Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Το απίστευτο ποδοσφαιρικό παραμύθι του Μέσι!!

Πριν από δέκα χρόνια ο Μέσι συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα, για να εξελιχθεί στην πορεία σε έναν από τους σπουδαιότερους άσους όλων των εποχών.

Το απίστευτο ποδοσφαιρικό παραμύθι του Μέσι
Για τις αστείρευτες ικανότητες του Λιονέλ Μέσι, τα μαγικά του εντός των τεσσάρων γραμμών και τις ατελείωτες διακρίσεις του έχουν χυθεί τόνοι μελανιού.

Η ιστορία άρχισε να γράφεται πριν ακριβώς δέκα χρόνια, στις 16 Οκτωβρίου 2004, όταν ο μικροκαμωμένος και άβγαλτος ακόμα Αργεντινός πήρε εντολή από τον πάγκο (δίδυμο Ράικαρντ-Τεν Κάτε) να περάσει ως αλλαγή αντί του Ντέκο στο καταλανικό ντέρμπι με την Εσπανιόλ.

Σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 122 ημερών, έκανε επίσημο ντεμπούτο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και ξεκίνησε να γράφει ιστορία σε ένα απίστευτο ποδοσφαιρικό παραμύθι με πρωταγωνιστή τον ίδιο και άξιους συμπαραστάτες του, τους συμπαίκτες του όλα αυτά τα χρόνια στους «μπλαουγκράνα».

Έκτοτε καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, εκπλήσσοντας ακόμα και τους σκληρότερους επικριτές του. Μέσα σε αυτή την δεκαετία κατέκτησε 21 τίτλους, σημείωσε 361 γκολ σε 434 εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα, αναδείχθηκε 4 φορές καλύτερος παίκτης του κόσμου, σημειώνοντας πολλά μικρά και μεγάλα κατορθώματα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.



Δεν έχει τόσο σημασία αν είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ή της γενιάς του, όσο ότι βρίσκεται ακόμα στα... 27 και έχει να προσφέρει ακόμα πολλές παραστάσεις σε αυτούς που αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: