Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Μια τεράστια και δικαιότατη νίκη!!

 O Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον απόλυτο θρίαμβο του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν προβληματικό κι αγνώριστο Ολυμπιακό...

Μια τεράστια και δικαιότατη νίκη
Τεράστια νίκη του ΠΑΟΚ. Επαιξε έξυπνα, ήταν αποτελεσματικός και πέρασε δίκαια από το Φάληρο. Εχει καλή διαφορά και κέρδισε σε ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση. Δεν έχει τελείωσε τίποτε ακόμη, αλλά το σίγουρο είναι ότι κατάφερε ένα σημαντικό χτύπημα στον Ολυμπιακό. Αγωνίσθηκε όπως αναμενόταν.

Περίμενε και βγήκε στην αντεπίθεση. Εκεί έκανε όλη τη ζημιά στην κακή φέτος άμυνα των «ερυθρολεύκων». Το αν ήταν προβληματικός ο Ολυμπιακός, αυτό διόλου απασχολεί τους Θεσσαλονικείς. Πάντα έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι και όχι του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αναστασιάδη μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό έψαχνε μια ένεση ψυχολογίας για να δείξει ότι δεν έχασε την ικανότητά του για τις υψηλές βλέψεις που έχει φέτος.

Το απέδειξε με μια πολύ καλή εμφάνιση και με μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη. \Ο Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος. Για μια ακόμη φορά όταν χρειάστηκε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής απέναντι σε μια κλειστή άμυνα, δεν τα κατάφερε. Αδούλευτος και δίχως προσωπικότητα δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Χωρίς πλάνο και διάθεση για πατήσει περιοχή ήταν επί της ουσίας εκτός τόπου και χρόνου. Τον έχουμε ξαναδεί έτσι τη φετινή χρονιά. Μπορεί να παίξει στην κόντρα και να νικήσει εντός έδρας την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους, αλλά όταν πρέπει να κάνει εκείνος παιχνίδι δεν μπορεί παρά ελάχιστα. Εχει σοβαρό σχεδιαστικό πρόβλημα. Δεν του βγήκαν παίκτες όπως ο Μήτρογλου και ο Αφελαϊ (ως τώρα), ενώ η άμυνά του είναι πιο τρύπια από ποτέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε και ο Κασάμι, βγήκε ο Μήτρογλου και μπούκωσαν όλοι γύρω από την περιοχή. Ελλειψη ιδεών και αποτελεσματικότητας οδήγουν σε καμινάδες, γιόμες και εκνευρισμό. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε κι άλλα γκολ στην κόντρα. Τελικά το 1-2 του ήταν αρκετό. Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη. Τώρα είναι στο χέρι του να διαχειριστεί τόσο αυτό τον θρίαμβο όσο και το προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός με την εικόνα που έχει δεν προδιαθέτει θετικά για τίποτα. Δεν είναι μόνο ψυχολογικό, αλλά και αγωνιστικό το πρόβλημα του. Είναι ζήτημα δομής, όχι εκτέλεσης... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: