Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο ρόλος Σαββίδη στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν!!

Στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων σε Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκεται η συνάντηση που θα έχει τις επόμενες ημέρες στη Μόσχα ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η επικείμενη συνάντηση των δύο ανδρών και η αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας – Ελλάδας φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τον ρόλο του Ιβάν Σαββίδη στα πολιτικά και οικονομικά δρώμενα τον δύο χωρών, ο οποίος αναδεικνύεται σε ένα ακόμη δημοσίευμα που έρχεται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ιστοσελίδα futbolgrad.com, η οποία κάνει αναφορά στην επιχειρηματική δραστηριότητα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ σε Ρωσία και Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως ο Ιβάν Σαββίδης κατατάσσεται στους 30 πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους της Ελλάδας, ενώ γίνεται, μάλιστα, και ειδική αναφορά στο θέμα των χρεών που θα αποπληρώσει ο ομογενής επιχειρηματίας πληρώνοντας εφάπαξ το ποσό των 10,4 εκ. ευρώ., μετά από  την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας... «ο Σαββίδης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών», εννοώντας φυσικά πως έπαιξε ρόλο η σχέση του με τον Πούτιν, για να γίνει η επαφή του με τον Τσίπρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά διαδραματίζονται την ώρα που τα σενάρια για τυχόν ρωσική οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ολοένα και αυξάνονται: «Είμαι πεπεισμένος ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου για την συνάντηση της 8ης Απριλίου, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: