Αλλά και εκεί που είναι τη νιώθουν καλά».

Τέλος αναφέρθηκε στη σκληρότητα του πρωταθλήματος και στην εκτίμησή του για τη φετινή χρονιά.

«Εχουμε χορτάσει ξύλο. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας στους τρεις αγώνες. Δημιουργήσαμε σαράντα πέντε τελικές και πετύχαμε μόλις τρία γκολ. Λογικά όταν δεν τελειώνεις κάτι και το αφήνεις στη μέση και ξύλο θα φας, όλα δε θα είναι υπέρ σου. Το ανεβαίνει ή δεν ανεβαίνει κατηγορία ο Ηρακλής είναι σχετικό. Υπάρχει η βάση ότι αν ο Ηρακλής δει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αντιμετωπίσει σωστά τη νίκη και την ήττα, έχει πιθανότητες να είναι αρχικά στους τρεις πρώτους. Και μετά να παλέψει για να κάνει το βήμα ανόδου στη SuperLeague».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: