Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Διασκεδάζοντας με το τέλος τους!!

O Σταύρος Κόλκας μέσα από το blog του σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στις εθνικές Ανδρών και Νέων και γράφει για το... μέταλλο που έγινε βούτυρο μέσα σε ένα μήνα! 
Να πεις πως δεν τα είχα γράψει να πάει στο διάολο. Το μέταλλο έγινε βούτυρο μέσα σε έναν μήνα. Και επειδή στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε στην επιτυχία, ούτε στην αποτυχία, η μαγκιά είναι να τα γράψεις πριν γίνουν. Το καθεστώς βέβαια θα σε βγάλει γραφικό. Μπουγατσομάχο και τα συναφή. Γνωστό το παραμύθι, δεν ανέχονται να τους χτυπάς με επιχειρήματα. Η λάσπη θα πάει σύννεφο και θα χαρακτηριστείς. Όμως θα έρθει η στιγμή που θα έρθουν τα αποτελέσματα και τότε, όλοι αυτοί οι ανύπαρκτοι που σε χαρακτήριζαν θα μπούνε στο καβούκι τους.
ADVERTISEMENT
Η εθνική ομάδα διαλύθηκε για όσους δεν έχουν καταλάβει. Και έχει διαλυθεί γιατί οι παράγοντες της ομοσπονδίας είναι ανίκανοι και δεν ενδιαφέρονται για αυτή. Η πρόσληψη Ρανιέρι, το σουλατσάρισμα του ατζέντη του στο ξενοδοχείο της εθνικής, προσλήψεις κουμπάρων, συγγενών και πάει λέγοντας. Δεν τα λέω μόνο εγώ βέβαια αυτά, Τα λένε και οι παράγοντες της ΕΠΟ.
Σήμερα στη ραδιοφωνική έκδοση της ιστοσελίδας που μου ανήκει, το PAOK24, βγήκε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ένας από τους εμπειρότερους παράγοντες της ομοσπονδίας. Ακολουθεί μέρος των τοποθετήσεών του για την εθνική. «Υπεύθυνη γι΄ αυτό είναι η ομοσπονδία. Βέβαια και ο Ρανιέρι έχει ευθύνες, αλλά δεν είναι ο κύριος υπεύθυνος. Τι να πω, δεν υπήρχε ποτέ αυτό το χάλι που υπάρχει τώρα. Έχει ευθύνες και αυτός που τον συμβουλεύει, ο περιβόητος μάνατζερ, μου διαφεύγει το όνομά του, με του οποίου τις εισηγήσεις έγιναν οι κλήσεις του Ρανιέρι. 
Επί της εποχής μας, αυτούς δεν τους αφήναμε καν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο της ομάδας, όχι να έχουν γραφείο στην ομοσπονδία και να το παίζει τεχνικός διευθυντής και να κάνει κουμάντο. Ποιοι είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται στις μικρές εθνικές ομάδες; Έχουν διπλώματα; Καταστρατήγησαν ακόμα και την άτυπη ντιρεκτίβα που είχαμε, να βάζουμε στις μικρές εθνικές πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές που και πείρα είχαν από τις εθνικές και αγάπη για την ομάδα.  Το χάλι αυτό, οφείλεται στους άσχετους που ήρθαν και στην παρέα αυτού του μάνατζερ. Είναι δυνατόν η Εθνική να δέχεται δέκα γκολ; Δε θυμάμαι από το 1992 κάποια μικρή Εθνική ομάδα να έχει χάσει με πάνω από 4 γκολ. Είναι δυνατόν αυτοί οι παίκτες να διασύρονται; Εμείς τότε δεν είχαμε τέτοιους παίκτες, μακάρι να είχαμε. Με παίκτες όμως ο Κουλούρης, ο Πόζογλου, ο Δώνης, που παίζουν σε μεγάλες ομάδες, να έχουμε αυτό ο χάλι; 
Για να αλλάξει η όλη κατάσταση, πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία των προέδρων των Ενώσεων. Θα πρέπει όμως οι Ενώσεις να είναι οικονομικά εξαρτημένοι με την ΕΠΟ. Οι περισσότερες Ενώσεις, ειδικά οι μικρές, δεν έχουν καθόλου έσοδα» Αυτά είπε ο κ. Χατζηαποστόλου και πάμε παρακάτω. Στα όσα συνέβησαν στην εθνική Νέων. Παραδοσιακά σε αυτές τις εθνικές των πρώτο λόγο για να αναλάβουν προπονητές έχουν διεθνείς ποδοσφαιριστές που τελείωσαν πρόσφατα την καριέρα τους. Αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά, έχουν ένα κάποιο ειδικό βάρος και βέβαια δίπλωμα προπονητή.
Απ' ότι έμαθα, η ΕΠΟ προτίμησε τον συμπαθέστατο ως ποδοσφαιρική φιγούρα Βασίλη Τζαλακώστα αντί παιδιών όπως ο Άγγελος Χαριστέας, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Φάνης Κατεργιαννάκης. Η προπονητική πορεία του κ. Τζαλακώστα είχε διαγραφεί εδώ και καιρό, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν το επίπεδό της. Και αυτό δεν ήταν σίγουρα για εθνικη.
Τυγχάνει όμως να είναι κουμπάρος του μάνατζερ του Ρανιέρι και το κακό δεν άργησε να συμβεί σε μία ομοσπονδία που κυριαρχεί ο τυχοδιωκτισμός. Η ομάδα τρώει δέκα γκολ και ξαφνικά υπάρχουν διαρροές – από πού άραγε – πως τα παιδιά υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα. Χωρίς ίχνος ντροπής μάλιστα, βγάζουν στο πέναλτι με ψέματα τον Δώνη και τον Πόζογλου. Ο ίδιος ο Τζαλακώστες λέει πως έπαιζαν χαρτιά.
Τα παιδιά, είναι παιδιά και ότι ερείσματα πάρουν να λειτουργήσουν ανάλογα. Όταν η προπόνηση που κάνουν είναι σε επίπεδο μπαμπίνι, όταν οι συνοδοί τους κάνουν τουρισμό, θα κάνουν και αυτά τα δικά τους. Ζητήθηκαν λέει οι παραιτήσεις όλων. Δεν είδα πουθενά να ζητείται η παραίτηση του συνοδού της ΕΠΟ, ο οποίος όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, κάνει βολτούλες, ψώνια και όλα τα παρελκόμενα.
Αν ρωτήσετε την πιστωτική που είχα μαζί της η εθνική στη Βραζιλία θα σας πει… Το τέλος πλησιάζει και μετά τα όσα βίωσα επαγγελματικά αλλά και προσωπικά, κάθομαι σε μία γωνία να το απολαύσω.
Το οικοδόμημα γκρεμίζεται και το κακό είναι πως αυτή τη φορά δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας προπονητής σαν τον μεγάλο Φερνάντο για να περισώσει τουλάχιστον την εθνική.
ΥΓ. Αγωνιστικά τον αγώνα της εθνικής υπάρχει περιθώριο να τον αναλύσεις. Έχουν γίνει εγκλήματα από τον Ιταλό ο οποίος έστησε την ομάδα με 4-2-4. Ούτε ο Καρέλης, ούτε ο Σαμαράς έχουν πολλά χαρακτηριστικά ενός ισορροπημένου χαφ. Την ίδια στιγμή επέλεξε εκείνη την αηδία με τον Βύντρα δεξιά και τον Τοροσίδη αριστερά που άλλαξε νωρίς είναι η αλήθεια λόγω συγκυρίας.
Το να βάζεις ουσιαστικά μόλις δύο χαφ και ο ένας να είναι ο Ταχτσίδης μου λέει πως όχι απλά δεν διάβασες τον αντίπαλο, αλλά ούτε την ομάδα σου. Ο Ταχτσίδης δεν ανταποκρίθηκε αμυντικά σε τουλάχιστον πέντε κάθετες κινήσεις με τη μπάλα των Φιλανδών λίγες ημέρες πριν. Και σε όλα αυτά, προστίθεται η πίεση που έχει η ομάδα λόγω της ανοργανωσιάς και του τυχοδιωκτισμού της ΕΠΟ, όπως βέβαια και το ότι απουσίαζαν τρεις πάρα πολύ σημαντικοί παίκτες για αυτή, οι Κονέ, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας.
ΥΓ Είχε να προτιμήσω γιόγκα ή εκπομπή με τον Τσαλτίδη. Για έναν αδιευκρίνιστο λόγο επέλεξα το δεύτερο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: