Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Έτσι κερδίζουν και τους διαιτητές!!

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την εμφάνιση στο Φάληρο και τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, ο οποίος... κέρδισε και τους διαιτητές!
Οι ΠΑΟΚτσήδες χαίρονται και καλά κάνουν! Το δικαιούνται! Είναι στερημένοι από επιτυχίες και σαφώς έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται.
Η ομάδα τους φέτος (και μέχρι τώρα) δείχνει ότι είναι η καλύτερη, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ο ενθουσιασμός μεγαλώνει. Μία νίκη πανάξια, μία νίκη όμως που... δεν θα μας αποπροσανατολίσει...
Είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης στο ξεκίνημα αυτής της αγωνιστικής περιόδου: «Πρέπει να κάνουμε ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές…». Αυτό το παιχνίδι ήταν ο ορισμός, όσων είπε ο προπονητής του Δικεφάλου…
Ο Αρετόπουλος είδε το βίντεο του Σπάθα στην Τρίπολη  και προσπάθησε να τον μιμηθεί, χωρίς βέβαια να φθάσει στην απόλυτη ξεφτίλα του Πειραιώτη συναδέλφου του…  Ότι μπορούσε έκανε ο Τρικαλινός ρέφερι με το… ένδοξο παρελθόν, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε.

Πόσα φάουλ είχε η πρώτη ομάδα, κόντρα στην δεύτερη, στο Ελληνικό ντέρμπι; Και όμως ήταν 22-4!!

Πόσα ανάποδα σφυρίγματα; Εδώ είμαστε (για όσους νομίζουν ότι αυτό που έγινε ΚΑΙ απόψε, θα περάσει έτσι…)

Στο 3΄ ανύπαρκτο φάουλ Σκόνδρα και ενώ στο ξεκίνημα ο διαιτητής πιέζει τον Γλύκο να παίξει παρά τον τραυματισμό από την πρώτη φωτοβολίδα.
Στο 9΄ ανύπαρκτη κίτρινη στον Ρατς.
Στο 20΄ ανύπαρκτο φάουλ Κάτσε σε Μανιάτη. Στο 23΄ ανύπαρκτο φάουλ στον Τζανδάρη.
Στο 33΄ πανηγυρίζει η Υφήλιος! Πρώτο κερδισμένο φάουλ για ΠΑΟΚ! Το μοναδικό στο πρώτο ημίχρονο!!
Στο 45΄ ο Φουστέρ σκοράρει και αμέσως μετά ο Μιλιβόγεβιτς κλωτσάει εν ψυχρώ τον Γλύκο! Αρετόπουλος και Γεωργαράκος κάνουν ότι δεν βλέπουν τίποτα… Ο Ολυμπιακός συνεχίζει κανονικά με έντεκα και ο Σέρβος δεν αποβάλλεται.
Στο 58΄ και στο 60΄ (αφού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και η αγωνία των διαιτητών μεγαλώνει) προκλητικά φάουλ κατά Αθανασιάδη και Τζιόλη.
Στο 63΄ ξεκαρδίζεται ο Σαλπιγγίδης για νέο ανύπαρκτο φάουλ.
Στο 69΄ κάτω μόνος του ο Τσόρι, φάουλ ο διαιτητής.
Στο 76΄ ο Γεωργαράκος σταματάει τον Περέιρα εκτός περιοχής με ανύπαρκτο οφσάιντ.
Στο 78΄ ο Γκολάσα πέφτει και χτυπάει το κεφάλι του στο χόρτο, για μία κόντρα που του χρεώνεται φάουλ!!!
Και στο τέλος, ο αθεόφοβος Γεωργαράκος (αυτός από τα Καμίνια που παίζει ένα στα δύο δύσκολα ματς του Ολυμπιακού) ακυρώνει πεντακάθαρο γκολ του Τζανδάρη!

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!!! Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ (και οποιοσδήποτε) να κερδίζει συχνά τέτοιου είδους ματς! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…  Σημειώθηκε απόψε, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες θα ξανασυμβεί πάλι μετά από 30-40 παιχνίδια.
Πιστεύει κανείς ότι μπορεί έτσι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; Αντέχει;
Μπράβο στον Αναστασιάδη που δημοσίως διατηρεί την ψυχραιμία του και δουλεύει και επιβάλλει την φιλοσοφία που αρχικά ανέφερε. Αυτό είναι το σωστό.

Αλλά… Αυτό που έγινε στην Τρίπολη και αυτό που έγινε σήμερα (τα αποτελέσματα με αυτές τις διαιτησίες…) δεν μπορούν να συνεχιστούν. Γιατί πρέπει να πάρεις πρωτάθλημα ή να κερδίσεις ένα απλό παιχνίδι με αντίπαλο αυτό το σύστημα;

* Και όμως… Η ΚΕΔ, η ΕΠΟ και ο Σαρρής, έχουν ακόμη υπερασπιστές! Και όλοι έχουν την ίδια προέλευση… Κάποτε ήταν πολλοί. Πλέον είναι λίγοι και δακτυλοδεικτούμενοι. Γι’ αυτό και εκτίθενται πολύ-πολύ περισσότερο απ’ ότι πριν ένα χρόνο… Λογικά απόψε θα κρυφτούν. Θα ντραπούν μετά από αυτό που έγινε...

* Κάτι ποδοσφαιρικό: Οι παίκτες του ΠΑΟΚ (και η δουλεμένη αυτή ομάδα) έκαναν ηρωϊκή προσπάθεια. Για εμάς όμως η σύνθεση με την οποία ο ΠΑΟΚ τελείωσε χθες το παιχνίδι, δεν είναι για πανηγυρισμούς και διθυράμβους…
Τα άλλα τις επόμενες ημέρες...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: