Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Θυμίζει τον ΠΑΟΚ του ‘85!!

Την πορεία που έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ με προπονητή τον Βάλτερ Σκότσικ θυμίζει η φετινή με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο. Δείτε τους αριθμούς και θα καταλάβετε.

Θυμίζει τον ΠΑΟΚ του ‘85
Την αγωνιστική περίοδο 1984/85 ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδράσει με νίκη από την έδρα του Παναθηναϊκού, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου εκείνου του πρωταθλήματος που αργότερα κατέκτησε.

Αν και τότε ήταν νωρίς, όλοι έχουν συμφωνήσει ότι κριτήριο για να πάρει το πρωτάθλημα ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν το εξαιρετικό γκολ που είχε πετύχει ο Ράντε Πάπριτσα.

Όπως συμβαίνει και τώρα, οι Θεσσαλονικείς είχαν ξεφύγει με 5 βαθμούς από το «τριφύλλι», το οποίο επιχείρησε και εκείνο να κατακτήσει τον τίτλο. Έτσι και τα γκολ του Αθανασιάδη και του Περέιρα μπορεί να μείνουν στην ιστορία. Μετά από τριάντα ολόκληρα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, η χθεσινή επικράτηση του «Δικεφάλου του Βορρά» αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να σημειώσει τέσσερις εκτός έδρας νίκες. Ακόμη και το ’85 το σερί νικών είχε σταματήσει στις τρεις, ενώ μέχρι χθες ήταν οι τρεις νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος του 2003-04 (πάλι η ΑΕΚ τον «φρέναρε», αυτήν τη φορά με 3-1)

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την ένατη εκτός έδρας νίκη τους επί του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, οι πέντε εξ αυτών έχουν σημειωθεί μετά το 2000 και οι τέσσερις στο νέο Καραϊσκάκη.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Αθανασιάδης δείχνει ότι έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα, αφού σκόραρε για τέταρτο σερί παιχνίδι κατά των Πειραιωτών και έφτασε τα έξι συνολικά γκολ εναντίον του, με τις φανέλες του ΠΑΟΚ και του Πανσερραϊκού.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ έσπασε και την αρνητική παράδοση που είχε όταν πήγαινε στην έδρα του Ολυμπιακού ως πρωτοπόρος. Στα προηγούμενα είχε τέσσερις ήττες (1989-90, 1984-85, 1976-77, 1972-73) και μία νίκη με 1-0 το 1988-89 στο ΟΑΚΑ, όταν όμως ήταν μόλις η 4η αγωνιστική και η βαθμολογία δεν ήταν διαμορφωμένη.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: