Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αναστασιάδης: «Κάναμε ένα βήμα, τίποτα παραπάνω»

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ για τον τίτλο μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Αναστασιάδης: «Κάναμε ένα βήμα, τίποτα παραπάνω»
Απέφυγε τις μεγαλοστομίες περί τίτλου ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο τονίζοντας πως απλώς η ομάδα του έκανε ένα βήμα, ενώ στάθηκε στη σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας της ομάδας του.

«Ξέρετε τόσον καιρό, τόσα χρόνια, εμείς σαν ομάδα ψάχναμε δικαιολογίες και πριν παίξουμε ψάχναμε δικαιολογία για την ήττα. Εμείς αυτές τις δικαιολογίες τις πετάξαμε έξω, πριν και μετά το παιχνίδι. Παρότι έγιναν πράγματα που δεν δικαιολογούνται. Αυτό όμως θα ήταν δικαιολογία να το επικαλεστούμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία. Να έρθεις εδώ και να ξεχάσεις τα πάντα. Να αντιμετωπίσεις τα πάντα, να μη διαμαρτύρεσαι στο διαιτητή και να μη χάνεις τη συγκέντρωσή σου. Αυτό το στοιχείο είναι εξίσου σημαντικό, πέρα από την τακτική και την ψυχή», τόνισε.

«Εμείς ξεκινήσαμε από την αρχή και βάλαμε στόχο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Έχουμε κάνει απλώς ένα βήμα. Μέχρι το τελευταίο βήμα έχουμε πολύ δρόμο. Αλίμονο σε μας να το πιστέψουμε. Παρακαλάω κάθε μέρα την Παναγιά, γιατί τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρω εγώ, να πείσω τα παιδιά ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλες ομάδες. Την Κυριακή έχουμε παιχνίδι με την Ξάνθη, αν πάμε με αέρα… τελείωσε. Το ματς με τον Ολυμπιακό για μας τελείωσε. Πρώτα εμείς. Είναι πιο δύσκολο να πείσεις τους παίκτες πως το ματς με την Ξάνθη θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Εγώ έχω πιο δύσκολο έργο, να περάσω τον πρωταθλητισμό μέσα στα αποδυτήρια. Εκεί έχουμε πολλή δουλειά ακόμη», πρόσθεσε ο τεχνικός του Δικεφάλου.

Αναφορικά με τον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει τα ίδια προβλήματα με μας σχετικά με τα συνεχή παιχνίδια. Όταν έχεις ένα τέτοιο πρόγραμμα, είναι προτιμότερο τα δύσκολα ματς να τα παίζεις εκτός έδρας, ώστε να έχεις την πολυτέλεια για ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα. Εμείς χάσαμε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε ο Ολυμπιακός από μας σήμερα. Ήταν πολύ δύσκολο το σημερινό ματς για τον Ολυμπιακό, μην τους κατακρίνετε. Εμείς αν φέρναμε μια ισοπαλία θα ήμασταν ικανοποιημένοι για το πού είμαστε. Και για μας θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα».

Αναφορικά με την κόπωση της ομάδας του, είπε: «Είχαμε λιγότερο χρόνο ξεκούρασης από τον Ολυμπιακό. Χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο, αλλά δεν γινόταν. Είχαμε αυτό το ντεσαβαντάζ, αλλά δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά».

Για την παρουσία του Σαλπιγγίδη, που έχει αποδοκιμαστεί από μερίδα οπαδών, είπε: «Ο Σαλπιγγίδης κάνει πρωταθλητισμό από παιδί. Εγώ τον έφερα στην Καβάλα όπου ήταν δανεικός. Είναι εύκολο να κυνηγήσεις ένα τέτοιο παιδί. Εμείς στην Ελλάδα πετροβολάμε τα καλά δέντρα».

Ερωτηθείς για την απουσία του Τζαβέλλα, απάντησε: «Ο Τζαβέλλας βγήκε αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι. Ζήτησε άδεια να έρθει να δει τον προσωπικό του γιατρό. Κι αυτός δεν έκανε τίποτα. Όπως και ο γιατρός του Ρατς. Ο δικός μας γιατρός τα κάνει όλα. Έχουμε το καλύτερο ιατρικό τιμ και όχι μόνο είμαστε σίγουροι 100% για τους γιατρούς μας, αλλά έρχονται και από άλλες ομάδες να τον επισκεφτούν. Ο Τζαβέλλας έμεινε έξω γιατί δεν ήταν έτοιμος. Αν είναι έτοιμος για την Ξάνθη, θα το δούμε. Εγώ αυτή τη στιγμή τον καλύπτω πλήρως. Πρέπει να ευχαριστούμε τον γιατρό από το πρωί ως το βράδυ. Έκανε 50 εγχειρήσεις το μήνα και τώρα κάνει 5 και από τον ΠΑΟΚ πληρώνεται όσο κάνει μια εγχείρηση. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε, όχι να τον κυνηγάμε. Χάνει χρήμα, χάνει χρόνο και τον κυνηγάμε; Οι συνεργάτες μου είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει και θα το δείτε στο τέλος».

Για τον τραυματισμό του Σκόνδρα είπε: «Ο Σκόνδρας έχει βγάλει την ωμοπλάτη του, ο γιατρός του την επανέφερε, αλλά θα δούμε αν μπορεί να είναι έτοιμος για την Κυριακή».

Τέλος, δήλωσε πως «… θέλουμε ο Ολυμπιακός να κερδίσει τη Μάλμε. Είμαστε με την Ελλάδα, για να μαζέψουμε βαθμούς για την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: