Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ερυθρόλευκο… restart!

Μετά την… άκυρη εκκίνηση στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός θέλει ένα νέο ξεκίνημα νικώντας απόψε στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας τη Βαλένθια στην Ισπανία με τον Τόμιτς στον πάγκο. Τα προβλήματα και η παράδοση.

Ερυθρόλευκο… restart
Μια εβδομάδα μετά το κάζο του Κυπέλλου, που επέφερε κραδασμούς και οδήγησε στην απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Απόψε (ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ρίχνεται στη μάχη της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζοντας τη Βαλένθια στην Ισπανία.

Και θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους. Πέρα από το προφανές βαθμολογικό κίνητρο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αρχίσουν την αποκατάσταση της σχέσης τους με τον κόσμο τους, που κλονίστηκε συθέμελα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα θέλουν να στείλουν το μήνυμα από την πρώτη μέρα πως είναι το «αφεντικό» του ομίλου.

Φυσικά το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολο για ενδογενείς και εξωγενείς λόγους. Ο Μίλαν Τόμιτς, που θα καθίσει για δεύτερη φορά στον πάγκο και είναι ακόμη αμφίβολο αν θα μονιμοποιηθεί (ίσως και η εικόνα της ομάδας απόψε να παίξει το ρόλο της στην τελική απόφαση), δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ντάρντεν και Παπαπέτρου, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι, μοναδικός διαθέσιμος σμολ φόργουορντ, προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος. Πιθανότατα θα επιστρατευτούν ξανά για αρκετή ώρα σχήματα με τρεις κοντούς και με τον Όλιβερ Λαφαγέτ να γνωρίζει άριστα τα κατατόπια, αφού πέρσι αγωνιζόταν στις «νυχτερίδες».

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός βρίσκει απέναντί του μια πολύ δυνατή ομάδα, που κατέκτησε το Eurocup και λίγο έλειψε να αποκλείσει στα ημιτελικά της περσινής ACB τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, που στηρίζεται πολύ στην επίθεσή του, δεν υπολογίζει στον τραυματία πάουερ φόργουορντ Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς. Πάντως έχει ένα ικανότατο οπλοστάσιο, με τους Πάου Ρίμπας, Σαν Βαν Ρόσομ, Ράφα Μαρτίνεθ, Ντουάιτ Μπάικς και Γκιγέμ Βίβες στην περιφέρεια, τον Ρομέιν Σάτο (άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού) και τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς να δεσπόζουν στη θέση «3», τους Λιούκ Χαρανγκόντι και Πάμπλο Αγκιλάρ στο «4» και τους Σεργκέι Λίστσουκ και Κρέσιμιρ Λόντσαρ στο «5». Στα δύο της παιχνίδια για την ACB η Βαλένθια μετρά μια ήττα από τη Μούρθια (85-76) και μια νίκη επί της Σεβίλλης (96-73).

Σύμμαχος η παράδοση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν με τη Βαλένθια να μετρά μία νίκη κι αυτή επί ελληνικού εδάφους. Στην κανονική περίοδο της σεζόν 2003/04 είχε περάσει με 77-69 από τον Πειραιά, αλλά η συνέχεια ήταν… ερυθρόλευκη. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το ματς του δεύτερου γύρου στην Ισπανία με 90-78, αλλά και τα δύο παιχνίδια του Top 16 την περίοδο 2010/11, με 77-62 στο ΣΕΦ και 85-79 εκτός έδρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Αναντολού Εφές-Ούνιξ Καζάν 20:00
Νίζνι-Σάσαρι (17/10, 19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας (17/10, 20:30)

Β’ Όμιλος
Τσεντεβίτα-Μάλαγα 20:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λιμόζ 21:05
Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (17/10, 21:15)

Γ’ Όμιλος
Παναθηναϊκός-Τουρόβ (17/10, 21:30)
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (17/10, 22:00)
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν (17/10, 22:30)

Δ’ Όμιλος
Λαμποράλ Κούτσα-Νεπτούνας 88-69
Ερυθρός Αστέρας-Γαλατάσαραϊ 21:30
Βαλένθια-Ολυμπιακός 22:00*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: