Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ποια γκολ μπορούν να συγκριθούν με του Άνταμ;

Το τρομερό γκολ του Τσάρλι Άνταμ στην αναμέτρηση της Στόουκ με την Τσέλσι έδωσε... πάτημα στο england365.gr να θυμηθεί ανάλογες εμπνεύσεις με σουτ πίσω από το κέντρο του γηπέδου!
Το γκολ του Τσάρλι Άνταμ απέναντι στην Τσέλσι είναι το φαβορί για να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου γκολ της χρονιάς! Ο Σκωτσέζος νίκησε τον Κουρτουά από τα 60 μέτρα σχεδόν με απίθανο τροπο  του και  θα θυμόμαστε το τέρμα του για πολλά χρόνια ακόμα! Με αφορμή λοιπόν, το γκολ του Άνταμ ας δούμε  τρεις ανάλογες εκτελέσεις στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ, με κοινό παρονομαστή ότι οι σκόρερ δεν είχαν περάσει την γραμμή του κέντρου!
17 Αυγούστου 1996 Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουίμπλετον
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό γκολ από μακρινή απόσταση στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ! Ο 21χρονος τότε Μπέκαμ, μόλις είχε αρχίσει να κάνει αίσθηση στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δέχθηκε την πάσα στο χώρο του κέντρου, είδε τον Σάλιβαν μακριά από την εστία του και με εκπληκτικό σουτ από τα 54 μέτρα κρέμασε τον τερματοφύλακα της Γουίμπλετον πετυχαίνοντας ίσως το ομορφότερο τέρμα της καριέρας του, πολύ πριν γίνει ο απόλυτος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.




12 Δεκεμβρίου 2009 Μέινορ Φιγκερόα, Γουίγκαν-Στόουκ
Η Γουίγκαν είχε κερδίσει φάουλ λίγο πίσω από την γραμμή του κέντρου. Οι περισσότεροι παίκτες του γηπέδου προσπαθούσαν να πάρουν θέση στο γήπεδο για να συνεχιστεί ο αγώνας αλλά ο μέσος από τις Ονδούρες δεν δίστασε να δοκιμάσει την τύχη του από τα 56 μέτρα και τελικά να δικαιωθεί νικώντας τον  Ασμιρ Μπέγκοβιτς. Ο μύθος λέει ότι ο Μέινορ Φιγκερόα έχει μόνο τρία δάκτυλα στο αριστερό του πόδι! Που να είχε και πέντε δηλαδή!





20 Σεπτεμβρίου 2006 Τσάμπι Αλόνσο, Λίβερπουλ-Νιουκάστλ
Γενικά στην καριέρα του δεν έχει σκοράρει πολλές φορές. Μπορεί να κάνει χίλιες δουλειές μέσα στο γήπεδο, αλλά το σκοράρισμα ποτέ δεν ήταν το…φόρτε του. Εκείνο το απόγευμα όμως σημείωσε ένα γκολ που όχι μόνο σήκωσε το «Άνφιλντ» στο πόδι, αλλά μνημονεύεται ακόμα από τους θαμώνες του «Κοπ». Ο Ισπανός αρχικά κέρδισε την κατοχή της μπάλας για λογαριασμό της Λίβερπουλ, μετά «άδειασε» τον διαιτητή που μπήκε κατά λάθος στον δρόμο του και σούταρε από τα 57 μέτρα νικώντας τον Στιβ Χάρπερ που στην προσπάθεια του να αποκρούσει την μπάλα, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος! Η απόλυτη μαγεία από τον Τσάμπι Αλόνσο!



*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: