Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Αφεντικό σε όλα!!


Και πώς να χάσει την άνοδο; Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Football League με ένα ιστορικό ρεκόρ και υπεροχή σε… όλα.

Αφεντικό σε όλα

Η «Ένωση» με απολογισμό 22 νίκες και 2 ισοπαλίες έγινε η πρώτη ομάδα που τερματίζει αήττητη του πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας μετά τη σεζόν 1962/63 (νωρίτερα το σύστημα διεξαγωγής ήταν διαφορετικό). Αντίστοιχο επίτευγμα μπορεί να έχει και ο Ηρακλής, εφόσον σήμερα δεν ηττηθεί από τη Λάρισα στο «Καυτανζόγλειο», ωστόσο ο «Γηραιός» μετρά 6 ισοπαλίες δίπλα στις 17 νίκες που έχει πάρει.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα σε πρώτο και δεύτερο όμιλο της Football League με το απόλυτο στην έδρα της, 12/12. Επίσης διαθέτει μακράν του δευτέρου την καλύτερη επίθεση με 67 γκολ (41 έχει η δεύτερη Παναχαϊκή) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 10 (πρώτος ο Ηρακλής με 7, αλλά κι ένα ματς λιγότερο).

Η «Ένωση» διαθέτει-επίσης-τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Ο Χρήστος Αραβίδης είναι στην κορυφή με 13 γκολ, ενώ ακολουθούν οι Λουκίνας (Ηρακλής), Διαμαντόπουλος (Ολυμπιακός Βόλου) και Κυβελίδης (Παναχαϊκή), με τους δύο πρώτους να έχουν ένα ακόμη παιχνίδι στα πόδια τους. Τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν με διαφορά το μεγαλύτερο πλουραλισμό, με 17 διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Με όλα τα παραπάνω και μπαίνοντας στα play offs με 10 βαθμούς (8 αναμένεται να έχει ο Ηρακλής και από… μηδέν Παναχαϊκή, Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) για την ΑΕΚ το μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών μοιάζει με… τυπική διαδικασία.

Αναμονή για κλήρωση

Από σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση για τα play offs, που θα γίνει τη Μεγάλη Τρίτη. Η ΑΕΚ θα ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, αλλά και ποιο από τα παιχνίδια της θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών. Η πρώτη αγωνιστική θα γίνει την Κυριακή του Θωμά (19/4), ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν προπονήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή, έχοντας ρεπό το Σαββατοκύριακο.

«Κλείνουν» προπονητικό

Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και Δημήτρης Μπουρουτζίκας θα αναχωρήσουν τη Δευτέρα για το εξωτερικό, προκειμένου να επιθεωρήσουν προπονητικά κέντρα που είναι υποψήφια για να φιλοξενήσουν την καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ. Οι δύο άνδρες θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις σε Πολωνία, Σλοβενία και Αυστρία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: