Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Λάβαρο σήκωσε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη!!

Έβαλε και τρίτο γκολ ο ΠΑΟΚ με τον Τσάνδαρη, κανονικό, κανονικότατο, αλλά δεν μέτρησε γιατί έτσι γούσταρε το κοράκι. Καμμία έκπληξη. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Αναμενόμενο η διαιτησία να έπαιζε έδρα, αβάντα στον Ολυμπιακό. Άλλο είναι το θέμα και γι' αυτό ξεκινώ από τούτη τη φάση στα χασομέρια, και από τον άξονα της “άμυνας” του Ολυμπιακού.
Εδώ είμαστε. Δεν ξανάγινε. Στο 1-3 που δεν έγραψε στο φωτεινό πίνακα τα δύο πλάγια μπακ του Ολυμπιακού ήταν χάιρετε. Ήταν στα σημαιάκια του κόρνερ, προς την πλευρά της περιοχής του ΠΑΟΚ. Δεν ξανάγινε. Τέτοιο άνοιγμα είχε η άμυνα του πρωταθλητή.
Αυτό το 1-3 φωτογραφίζει τα πάντα στο ντέρμπυ. Ο ΠΑΟΚ ψυχωμένος, ομάδα συγκροτημένη που βγήκε στο γήπεδο να πολεμήσει για να μη χάσει. Ο Ολυμπιακός ένας θίασος, πιο σωστά ένα μπουλούκι, μια συγκέντρωση αξιόλογων ποδοσφαιριστών, που ήταν αδιάφοροι. Νωθροί, αργοί, χωρίς αυτοπεποίθηση.
Ο ΠΑΟΚ ήξερε τι ήθελε και πως θα το πετύχει. Σωστά στημένος. Με τρεις “επιθετικούς”, Σαλπιγγίδη δεξιά, Αθανασιάδη στο κέντρο, Περέιρα αριστερά, που έκαναν μαρτύριο τη ζωή του Ολυμπιακού. Είχαν ακυρώσει εκ των προτέρων κάθε δράση επιθετική των γηπεδούχων.
Από την άλλη το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού με ολοφάνερες αδυναμίες, που δεν υποστηρίχθηκε καν από τους μέσους. Μια άμυνα για κλάμματα. Λάθη, κενά και απουσία συνεννόησης.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ του Αγγελου Αναστασιάδη γράφει, ο apodytiriakias.gr

Το πρώτο που “φωνάζει” στο ντέρμπυ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 είναι η σχέση επαγγελματική αλλά και πνευματική των δύο προπονητών με τους ποδοσφαιριστές τους. Αν λάβεις υπ' όψιν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα πεις χωρίς δυσκολία ότι ο μεν Άγγελος Αναστασιάδης εμπνέει τους δικούς του. Ο δε Μίτσελ διατηρεί μια ψυχρή επαφή με τους επαγγελματίες παίκτες του Ολυμπιακού.
Οι παοκτσήδες έπαιζαν για την ομάδα, οι ολυμπιακοί δεν έπαιζαν ούτε για τον εαυτό τους. Το παραδοσιακό νταηλίκι, που δεκαετίες βγάζει ο Ολυμπιακός όταν βρεθεί στα δύσκολα δεν φάνηκε ούτε καν σαν υποψία. Δίκαια και πανάξια ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δυο φορές και με 2-1 κέρδισε το λείψανο του πρωταθλητή. Το φάντασμά του.
Ο Αναστασιάδης μετά τη μεγάλη νίκη έδειξε κλάση. Σα να μας είπε ότι όλος ο ΠΑΟΚ είμαι Εγώ. Ότι μόνον Εγώ σαν ιεραπόστολος είμαι σε θέση, με καθαρό μυαλό, να αντιληφθώ τι σημαίνει για την Ιστορία της ομάδας η πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.
Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός είχε πει πριν το ματς ο Άγγελος. Πολύ σωστά. Κι αυτό το 2-1 στο Καραϊσκάκη, όσο κι αν δίνει διαφορά 5 βαθμών, είναι ένα παιχνίδι. Τίποτα περισσότερο. Επειδή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού, που δεν τον γνωρίζει! Κακά τα ψέματα. Ο πρωταθλητισμός είναι άγνωστος στον ΠΑΟΚ.
Ναι, ο ΠΑΟΚ μετά το 2-1, τη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού, βρίσκεται σε λούκι. Θα 'ναι τραγικό να μην ανταποκριθεί. Και ο Αναστασιάδης γνωρίζει ποια είναι η ευθύνη του. Γι' αυτό έχει ξεκινήσει, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε μετά το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, να “εκπαιδεύει” τους ποδοσφαιριστές του εν όψει της διαδρομής του πρωταθλητισμού που τους περιμένει.
Δεν φθάνει η εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών, λέει ο αποδυτηριάκιας. “Φροντιστήριο” χρειάζεται και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Και ο Τύπος του ΠΑΟΚ.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: