Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Παιχνίδι ψυχολογίας και όχι βαθμολογίας!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες προσπαθεί να «διαβάσει» το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Βαλένθια και απορεί με την πολιτική του ΕΣΑΚΕ.
Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βρει τη χαμένη (ελέω προημιτελικού) ηρεμία του μέσα από τη διαδικασία της Ευρωλίγκας. Η πρώτη φάση είναι ιδανική για τους«ερυθρόλευκους» αφού οι αντίπαλοι δεν τρομάζουν και φυσικά θα έχει χρόνο ο Μίλαν Τόμιτς ή αν έρθει κάποιος άλλος στον πάγκο για να περάσει την φιλοσοφία του με την αγωνιστική σεζόν σε εξέλιξη.
ADVERTISEMENT
Η Βαλένθια είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του ομίλου και ο Ολυμπιακός την αντιμετωπίζει στην «Fonteta», ένα γήπεδο στο οποίο δεν ακούς την αναπνοή σου όταν το ματς είναι ντέρμπι.
Βαθμολογικά δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο αν ηττηθεί ο Ολυμπιακός. Λες και έπαιξε πέρυσι κάποιο ρόλο το 10-0 της πρώτης φάσης... ; Έχω την εντύπωση πως η νίκη θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο στην ανύψωση της αυτοπεποίθησης και στη βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης της ομάδας, παρά για την κατάταξη του ομίλου.
Η Βαλένθια είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν εξαιρετικό προπονητή αφού ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει ανέλθει στο προπονητικά επίπεδα της Ευρώπης. Σκληρός coach, της πειθαρχίας παιδί και τους γρήγορου μπάσκετ. Θέλει οι παίκτες του να προσπαθούν να βγάζουν αιφνιδιασμό ακόμη κι όταν δέχονται καλάθι. Προφανώς είδε στο βίντεο και το κάρφωμα του Μπατίστα και «ψήθηκε» ακόμη περισσότερο. Έδωσαν δικαιώματα οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Το ματς θα το κρίνουν τα λάθη και η ευστοχία στα τρίποντα. Θα το διαβάζετε συχνά από μένα διότι θεωρώ αυτά τα δύο στοιχεία τα πιο χρήσιμα στο μπάσκετ του υψηλού επιπέδου.
Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο βάθος στα «ασσόδυα» και λογικά ο Μίλαν Τόμιτς θα ζητήσει αφόρητη πίεση στα αντίπαλα γκαρντ.
Εκεί που υστερούν οι Πειραιώτες και μακάρι να μην δικαιωθώ, είναι στο κομμάτι των ριμπάουντ. Προβλέπω να γίνεται πάρτι με θύτες τους Βαλενθιάνους και αν τους δώσουν δύο και τρεις επιθέσεις συνεχόμενες, δεν είναι και άχρηστοι να μη βάλουν την μπαλίτσα μέσα.
ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στην Ευρωλίγκα κάθε μέσο ενημέρωσης μπορεί να βγάλει 2-3 διαπιστεύσεις τουλάχιστον, ώστε να μπορεί να πάει στο γήπεδο ο δημοσιογράφος (πολλές φορές και δύο δημοσιογράφοι του ίδιου Μέσου) και να ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ το προϊόν της. Αντιθέτως στην Α1 του ΕΣΑΚΕ δίνεται μόνο μία διαπίστευση για ένα ολόκληρο αθλητικό site. Μία! Μϊα για το gazzetta.gr, μία για την αθλητική εφημερίδα και μία για κάποια... οικονομική εφημερίδα. Πανέξυπνοι οι τύποι. Όπερ σημαίνει πως στο περίφημο «5 στις 17:00» (5 ματς την ίδια ώρα) είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε ένα γήπεδο και να πάμε να το ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ. Δε μπορούμε να πάμε σε δύο γήπεδα... Με αφήνει αδιάφορο αν ευθύνεται ο ΕΣΑΚΕ ή ο ΠΣΑΤ. Με ενδιαφέρει ότι οι υπεύθυνοι δε φροντίζουν για την ΠΡΟΒΟΛΗ του προϊόντος τους.
ΥΓ: Το μέλλον του Μίλαν Τόμιτς δεν κρίνεται από το αποτέλεσμα στην Βαλένθια, είτε νικήσει, είτε χάσει. Καλό πάντως είναι η διοίκηση να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γιατί δεν είναι και εύκολο για τον Τόμιτς να ακούει συνέχεια ονόματα και να μην πηγαίνει κάποιος να του πει... «εσύ» ή «συγνώμη, όχι εσύ». Πρέπει να το ξεκαθαρίσουν.
ΥΓ 2: Τώρα θα κοροϊδεύουν;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: