Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Να αλλάξει η εικόνα της»

sarganis
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος διεθνής τερματοφύλακας, Νίκος Σαργκάνης
Μίλησε για το παιχνίδι της Εθνικής με την Αυστρία, αλλά και για την τωρινή κατάσταση.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το παιχνίδι με τη Δανία τόνισε:
 «Ναι μετά από 34 χρόνια θυμόμαστε ένα ματς, το οποίο ήταν μεγάλη επιτυχία, όλοι οι ποδοσφαιριστές καταθέσαμε την ψυχή μας. Μπορεί να έπιασα κάποια σουτ, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά έκαναν είχαν μεγάλη εμφάνιση. Όταν βλέπεις έναν Θωμά Μαύρο να είναι στην άμυνά σου και να μαρκάρει, τότε παίζεις ως ομάδα. Υπήρχε ο φόβος για να μην δεχτούμε γκολ, αλλά στη συνέχεια βγήκαμε δειλά στην επίθεση, ενώ μας ακύρωσαν και ένα γκολ».
Για το ποιοι ήταν οι λόγοι που η Εθνική ήταν τόσο δεμένη προσέθεσε:
«Εγώ δεν ήμουν βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής. Ήταν η πρώτη φορά που με κάλεσε ο αείμνηστος Αλκέτας και ήξερα πως δεν θα αγωνιστώ. Στην Αυστρία, τραυματίστηκε ο πρώτος τερματοφύλακας και μου λέει παίζεις. Ήρθε και ο Κωνσταντίνου και μ’ ανέβασε ψυχολογικά και ήμουν έτοιμος για να αγωνιστώ. Μάλιστα στη συνέχεια μου άρεσαν τα δυνατά παιχνίδια, τα ντέρμπι. Πήγαμε μέσα στην Αγγλία και φέραμε 0-0. Τα μεγάλα παιχνίδια σε κρατάνε σε εγρήγορση, στα υπόλοιπα σε παίρνει ο ύπνος. Κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα. Τότε άλλοι μας έδειχναν με το ένα έρι πόσα θα φάμε, άλλοι με δύο χέρια, αλλά δεν πτοούμασταν»
Για το αν έχει το βίντεο του αγώνα απάντησε:
«Ναι το έχω το βίντεο του αγώνα. Μάλιστα, υπήρχε ένας φίλος που είχε μαζέψει τις φάσεις και από υπόλοιπα παιχνίδια και τα έχω όλα».
Για την τωρινή παρουσία της Εθνικής υπογράμμισε:
«Σίγουρα δεν είναι τόσο ευχάριστα τα νέα για την Εθνική. Όταν έχεις δύο ήττες στην έδρα σου και ένα βαθμό στην Φιλανδία, πρέπει να αλλάξει τελείως η εικόνα προκειμένου να καταφέρει κάτι. Αν ερχόταν το γκολ που κυνηγούσαμε, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά για να πετύχεις το γκολ, πρέπει κάποιος να δώσει την μπάλα και να το πετύχει κάποιος άλλος. Φορτώσαμε την ομάδα με πολλούς επιθετικούς, αλλά στο κέντρο φάνηκε πως έχουμε θέμα»
Για τον Γιώργο Καραγκούνη απάντησε:
«Εγώ το βλέπω, όσο τρελαμένος είναι, μπορεί να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πολλοί ακόμη δεν είχαν ομάδα όπως τον Καραγκούνη. Ο Καραγκούνης υπήρξε ένας άνθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα και αν τυχόν δεν τις κωλοτούμπες, τότε θα ήταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που πέρασε και πρόσφερε στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο αν είχαμε έναν Καραγκούνη ή ένα Δελικάρη. Πρέπει να βγάζουμε παίκτες και να υπάρχουν παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα με γνώση, ταλέντο και προσωπικότητα».
Τέλος για τον Κώστα Μήτρογλου κατέληξε:
«Το παιδί απέχει πάρε πολύ καιρό μετά το τραυματισμό του και το βλέπεις στο πρόσωπό του. Ο Μήτρογλου έμπαινε με ψηλά το κεφάλι και με αυτοπεποίθηση και φαινόταν πως σε κάθε στιγμή θα μπορούσε να σκοράρει. Πλέον τον βλέπεις πως είναι προβληματισμένος, από την χαμηλή του απόδοση. Από την ώρα που πήγε στην Φούλαμ, υπήρξε ο τραυματισμός και τον πήγε πολύ πίσω. Ωστόσο ένας καλός ποδοσφαιριστής όπως είναι ο αθανασιάδης θα μπορούσε να βοηθήσει».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: