Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μοράτι: «Προσπάθησα να φέρω Καντονά, Μαντσίνι και Τότι»

Την προσπάθειά του να αποκτήσει τον Έρικ Καντονά και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι όταν αγόρασε την Ίντερ αποκάλυψε ο Μάσιμο Μοράτι, ενώ το 2007 είχε προσπαθήσει να πάρει και τον Φραντσέσκο Τότι.

Μοράτι: «Προσπάθησα να φέρω Καντονά, Μαντσίνι και Τότι»
Τον Έρικ Καντονά και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι προσπάθησε να αποκτήσει ο Μάσιμο Μοράτι όταν αγόρασε την Ίντερ. Ο πρώην ιδιοκτήτης των «νερατζούρι», σε συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι ήθελε να φέρει τους δύο επιθετικούς στο Μιλάνο το 1995, ενώ το 2007 προσπάθησε να πάρει και τον Φραντσέσκο Τότι.

«Οι πρώτοι παίκτες που ήθελα να πάρω όταν αγόρασα τον σύλλογο, ήταν οι Καντονά και Μαντσίνι. Όμως ο Καντονά, ύστερα από τον αγώνα που κλώτσησε τον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας, μου είπε ότι αποφάσισε να μείνει στο Μάντσεστερ. Από την άλλη, η Σαμπντόρια δεν πουλούσε τον Μαντσίνι. Προσπάθησα να τον αγοράσω και δεύτερη φορά, όμως με πρόλαβε η Λάτσιο. Πιστεύω πως οι δυο τους θα έκαναν ένα φανταστικό δίδυμο, άξιο της ιστορίας της Ίντερ», είπε ο Ιταλός επιχειρηματίας, που, στη συνέχεια, ανέφερε ότι προσπάθησε να αποκτήσει και τον Φραντσέσκο Τότι.

«Το 2007, όταν διαπραγματευόμουν με τη Ρόμα για τον Κίβου, είχα πει στον πρόεδρό της: 'Αν θες, αγοράζω και τον Τότι. Πες μου απλά ένα νούμερο'. Όμως, εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, μου είπε όχι. Κρίμα, πάντως, γιατί θα είχε κατακτήσει το τρεμπλ μαζί μας το 2010. Είναι εκπληκτικός παίκτης. Λίγο ύπουλος στο γήπεδο όταν παίζεις εναντίων του, όμως πολύ καλός πριν και μετά το παιχνίδι», ήταν τα λόγια του.

Το 1996, ο Μοράτι πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου, αποκτώντας τον Ρονάλντο από την Μπαρτσελόνα, με τον ίδιο να θεωρεί τον Βραζιλιάνο ως τη μεγαλύτερή του επένδυση.

«Ο Ρονάλντο ήταν η καλύτερή μου επένδυση στα 18 μου χρόνια στο σύλλογο. Άνοιξε τους ορίζοντές μας. Ήταν δυνατός και ανίκητος. Ταλαντούχος και γρήγορος. Κανείς δεν περίμενε ότι μπορούσαμε να τον πάρουμε από την Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος τον «νερατζούρι», που στο τέλος αναφέρθηκε και στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει πολλές ικανότητες. Όμως, το μεγαλύτερό του ταλέντο είναι ότι κερδίζει τα παιχνίδια. Κατακτήσαμε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα μαζί του», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: