Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Οι 100 καλύτεροι του 2014! (90-81)

To 2014... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Συνέχεια με τη δεύτερη 10άδα (από 90 μέχρι 81). Η συντακτική ομάδα του FourFourTwo ψήφισε και σας παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, την καθιερωμένη 100άδα των κορυφαίων παικτών για το 2014.
90. Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

ADVERTISEMENT
Η φήμη του Ιμόμπιλε βασίζεται σε δύο τρομερές σεζόν. Το 2011-12 όταν ήταν στην Πεσκάρα και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Serie B με 28 γκολ και την περσινή με τα 22 που έβαλε με τη φανέλα της Τορίνο στην Serie A και ήταν ο Capocannoniere βοηθώντας την Γκρανάτα να τερματίσει 7η. Εχοντας πραγματοποιήσει την ακριβή μεταγραφή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ σαν ένας από τους αντικαταστάτες του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και έχοντας φτάσει μέχρι την Εθνική Ιταλίας, αναμένεται να δούμε αν θα μπορέσει να τα καταφέρει το ίδιο καλά και στο top level. Σε αντίθετη περίπτωση θα εξαφανιστεί από τη λίστα με τους 100 καλύτερους του FFT του 2015.
*Στην πορεία για τον τίτλο του Capocannoniere το 2013-14, ο Ιταλός επιθετικός πετύχαινε ένα γκολ κάθε 118 λεπτά.
89. Σαμίρ Νασρί (Μάντσεστερ Σίτι)

Ο Γάλλος playmaker δεν είναι ο πιο εμπορικός παίκτης αλλά οι εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 και τα 7 γκολ και οι 7 ασίστ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο ότι ο τίτλος πήγε στο «Etihad». «Εχει ωριμάσει και και βοηθάει περισσότερο την ομάδα» είπε ο Πατρίκ Βιεϊρά. «Είναι θετικός και πλέον παίρνει περισσότερες ευθύνες πάνω του». Οι επιδόσεις του δεν έπεισαν τον τεχνικό της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, να τον πάρει στο Mundial και φέτος έχει πράγματα να αποδείξει.
*Ο Νασρί δημιούργησε 92 ευκαιρίες στην Premier League στη σεζόν που η Σίτι κατέκτησε τον τίτλο, επίδοση που είναι η κορυφαία στην κατηγορία μαζί με αυτή του Εντέν Αζάρ.
88. Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ)

Από τότε που κάναμε την προηγούμενη λίστα, η Τότεναμ έχει αλλάξει δύο φορές προπονητή και σπάνια έχει δείξει το επιθετικό πνεύμα που είχε το 2012, όταν ο Γιορίς μετακόμισε στην Premier League. Ο Γάλλος είναι πολύ σταθερός και έχει καταφέρει να παραμένει έτσι παρά την εικόνα χάους που πολλές φορές παρουσιάζει η ομάδα του. Ο 28χρονος έχει δηλώσει «παρών» άπειρες φορές όταν η άμυνα των Σπερς είναι απούσα και αυτά τα χρόνια στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έχει κάθε δίκιο να αισθάνεται ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο από αυτά που συμβαίνουν γύρω του. Θα είναι μία χρονιά στην οποία ένα από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου θα πάει σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ;
*Ο Γιορίς ήταν ένα από τους δύο παίκτες της Εθνικής Γαλλίας που δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας (ο άλλος ήταν ο Μπενζεμά).
87. Μάρτιν Κάσερες (Γιουβέντους)

New entry για το 2014, ο πολυσύνθετος Ουρουγουανός μπαίνει στη λίστα με τους 100 κορυφαίους αφού βοήθησε την Γιουβέντους να κατακτήσει τρίτο σερί πρωτάθλημα με εντυπωσιακές επιδόσεις που περιελάμβαναν αήττητο σερί 22 αγώνων και ρεκόρ συγκομιδής βαθμών όλων των εποχών (102). Οι Μπιανκονέρι δέχθηκαν μόλις 23 γκολ και ο 27χρονος είχε 37 επιτυχημένα από τα 43 τάκλιν που επιχείρησε, πριν παίξει με την Εθνική Ουρουγουάης -σε διαφορετικούς ρόλους- στο Mundial και φτάσει μέχρι τους «16».
*Η Γιουβέντους έχει νικήσει το 89.5% των αγώνων το 2014 στους οποίους έπαιξε ο Κάσερες και 76.9% όταν δεν έπαιξε.
86. Ααρον Ράμσεϊ (Αρσεναλ)

Θα μπορούσε η Αρσεναλ να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο στην περσινή σεζόν αν δεν είχε μείνει εκτός για τρεις μήνες ο Ράμσεϊ; Πιθανότατα. Ηταν on-fire στο Champions League και είχε βρεθεί σε φόρμα αφού είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό που το 2010 έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του. Ο Αρσέν Βενγκέρ τον έχει περιγράψει ως «ολοκληρωμένο μέσο» και ο Ράμσεϊ έχει βελτιωθεί πολύ μπροστά στην αντίπαλη εστία, έχοντας σκοράρει πρόσφατα στην παράταση στον τελικό του Κυπέλλου. Στην Boxing Day θα γίνει 24 και είναι ικανό να φτάσει στο επίπεδο του συμπατριώτη του, Γκάρεθ Μπέιλ, και να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης.
*Ο Ράμσεϊ (10 γκολ, 8 ασίστ) βάζει ή σερβίρει ένα γκολ κάθε 1.3 αγώνες για την Αρσεναλ το 2013-14.
85. Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Το ότι έχει τους Σέρχιο Ράμος και Πέπε στη θέση του, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον πολλά υποσχόμενο Γάλλο, όμως ο υπομονετικός Γάλλος έχει μπροστά του φοβερό μέλλον στο «Μπερναμπέου». Σε ηλικία μόλις 21 ετών ο πρώην άσος της Λανς έχει κατακτήσει ήδη το Champions League και είχε προτιμηθεί από τον πολύ πιο έμπειρο Πορτογάλο, συμπαίκτη του στον τελικό με την Ατλέτικο. Βασικός με τους Τρικολόρ, είχε ένα πολύ καλό Mundial παίζοντας σε πέντε αγώνες στην Βραζιλία. Ο Ζοσέ Μουρίνιο -που υπό τις οδηγίες του έκανε ντεμπούτο το 2011- τον χαρακτήρισε τον Μάρτιο ως τον «καλύτερο νεαρό κεντρικό αμυντικό στον κόσμο».
*Ο Βαράν είχε το καλύτερο ποσοστό σε πάσες από κάθε άλλο παίκτη της Εθνικής Γαλλίας στο Mundial (93.9%, 30+ πάσες).
84. Χένρικ Μχιταριάν (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Ο καλύτερος Αρμένιος για το 2011, το 2012 και το 2013, ο Μχιταριάν πηγαίνει τρένο για τον τέταρτο σερί τίτλο μετά τη μεταγραφή των 27 εκατ. ευρώ από την Σαχτάρ Ντόνετσκ πέρυσι.  Η πρώτη του χρονιά στην Ντόρτμουντ δεν στέφτηκε με επιτυχία, αφού η ομάδα του είδε την πλάτη της Μπάγερν σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Παρόλα αυτά ο «Μίκι» κατάφερε να δει τον εαυτό του στους αγαπημένους της εξέδρας πετυχαίνοντας σημαντικά γκολ, όπως αυτό κόντρα στην Αρσεναλ στο «Emirates» στο Champions League.
*Ο Μχιταριάν έχει ολοκληρώσει 162 ντρίμπλες στην Bundesliga, 50 περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη της Μπορούσια.
83. Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)

Μπορεί να μην έχει την προβολή που έχουν άλλοι στην Τσέλσι, όμως ο άνθρωπος τον οποίο οι συμπαίκτες του φωνάζουν 'Dave' προσαρμόστηκε απίστευτα στην Premier League από το 2012 όταν και αποκτήθηκε από την Μαρσέιγ. Οπως ο προκάτοχός του, Ασλεϊ Κόουλ, είναι πολύ γρήγορος και πάντα προσπαθεί να προωθείται, είτε παίζει αριστερό μπακ (στους Μπλε), είτε δεξί (Εθνική Ισπανίας). Η προσαρμοστικότητά του είναι ένα extra bonus για τους προπονητές του, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους έναν ακούραστο παίκτη. Ο Μουρίνιο έχει πει μυθική ατάκα. «11 Αθπιλικουέτα θα κατακτούσαν το Champions League».
*Οταν ο Ισπανός παίζει φέτος με την Τσέλσι (σε όλες τις διοργανώσεις), οι Μπλε έχουν ποσοστό νίκης 85% και μόλις 57% χωρίς αυτόν.
82. Νταβίδ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μία από τις λίγες θετικές εξελίξεις στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους τελευταίους 18 μήνες είναι τα όσα έχει δείξει ο Ισπανός πορτιέρο, ο οποίος έχει μπροστά του ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο που αποτελείται από τους Τζόνι Εβανς και Κρις Σμόλινγκ. Εξαιρετικός κίπερ, ο Ντε Χέα προσαρμόστηκε γρήγορα στο physical game του αγγλικού ποδοσφαίρου παρότι ακόμα είναι αρκετά αδύνατος. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας των Κόκκινων Διαβόλων μετά τον Πίτερ Σμάιχελ; Πολύ πιθανό. Σαν αποτέλεσμα, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίρεται να τον 'κοιτάζει' για το κοντινό μέλλον.
*Ο Ντε Χέα έχει παίξει στο 2014 περισσότερα λεπτά από κάθε άλλο παίκτη της Γιουνάιτεντ (2610).
81. Μπλεζ Ματουντί (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ακόμα 12 τρομεροί μήνες για τον μέσο με τα απίστευτα πνευμόνια, ο οποίος έκανε ξανά εξαιρετικό πρωτάθλημα προσθέτοντας έναν ακόμα τίτλο στην τροπαιοθήκη του. Ο αριστεροπόδαρος χαφ έκανε καλό Παγκόσμιο Κύπελλο και σκόραρε στη νίκη των Τρικολόρ με 5-2 σε βάρος της Ελβετίας. Τα αθλητικά χαρακτηριστικά του, αναγκάζουν τους αντιπάλους του να δέχονται πολλά τάκλιν επί 90 λεπτά, όμως πρόκειται επίσης για έναν έξυπνο και άριστο τακτικά παίκτη που έχει δουλέψει πολύ για να βελτιώσει τις πάσες και το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του.
*Ο χαφ-μηχανάκι έκανε τις περισσότερες σωστές πάσες από κάθε άλλο παίκτη της Εθνικής Γαλλίας στο Mundial (208).
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: