Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σαλπιγγίδης: «Παίξαμε έξυπνα»

Στη διαχείριση που έκανε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στάθηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τονίζοντας πως υπάρχει ακόμα δρόμος για τον τίτλο στον οποίο πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι.«Μη πετάμε στα σύννεφα» είπε

Σαλπιγγίδης: «Παίξαμε έξυπνα»
Προσγειωμένος παρά το θετικό αποτέλεσμα στο «Καραϊσκάκη» εμφανίστηκε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Ο επιθετικός του «Δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε στον… αμυντικό του ρόλο στο σημερινό ματς, ενώ σχολίασε την πίεση που ασκεί ο κόσμος για τον τίτλο, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε η ομάδα του τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στην κάμερα της Nova:
Για το ότι αγωνίστηκε στην άμυνα: «Το έχω δοκιμάσει στις προπονήσεις και στην αρχή της καριέρας μου. Έχει συμβεί αρκετές φορές».

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στον τίτλο: «Θα είναι λάθος να το πούμε από τώρα. Είναι ακόμα μακρύς ο δρόμος. Όλα τα ματς δίνουν τρεις βαθμούς. Η διαφορά είναι πως σήμερα τους κατακτήσαμε στην έδρα ενός αντιπάλου που διεκδικεί τον τίτλο. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Δεν έχουν μείνει ένας ή δύο αγώνες, είναι πολλοί ακόμα».

Για το αν επηρέασαν οι επιστροφές, λόγω τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει στη συνέχεια. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις κάθε ματς και κυρίως ο προπονητής να προσαρμόζει την ενδεκάδα με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Ο προπονητής μας τα έχει καταφέρει καλά σ’ αυτό το κομμάτι κι εμείς τα καταφέρνουμε μέσα στο γήπεδο».

Για το ρόλο του Άγγελου Αναστασιάδη: «Όλοι έχουν μερίδιο στις επιτυχίες και στις αποτυχίες μιας ομάδας, μέσα σε μια σεζόν».

Για τη διαφορά του ΠΑΟΚ στα εντός και εκτός έδρας ματς: «Δεν νομίζω πως μπορεί να βγει τέτοιο συμπέρασμα μετά το σημερινό παιχνίδι. Όλες οι ομάδες που παίζουν καλά, εκτός έδρας πρέπει να κάνουν πιο έξυπνη διαχείριση. Δεν νομίζω πως σήμερα περιμέναμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Θεωρώ φυσιολογικό να μην είναι εύκολο να έχεις τον έλεγχο σε μια έδρα σαν αυτή του Ολυμπιακού. Παίξαμε έξυπνα, κάναμε σωστή διαχείριση και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το αποτέλεσμα. Δεν το λέω για να υποτιμήσω τον Ολυμπιακό. Το ότι παίξαμε έτσι απέναντί του, είναι δείγμα σεβασμού».

Για το αν η κατάκτηση ενός τίτλου με τον ΠΑΟΚ αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο: «Θα είναι πολύ σημαντικός ένας τίτλος για όλη την ομάδα. Δεν νομίζω πως θα ήθελα να δικαιωθώ για κάτι. Έχει ειπωθεί πολλές φορές. Δεν μπορώ να αποδείξω κάτι, δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος. Το λέω προς πάσα κατεύθυνση. Πολύ δύσκολα θα ακούσω ένα μπράβο από κάποιους. Θα είναι πολύ σημαντικό για όλη την πόλη, όλο τον κόσμο που αγαπάει αυτή την ομάδα. Πέρασαν πολλά χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα, όμως δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε από τώρα. Είναι πολύ μακρύς ο δρόμος. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σ’ αυτή τη διαδικασία γιατί μπορεί να χάσουμε τον προσανατολισμό μας».

Για την πίεση που υπάρχει: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα έχει απαιτήσεις και αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι για μας. Θα πρέπει να αφήσουμε εκτός ό,τι θεωρούμε πως δεν κάνει καλό στην ομάδα και να παλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα συνεχώς. Θέλουμε να τους κάνουμε να χαίρονται. Το χρωστάμε σε όλο τον κόσμο που αγαπάει και στηρίζει τον ΠΑΟΚ. Είναι λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν θα πρέπει όμως να χάσουμε τον στόχο, πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάμε κάθε ματς. Ένα ενδεχόμενο στραβοπάτημα στη συνέχεια θα ναι σαν να χάσαμε σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: