Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

O ΠΑΟΚ που πέρασε πάνω από τον πήχη και μπορεί!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το «διπλό» του ΠΑΟΚ στο Φάληρο και το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ότι φέτος μπορεί να φτάσει και στην πηγή αλλά να πιει και νερό! 
Παραδοσιακά ο ΠΑΟΚ κατέβαινε στα ματς του Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με το... θερμόμετρο να είναι στα ύψη. Πάντα αυτά τα ματς έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Συνήθως γύριζε στην Θεσσαλονίκη με κομμένα τα φτερά. Με εξαίρεση δύο νίκες στο νέο Καραϊσκάκη (τα διπλά του Κωνσταντινίδη και του Εντίνιο) που πάντως δεν είχαν και κανένα αντίκρισμα στην συνέχεια, τα... χαστούκια ήταν ηχηρά. Έτσι ο «Δικέφαλος» πέρναγε κάτω από τον πήχη με την γνωστή συνέχεια.
Η υπέρβαση που από το 1985 ψάχνει για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ποτέ δεν έρχονταν. Ο ΠΑΟΚ έκανε την τρίτη νίκη στο Φάληρο την τελευταία δεκαετία. Αν και το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο ίσως αυτή να αποδειχθεί πιο γλυκιά. Το +5 όταν υπάρχουν ακόμη ένας γύρος και... κάτι ψιλά σαφώς και δεν δίνει σε καμία ομάδα το πρωτάθλημα, ούτε το στερεί από καμία άλλη. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό με την «μόνιμη συνήθεια» να κατακτά τον τίτλο όλα αυτά τα χρόνια.
Όμως αυτή την φορά τα λόγια, τα όνειρα, οι κρυφές σκέψεις, οι... ανομολόγητοι πόθοι χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων, δίνουν την θέση τους στην πράξη. Ναι αυτός ο ΠΑΟΚ πλέον έστειλε προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς... Πειραιά πλευρά το μήνυμα ότι φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του. Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν από τις προηγούμενες αγωνιστικές. Όταν σε έδρες που προηγούμενα χρόνια χτυπούσε το «σύνδρομο των Τεμπών», φέτος η ομάδα του Αναστασιάδη είτε εύκολα, είτε δύσκολα πέρασε. Φυσικά και δεν λείπουν οι αδυναμίες. Για παράδειγμα η ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, που του στέρησε να μιλάει σήμερα από την «άνεση του +8».
Όπως κι αν έχει όμως πλέον ο ΠΑΟΚ πατάει σταθερά κι αφού πέρασε με επιτυχία (και κάτι παραπάνω) από το απόλυτο crash test του γηπέδου Καραϊσκάκη, αφού κοίταξε στα μάτια και κέρδισε τον πιο σοβαρό διεκδικητή του τίτλου (που όσο κι αν αυτή την ώρα ακούγεται ή διαβάζεται οξύμωρο, παραμένει φαβορί), τότε έχει κάθε δικαίωμα όχι μόνο στο όνειρο. Έχει δικαίωμα στο να βάζει κάτω... χαρτί και μολύβι, να βγάζει κουμπιουτεράκι, να κοιτάει αγώνα-αγώνα τι θα μαζέψει, πως θα διατηρήσει την διαφορά και πως θα φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 30 χρόνια μετά το τελευταίο που βάφτηκε «μελανόλευκο». Ο Δικέφαλος έβγαλε αδυναμίες στο Φάληρο και δεν πιστεύω όπως δεν πιστεύει και κανείς ότι δεν θα έχει απώλειες ως το φινάλε.
Όμως κι από την άλλη υπάρχει ένας Ολυμπιακός που παρουσιάζει μια εικόνα που δεν πείθει ότι θα είναι... τρένο στην συνέχεια. Δεν αποδείχθηκε μόνο στο ντέρμπι του Φαλήρου, αλλά στα περισσότερα φετινά ματς. Ισοπαλία στο Αγρίνιο, ήττα στο Περιστέρι, ισοπαλία στην Τρίπολη, νίκη στο 90' στον Εργοτέλη. Ενδεικτικά είναι όλα αυτά. Το μάτι των παικτών του ΠΑΟΚ... γυαλίζει περισσότερο, όπως και του Άγγελου Αναστασιάδη.
Αυτός που χλευάστηκε το καλοκαίρι όταν έγινε γνωστή η πρόσληψη του, αυτός που αδικεί την εικόνα του με τις συνεχόμενες αναφορές στην Παναγιά, αυτός όμως που με πολλές ελλείψεις στο ρόστερ δουλεύει σκληρά, δεν λέει πολλά και παράγει έργο! Το πρωτάθλημα πήρε... φωτιά για τα καλά. Μένει να δούμε αν ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά όντως έστειλε το ηχηρό μήνυμα για τον τίτλο του πρωταθλήματος ή αυτό που έχτισε με το «διπλό» στο Φάληρο δεν θα έχει την δύναμη να το κρατήσει μέχρι το φινάλε της σεζόν.
YΓ. Ευτυχώς που το κανονικό γκολ του Τζανδάρη που ακυρώθηκε στο 94' δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Αν είχε συμβεί αυτό, απλά από σήμερα ο Ανδριανός μάλλον δεν θα αποφάσιζε αναβολή μιας αγωνιστικής, αλλά οριστική διακοπή όλου του πρωταθλήματος.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: