Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μπάλα στο... πτώμα του ποδοσφαίρου! (pics)

Το ποδόσφαιρο... θύμα της πολιτικής και πάνω στο «πτώμα» του Σέρβοι και Αλβανοί παίζουν τη δική τους... μπάλα! Το drone της οργής και ο αδελφός του Πρωθυπουργού!
Ποδόσφαιρο; Οπως ήταν αναμενόμενο τα όσα τραγικά συνέβησαν στο Βελιγράδι πέρασαν σε πολιτικό επίπεδο, με τους Πρωθυπουργό της Σερβίας να κατηγορεί τους Αλβανούς και τους δεύτερους να υποδέχονται με τιμές... ηρώων τους παίκτες του! Τα Βαλκάνια φλέγονται και η UEFA καλείται να πάρει άμεσα μέτρα για να σώσει την κατάσταση «Ημασταν διατεθειμένοι να εκκενώσουμε το γήπεδο για να γίνει το ματς, αλλά δεν ήθελαν...Τους είπαμε να παίξουμε Τετάρτη, αλλά πάλι αρνήθηκαν. Ηθελαν να φύγουν άμεσα από το γήπεδο» τονίζει η Ομοσπονδία της Σερβίας. Στον αντίποδα, οι Αλβανοί απάντησαν: «Δεχθήκαμε επίθεση από παίκτες και ασφάλεια. Κανείς δεν ήταν σε θέση να μας προστατεύσει. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε». 
ADVERTISEMENT
Μια ημέρα μετά και το κλίμα έχει δυναμιτισθεί ακόμα περισσότερο. Οι Σέρβοι κατηγορούν ευθέως ως υποκινητή τον αδελφό του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Ορφι Ράμα παρουσιάζοντας μάλιστα και το αμερικανικό του διαβατήριο! Ο ίδιος έφτασε στο Βελιγράδι ως μέλος του τεχνικού τιμ.
Παράλληλα, εμφανίστηκε video που δείχνει μια ομάδα εξτρεμιστών που ευθύνεται για τη σημαία που έφερε τα επεισόδια. Ο ένας από αυτούς είχε περάσει στη Σερβία λαθραία μέσα σε ένα... μπουφάν τη σημαία! Το ποδόσφαιρο πολιτικοποιήθηκε ξανά, ο ένας πετά το μπαλάκι στον άλλον και μάταια αναζητάς μια ψύχραιμη φωνή για να... σώσει κάτι! Ακόμα και ο Ιγκλι Τάρε που προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά δεν απέφυγε τα... λάθη «Είμαστε περήφανοι και για την καταγωγή μας. Οι παίκτες τίμησαν τη φανέλα τους και τη σημαία στο γήπεδο. Ήλπιζα πως το ποδόσφαιρο θα κερδίσει, αλλά αυτό δεν συνέβη, γιατί οι Σέρβοι δεν είχαν προσαρμοστεί για ένα τέτοιο ματς. Ειμαι φίλος του αδελφού του πρωθυπουργού της Αλβανία και το drone δεν ήταν δική του ιδέα. Μόνο μια κάμερα είχε μαζί του». Σάκα και Λίλα αποθεώνονται από τους Αλβανούς και τα Social media πήραν φωτιά «Κάνατε περήφανους τους ανθρώπους της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου». 
Οσο για το drone, το αναζητά η αστυνομία για να βρει στοιχεία, αλλά αυτό κατέληξε στα χέρια ενός οπαδού της Σερβίας. Η UEFA αποφασίζει τις επόμενες ώρες για την τιμωρία και οι Πλατινί - Μπλάτερ έστειλαν αυστηρό μήνυμα. Οι Σέρβοι περιμένουν... δικαίωση, οι Αλβανοί ζητούν βαριά τιμωρία, αλλά μοναδικός στόχος είναι η... σωτηρία του ποδοσφαίρου!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: