Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα, βρείτε λύση άμεσα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης, την απαράδεκτη εικόνα της ομάδας, που έκανε τον αντίπαλο να μοιάζει με  Μπαρτσελόνα και την υποχρέωση που έχουν ο Αναστασίου και οι παίκτες!
H εικόνα, που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία παιχνίδια με την Βέροια και στον Αστέρα Τρίπολης δεν αρμόζει σε Παναθηναϊκό και κινδυνεύει να γκρεμίσει ότι έχτισε αυτή η ομάδα όλη την χρονιά. Μετά τις 8 σερί νίκες που έφεραν τον Παναθηναϊκό μία ανάσα από την κορυφή, ήρθαν δύο συνεχόμενες ήττες και μία ισοπαλία , που δημιουργούν και πάλι μεγάλη απόσταση από την κορυφή και ουσιαστικά είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων να λένε «δεν δικαιούστε να μιλάτε για εξωγενείς παράγοντες όταν είστε τόσο πίσω στην βαθμολογία». Ο Αναστασίου και οι παίκτες δίνουν δικαιώματα με τις τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας και αφήνουν εκτεθειμένους όλους τους φίλους της ομάδας, που τους έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή και κυρίως μετά από άσχημα αποτελέσματα.
Ας καταλάβουν , λοιπόν, οι παίκτες και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ότι τέτοια εικόνα σαν αυτή με τον Αστέρα, η με την Βέροια δεν είναι ανεκτή στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να χάνεις με κάτω τα χέρια από την Βέροια και να παίζεις στην –έστω και άδεια- Λεωφόρο και να προηγείσαι με 2-0 στο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο να γίνεται το σκορ 2-2 ενώ θα μπορούσε να έρθει και 2-5 και ο Αστέρας με τις 23 τελικές και με την κατοχή μπάλας να μοιάζει με….Μπαρτσελόνα. Η εικόνα της ομάδας ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Και σε αυτό έχουν ευθύνη και οι παίκτες, που παίζουν …χαλαρά λες και το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, αλλά και ο Αναστασίου, που δεν μπορεί να ξυπνήσει τους παίκτες , αλλά και με κάποια λάθη, που κάνει από τον πάγκο.
Χθες για παράδειγμα δεν κατάλαβα γιατί έμεινε μέχρι το τέλος στο παιχνίδι ο Πέτριτς, που δεν μπορούσε να βοηθήσει καθόλου σε ένα ματς που ο αντίπαλος είχε την κατοχή και ο Παναθηναϊκός , έπρεπε να τρέξει , να πρεσάρει, να κλέψει. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε ο Κλωναρίδης στο 61, ενώ θα μπορούσε να βγει ο Πέτριτς να πάει ο Κλωναρίδης δίπλα στον Μπέργκ στο 4-4-2 σε ευθεία, που έπαιζε η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ζέκα δεξιά. Κάποιες σκέψεις κάνω με βάση την λογική δεν είναι απαραίτητο, ότι είναι και σωστές, διότι όπως λέω πάντα ο προπονητής ξέρει πράγματα που δεν ξέρουμε. Όπως για παράδειγμα στην αλλαγή του Μπέργκ, ο ίδιος ο Σουηδός την ζήτησε διότι είχε μία ενόχληση και μία κούραση από τα παιχνίδια της Εθνικής Σουηδίας.
Μπορεί κάποιος να πει , ότι τώρα φαίνονται και οι αδυναμίες της ομάδας. Συμφωνώ, αλλά με αυτές τις αδυναμίες η ομάδα έκανε ένα σερί στο πρωτάθλημα, κέρδισε δύο ντέρμπι συνεχόμενα. Με αυτούς τους παίκτες και με αυτόν τον προπονητή, όχι με άλλους. Αρα έχει να κάνει με την διάθεση, με την συγκέντρωση , με την ψυχή και το πάθος,που δεν κατατίθεται στο γήπεδο. Αν αυτό συμβεί σε ένα παιχνίδι, να το δεχθώ αλλά αν συμβαίνει συνέχεια υπάρχει θέμα. Την λύση πρέπει να την βρουν χθες, όχι αύριο ο Αναστασίου και οι παίκτες και μετά το Πάσχα να δούμε έναν κανονικό Παναθηναϊκό, όπως τον ξέραμε στις 8 πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου.
Τώρα , όσον αφορά τις αδυναμίες της ομάδας, νομίζω, ότι όλοι συμφωνούν, ότι αν μία γραμμή χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση  αυτή είναι η μεσαία. Εκεί υπάρχει θέμα και από όσους έπαιξαν με τον Αστέρα , μόνο ο Ζέκα στάθηκε κάπως στο ύψος των περιστάσεων. Εκτός από το αμυντικό χαφ-κολώνα με προσωπικότητα, η ομάδα θέλει και δύο δημιουργικούς χαφ στις μεταγραφές του καλοκαιριού. Στην χθεσινή πολύ κακή βραδιά του Παναθηναϊκού το πρόβλημα στην μεσαία γραμμή ήταν πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα ο Αστέρας να έχει την πλήρη κατοχή και να επιτίθεται κατά κύματα ….
ΥΓ: Ο Γιάχος έκανε δύο λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο στο 17 ο Σανκαρέ έσπρωξε και έριξε κάτω από πίσω τον Κλωναρίδη, αλλά ο Γιάχος, ούτε φάουλ έδειξε, ούτε την κόκκινη κάρτα στον Σανκαρέ, αφού ο Κλωναρίδης ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στο 85 ο Σίλντεφελντ-που ήταν πολύ κακός χθες- έκανε ένα ανόητο πέναλτι στον Μπαράλες , αλλά ο Γιάχος δεν το έδωσε. Από ένα λάθος σε βάρος κάθε ομάδας, αλλά η πρώτη απόφαση θα άλλαζε και τις αριθμητικές ισορροπίες, οπότε ίσως να βλέπαμε άλλο παιχνίδι

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: